Egészségedre

Gondosan étkezve: Miért tesznek a gyakorlatok egészségesebbé, nyugodtabbá és boldogabbá?

Az a tény, hogy tudatosan kell étkezni, azok közé tartozik, amelyeket mindenki hasznosnak ismer, de túl kimerítőnek tűnik. Az ilyen egyszerű szokások megváltoztatása az ételek fogyasztásában hihetetlen kihívást jelent sok ember számára, mégis érdemes kipróbálni és sokáig ragaszkodni hozzá. Maga a folyamat előnyei pozitív hatást gyakorolnak az élet minden területére. Még akkor is, ha nagyon apró lépéseket teszel, az azonnali változás lesz jó értelemben. Mindig nyugodtabbnak, boldogabbnak és egészségesebbnek fogja érezni magát. Természetesen ez növeli a fogyás esélyeit is, természetesen, ha úgy kívánja.

A tudatos evés intenzív agyi edzésként is szolgál!

Tudatos táplálkozás Egészséges táplálkozás

Amikor tudatosan eszel, erősíted a pszichédet

Gyakran nem önmagukban a problémák pusztítják el a lelkünket. Inkább ezekkel kell foglalkozni. El tud kapcsolni a gondolataitól, és teljes mértékben ki tudja élvezni az élet apró pillanatait és örömét? Legalább ezt teszed evés közben? A legtöbb ember nemmel válaszolna erre a kérdésre, ha őszinte.

Ha pillanatnyilag tudja ellenőrizni a összehúzódásokat, akkor egészséges távolságot biztosít a problémáktól. Ezeket racionálisan és kevés érzelemmel lehet megoldani. Amikor tudatosan étkezik, kifejleszti ezt a képességét. Ettől leszel tudatosabb és jelenlévőbb és nem csak étkezés közben.

A tudatos táplálkozás sokkal nyugodtabb lesz!

Egészséges táplálkozás - étkezés örömmel

Elősegíti az emésztést és az anyagcserét

Az emésztésnek és az anyagcserének épnek kell lennie ahhoz, hogy általános egészségi állapotunk a lehető legjobb legyen. Ezen a területen sok probléma megoldódna, ha valaki lassabban étkezne. Ha túl gyorsan eszi az ételt, akkor nagy terhet ró a gyomor -bélrendszer összes szervére.

Részben a tudatos étkezés egyfajta meditációnak tekinthető!

Egészséges táplálkozás meditáció és egészség

Egyél lassabban, hogy a bélflórád egyensúlyban legyen

Ha a túlfogyasztás szokása már régóta fennáll, akkor a bélflórája teljesen kieshet. Ezután annyi gyógynövényt vagy gyógyszert vehet be, amennyit csak akar. Azonban csak akkor oldja meg tartósan a problémát, ha tudatosan étkezik.

A tudatos táplálkozás az egészséges ételek gondos kiválasztásával kezdődik

Egészséges táplálkozás friss recept ötletek

Lassú evéssel javítsa a testmozgást, a testmozgást és a munkát

A nehézség érzése a gyomorban is leginkább a gyors étkezéssel függ össze. A lassú étrend kisebb mennyiségű termékkel tölt fel. Ennek egyébként nagyon egyszerű élettani magyarázata van: a gyomorból érkező jeleknek néhány percbe telik, amíg elérik az agyat. Ha gyorsan eszel, túl későn veszed észre, hogy az adag túl nagy volt. A túlzott étrend stressze megnehezíti a testmozgást, a testmozgást és a munkát. Erre több órát kell várnia. Egyébként a gyors evés szokása hosszú távon feszültségi problémákhoz vezethet, és csökkentheti általános rugalmasságunkat. Ennek az az oka, hogy a gyomorból és más szervekből származó megnövekedett térfogat nyomást gyakorol a hátunkra és a kapcsolódó izmokra, ízületekre és végső soron a csontokra.

Ha az étel finom, akkor jobb rá koncentrálni

Egészséges táplálkozás - egészséges ételek

Az összetevők jobban felszívódnak

Gondosan étkezve az emésztés normális marad. Ennek eredményeként az összes összetevő sokkal jobban felszívódik. Így természetesen fittebbek és egészségesebbek maradunk. A táplálkozási szakértők és pszichológusok egyre világosabb összefüggést ismernek fel a tudatos táplálkozás és az egészségünkben rejlő lehetőségek fejlesztése között.

Szánjon időt arra, hogy élvezze a változatos ételeket

Fogyassza el tudatosan az egészséges táplálkozás tippjeit

Három gyakorlat a tudatos étkezéshez

Írsz

Ami a pszichológia képzést illeti, az írás egyetemes erőforrás. Vásároljon egy speciális jegyzetfüzetet, és írja be étkezés előtt és után. A legjobb, ha minden alkalommal válaszol a következő és más hasonló kérdésekre:

  • Mire gondolok evés közben?
  • Miért eszem valójában: Valóban éhségből vagy talán unalomból, vagy mert valami nagyon finomnak tűnik?
  • Milyen érzelmeket érzek étkezés közben??
  • Mióta eszem?
  • Milyen íz marad a szájban?

A tudatos evés gyorsabban megtölt!

Finom gyümölcs diéta, egészséges táplálkozás

Nézze meg és elemezze az ételt!

Közben élvezhet egy kis dolgot különösen nagy figyelemmel. Ez lehet alma, paradicsom, narancs vagy valami más. Nézze meg az ételt néhány percig. Szagolja meg, érezze és figyelje meg a textúrát, akár tegye a helyére. Legyen valódi rituálé. Meg fogsz lepődni ennek az egyszerű objektumnak a sokféle aspektusán.

Egészséges táplálkozás agyi ötletek

Csinálj valami mást minden alkalommal

Tegyen mást minden alkalommal étkezés közben. Íme néhány ötlet, hogyan kell ezt megtenni:

  • Változtassa meg helyét az asztalnál;
  • Cserélje le a közös összetevőket másokra;
  • Vágja a termékeket egyenként és máskor – rögtön az elején, sok kisebb darabra;
  • Talán minden alkalommal más módon díszítheti ételeit.

Ezeken és más hasonló ötleteken keresztül felfedezheti azokat az apróságokat, amelyekből finom ételeket készíthet.

A túl nagy adagok gyakran a gyorsabb evésből származnak

Az egészséges táplálkozás nagy adagjai

A tudatosabb étkezés a saját étrendjének ellenőrzését jelenti

Amint tudomást szerez valamiről, átveszi az irányítást. Ezekkel a gyakorlatokkal sokkal intenzívebben és mélyebben érzékelheti ételeit és ételeit. Emellett sok új dolgot fedezhet fel étkezési szokásaival kapcsolatban. Gyakrabban eszik, mert tudat alatt reméli, hogy utoléri a nagy érzelmek szükségességét. Néha túl gyorsan eszik a félrevezető érzés miatt, hogy nyomás alatt áll. Ez csak két példa a sok közül. Ha figyelsz, rájössz, hogy mi a helyzet veled személyesen.

Próbáljon félretenni a multitaskingot evés közben

Egészséges táplálkozás - étkezés a számítógép előtt

A lassú étrend pszichológiai előnyei

Az evés sokkal izgalmasabbá teszi a tudatosság gyakorlását, és jobban összpontosít rá. Az ételek lassan, de biztosan valami különlegessé változnak. Alkalmazd ezt a képességedet életed többi kis pillanatára is. Végül a tudatos étkezési gyakorlatokkal nyugodtabb, elégedettebb és talán boldogabb ember lesz.

A tudatos evés boldogabb emberré tesz

Pihenjen és egészségesen táplálkozzon

Próbálja ki a mazsolás gyakorlatot is, amely mára népszerűvé vált!