Egészségedre

Fényterápiás lámpa télen a depresszió és a rossz hangulat ellen

Fényterápiás lámpa

Amikor az időjárás egyre hidegebb lesz, és télen rövidülnek a napok, gyakran fáradtnak és kedvetlennek érezzük magunkat. Az évszakváltás és a fényhiány gyakran rossz hangulatot és néhány ember számára – akár ősszel és télen – depressziót is okoz. Erőteljes orvosság erre a fényterápiás lámpa, és ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk, hogyan használhatja a fényhiány hatásainak leküzdésére. Szeretne többet megtudni a fényterápiáról? olvasson tovább!

A fényterápiás lámpa segíthet a téli depresszió, a rossz hangulat és az alvászavarok ellen

Fényterápiás lámpa

A fényterápiás lámpa nagy megvilágítású, és segít enyhíteni a szezonális depresszió, az alvászavarok, a jet lag és a demencia tüneteit. A nappali fény nagyon hasonló, és otthon is használhatja a lámpát minden probléma nélkül.

Miért olyan fontos, hogy még a hideg évszakban is elegendő fény legyen? Tudományosan bebizonyosodott, hogy a szerotonin boldogsághormon csak akkor termelődik a szervezetben, ha szervezetünk elegendő fényt kap. A nappali fény azonban nemcsak hormonális egyensúlyunkat befolyásolja. Az őszi és téli néhány napsütéses óra fáradtságot és mozgásszegénységet okoz, mert a melatonin alvási hormon képződik a szervezetben. A D -vitamin hiánya télen is lehetséges, ami növeli a depresszió kockázatát, és fogékonyabbá tesz minket a vírusokra. Itt segíthet a fényterápiás lámpával történő kezelés.

A fényterápiával egyszerűen ki van téve a természetes nappali fényt helyettesítő mesterséges fényforrás fényének. Leggyakrabban azonban legalább 10 000 lux fényerősségű fénydobozról van szó, ami húszszorosa a normál beltéri fényerősségnek. Ehhez képest ez nem több, mint 6000 lux egy felhős téli napon.

A nappali lámpa használatának mellékhatásai

Vásároljon nappali lámpát

A fényterápia általában jól tolerálható, de mellékhatásai is lehetnek, amelyekről tájékoztatni kell. Ezek közé tartozik például a szemfájdalom és fejfájás, ingerlékenység, hányinger. Ha ezen nemkívánatos mellékhatások bármelyikét tapasztalja, egyszerűen hagyja abba a terápia alkalmazását. Megpróbálhatja csökkenteni a fényterápia időtartamát, a lámpát a nap különböző időpontjában használni, vagy egyszerűen csak távolabb ülni. Mivel a fényterápiás lámpától való távolság is nagy szerepet játszik.

Mik a téli depresszió tünetei??

Téli depresszió A fény hiánya

A fényterápiás lámpákat elsősorban szezonális depresszió (SAD) kezelésére használják. Ez egy olyan egészségi állapot, amely különösen gyakori az északi országokban, ahol a téli hónapokban nagyon kevés a napfény. A SAD tünetei a következők:

  • Szomorúság, amely minden évben ugyanabban az időben fordul elő, leggyakrabban ősszel és télen
  • Energiahiány, fáradtság és letargia
  • Sóvárgás édességek és magas szénhidráttartalmú ételek iránt
  • fokozott étvágy, súlygyarapodás
  • Koncentrációs nehézség
  • alacsony libidó vagy szorongás
  • a PMS súlyos tünetei nőknél

Fényterápiás lámpa használata: hogyan kell csinálni?

Fényterápiás lámpa rossz hangulatban

A Harvard Univercity Medical School szerint a lámpa az érintettek 50-80 százalékában enyhítheti a téli depresszió tüneteit. A lámpát minden nap 30-40 percig ajánlott használni, körülbelül 20-25 cm távolságot tartva. A fényterápia során például könyvet olvashat, zenét hallgathat vagy mással beszélhet, hogy ne unatkozzon.

A megfelelő eszköz megvásárlása – tippek

Vásároljon fényterápiás lámpahegyeket

Mivel nagyon nagy a választék a piacon SAD lámpák Itt adunk néhány tippet a megfelelő eszköz kiválasztásához. Fontos, hogy a lámpát klinikailag tesztelték. A megfelelő fényintenzitás szintén fontos szerepet játszik – ideális esetben ez 10 000 lux. Az is fontos, hogy a készülék rendelkezik -e UV -szűrővel – az UV -sugárzás káros a bőrre. És végül, de nem utolsó sorban képesnek kell lennie a vakítás minimalizálására – ezt úgy teheti meg, hogy a fényt átlósan lefelé irányítja a szemre. Jobb, ha nagyobb napfényes lámpát választ, mert a kisebb készülékeknél még a fej apró mozdulatai sem tartják a szemeket a lámpa terápiás tartományán kívül.

Tippek a téli depresszió ellen

Végezzen fényterápiát minden nap

Fényterápiás lámpa szomorúság téli

Vegyen be D -vitamint.

Tippek a barátokkal való depresszióhoz

Fényterápiás lámpa vásároljon hasznos tippeket

Fényterápiás lámpa használata: hogyan kell csinálni?

Fényterápiás lámpa nemkívánatos hatásai

A nappali lámpa hideg évszakban használható

Helyesen használja a nappali lámpát

A nappali lámpák előnyeit és hátrányait használják

Télen használja az SAD lámpát

Fényterápiás lámpa a Phillips -től

A nappali lámpák is segítenek a demenciában

nagy fényterápiás kampe vásárlása

Fényterápiás lámpa hangulatingadozás

Fényterápiás lámpa demencia ellen

A nappali lámpa használati utasítása

Erős a nappali lámpa

Modern megjelenésű fényterápiás lámpa

kis fényterápiás lámpa hálószoba

Téli konyhai nappali lámpa

A fényterápia megfelelő alkalmazása

A fényterápia helyes időtartama

Téli depresszió tünetei