Egészségedre

EZ a sport? A tíz legszórakoztatóbb sport – garantáltan fájó izmoktól mentes

Sport – mindig izzadnia kell, és a maximumot kell követelnie edzett testétől? Egyáltalán nem, ahogy ez az összehasonlítás is mutatja.

„A sport gyilkosság” – ez az ismert közmondás valójában félrefordítása Winston Churchill brit miniszterelnök (állítólagos) kijelentésének: A hagyomány szerint a túlzott életmódjáról ismert politikus válaszolt arra a kérdésre, hogyan ennyi stresszel elérte az idős kort: “Először is nosportok” – és így helyet foglalt el mindazok szívében, akik számára a sport csak értelmetlen erőfeszítés.

De nem számít, hogyan vélekedik a sportról, vannak olyan tudományágak, amelyeket nem mindenki láthat a radarján, amikor olyan “sportra” gondol, mint a maraton. A következő lista még egy olimpiai, egy korábbi olimpiai és egy majdnem olimpiai fegyelmet is tartalmaz – anélkül, hogy izzadni kellene. De sok mulatság van.

Sport biliárd

Azok a sportágak, amelyeket nem csarnokban vagy stadionban játszanak, és amelyek nem jelentenek nagy fizikai megterhelést, hírnevük szerint egyáltalán nem „igazi” sport. De: Ki tagadná például a biliárd sportosságát?

1) Sport – tág fogalom

De ahogy már jeleztük, a sportot nagyon különbözőképpen határozzák meg.

1.1 Mi a sport – mi a játék?

A törzsvendégek asztala és a szakértői fórum között sokáig vitatható kérdés. A puristák számára a sport alapvetően az erőfeszítéssel és a fizikai aktivitással jár, például az atlétikával – definíciójuk szerint a Forma -1 nem lenne sport. Azonban nem csak a verseny után izzadt pilóták látnák egy kicsit másként.

Egy másik kiindulópont tehát a következő, amely egyben a tudományágnak a listára való felvételének alapszabványa is volt.

1.2 Kis értékelési rendszer

Ha a verseny ötletét vesszük alapul, a dolgok másképp néznek ki: többen készség, képesség vagy szerencse alapján mérik össze magukat egymással, és végül a győztest választják ki. Ez igazságos, és mindenekelőtt sokkal jobban meghatározza a „sportot”, mint az erőfeszítés iránti igény.

1.3 Miért nem egyenlő a gyakorlással az izzadás?

Emiatt egy csepp verejtéknek sem kell folynia egyes – vitathatatlan – sportágakban – őszintén, a klasszikus olimpiai tudományágakban ez nem mindig történik meg: Az a diszkosz- vagy kalapácsvető, akinek csak néhány másodpercig kell teljesítenie, nem izzad egy íjász. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő sportágak sem izzíthatják meg résztvevőiket.

 2) Darts – sport menő szőke

A legnépszerűbb kocsmasporttal kezdődik: darts

Sport darts

Még akkor is, ha a laikusok úgy vélik, hogy a középső nyújtja a legmagasabb pontokat a dartsban, ez a valóságban a 20 szegmens háromfős ringjének 60 pontot érő találata lenne..

2.1 Alapok

2.1.1 Miről van szó??

A Darts, amelynek szülőhazája Anglia, egy ügyességi játék, amelyben a résztvevők 2,37 méteres távolságból nyilakat dobnak a dartsra. Ez több pontmezőre tagolódik. Minden résztvevőnek három dobása van körönként, és a tudományágtól függően vagy elsőként kell elérnie egy bizonyos pontot, vagy el kell érnie a nullát a kezdő pontszámból.

2.1.2 Vannak bajnokságok??

Nagyon. A kis, kocsmán belüli versenyektől a nagyszabású világbajnokságokig minden benne van. A kapcsolattartó ebben az országban a Német Darts Szövetség.

2.2 Kezdő útmutató

2.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Elvileg bárki elindulhat saját dartboardjával – beleértve az elektronikus verziót is. Azonban szórakoztatóbb, ha néhány baráttal felállítja saját csapatát, és körülnéz az interneten a helyi kocsmai bajnokságokért.

1. grafika

2.2.2 Felszerelés

A dart játékos sportfelszerelése a nyilai. Legalább három kell neki. Sokféle súlyban és megjelenésben léteznek. Kezdő készletek alacsony kétszámjegyű összegekhez kaphatók.

3) Asztali foci – stadion akció a falusi kocsmában

Az asztali foci vagy az asztali foci szintén nélkülözhetetlen része számos kocsmának és ifjúsági klubnak.

3.1 Alapok

3.1.1 Miről van szó??

Az asztali fociban az 1vs1 vagy 2vs2 résztvevők egymással szemben állnak egy foci asztalnál, amelyre egy futballpálya van festve. Kezükkel mozgatniuk kell a játékteret. A „futballisták” állandóan ezekhez vannak kötve, és a labdával érintkezésbe kell hozni az oldalra fordítással és csúsztatással. A prototípushoz hasonlóan ezt is be kell irányítani a kapuba. A mérkőzés akkor nyer, ha bármelyik fél kétszer öt gólt szerzett.

3.1.2 Vannak bajnokságok??

A dartshoz hasonlóan az asztali foci versenyei a kocsmai kupáktól a nemzetközi kiesésig terjednek, magas nyereménypénzzel. Németországban a német asztalifoci szövetség a felelős. A világ ernyőszervezete, az ITSF egyesíti Belgium, Kína, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy -Britannia és az USA ligáját.

3.2 Kezdő útmutató

3.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Az asztali foci ára 100 euró körül kezdődik. Ezen kívül számos bár és biliárdközpont kínál lehetőséget professzionális asztaloknál való játékra.

3.2.2 Felszerelés

A Kicker gyakorlatilag saját felszerelés nélkül játszható. Sok játékos azonban golfkesztyűre támaszkodik a jobb tapadás érdekében.

4.2.2 Felszerelés

A póker elvileg nem igényel semmilyen felszerelést. Ha azonban nem tudja kordában tartani az arcát, és így felfedni az ellenfelek örömét vagy nemtetszését a kézzel, akkor vásároljon napszemüveget, és viselje azokat a játék során.

  5) e -sport – még az egérre kattintás is kimerítő

Játssz számítógépes játékot legalább egy másik ellenféllel szemben. Ez az eSport.

sport egames

Az e -sport megköveteli az agytól, hogy a sakkhoz hasonlóan előre gondolkodjon – és pontos motoros készségeket a kezéből. Még a rossz kattintás is az egérrel a késedelem miatti vereséget jelentheti.

5.1 Alapok

5.1.1 Miről van szó??

A résztvevők játékot játszanak egymás ellen hálózati számítógépeken. Ezek lehetnek első személyű lövők vagy stratégiai játékok, versenyszimulációk és gyakorlatilag minden, ami számítógépes játékként megvalósítható. Az e -sport nehézsége az, hogy rendkívül nagy reakciókat és villámgyors taktikai és stratégiai gondolkodást igényel.

5.1.2 Vannak bajnokságok??

Sokat: Bár a Német Olimpiai Sportszövetség még mindig vitatja, hogy az e -sport egyáltalán sport -e, elsősorban az ázsiai országokban, például Dél -Koreában és Japánban keletkezik milliós nyeremény.

5.2 Kis kezdő útmutató

5.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Aki jól ért a számítógépes játékhoz, általában azt is tudja, hogy vannak -e klánok, azaz más játékosokból álló csapatok. Az egyesítés és az edzés a legtöbb esetben a fejlett e -sport karrier kezdete a nemzetközi mérkőzésekig.

5.2.2 Felszerelés

Az induláshoz elegendő egy nagy teljesítményű számítógép. A szakemberek azonban esküsznek a speciális játékvezérlőkre is, például a különösen pontos egerekre és billentyűzetekre.

 6) Horgászat – órányi pihenés, három év halászat latinul

Ezen a listán valószínűleg a leglazább sport a horgászat – 1900 -ban pedig először és utoljára olimpiai volt.

6.1 Alapok

6.1.1 Miről van szó??

A horgászat lényege a halak vízből való fogása botokkal és horoggal és csalival. Ezt bonyolítja az a tény, hogy a sport sok türelmet igényel, mert nem minden hal reagál egyformán jól minden csalira, és a napszak és az időjárás között számtalan tényező is hozzájárulhat a sikerhez.

6.1.2 Vannak bajnokságok??

Ami a horgászatot is illeti, számtalan diplomás bajnokság van a baráti horgászversenyektől és a horgászklub -bajnokságoktól a nemzetközi szintű bajnokságokig. Ezeket általában még mindig hal- és víztípusokra osztják. A verseny tervétől függően az nyer, amelyik a legtöbb, vagy a legnagyobb vagy a legnehezebb halat egy bizonyos időn belül.

6.2 Útmutató kezdőknek

6.2.1 Hol, hogyan, mikor?

3. grafika

Németországban az első lépés a horgásziskolában való regisztráció a horgászjegy megszerzése érdekében, hasonlóan az autósiskolához. A háttér az, hogy az állatokat megfelelően és szakszerűen, felesleges szenvedés nélkül kell elkapni és leölni. Ezután a halászati ​​engedély birtokosai elkezdhetik. Sok klubnak saját tava van. Ha azonban nyilvános vizeken szeretne horgászni, akkor gyakran szüksége van egy úgynevezett nappali halászati ​​engedélyre, amelyet a felelős vízügyi hatóságoktól, de egyesületi hivataloktól is kaphat csekély összegért..

6.2.2 Felszerelés

A horgászat olyan sport, amelybe rengeteg pénzt fektethet be – az alap a rúd és orsó, amellyel fel kell tekerni a zsinórt (amelynek erősségét a haltól függően másképpen kell kiválasztani), valamint a megfelelő csalétek, horgok és nem utolsó sorban a székek és egyéb szabadtéri felszerelések. Mivel ez kezdők számára zavaró lehet, sok horgászbolt kínál kezdőcsomagokat.

7) Sportlövészet – lyukasztás fekvés közben

A sportlövészet is több tudományágban olimpiai. Ez állítólag a légpuskáról szól.

7.1 Alapok

7.1.1 Miről van szó??

Légpuskával 4,5 milliméter átmérőjű diabolókat lőnek – állva vagy fekve, a fegyelemtől függően – egy tíz méterre lévő célpontra. Ez koncentrikus gyűrűkre van osztva (távolság 2,5 mm) a „10” -től (középpont, átmérő 0,5 mm) az „1” -ig. A győzelemhez bizonyos számú lövést kell használni a lehető legtöbb “gyűrű” eléréséhez.

7.1.2 Vannak bajnokságok??

Az olimpiai légpuskás lövöldözésen kívül gyakorlatilag minden szinten vannak bajnokságok, kezdve a puskaklubok bajnokságával sok német városban.

7.2 Kis kezdő útmutató

7.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Elméletileg a légpuska lövész karrierje a saját kertjében kezdődhet, amíg a lövedékek nem hagyhatják el az ingatlant. Az edzés körülményeitől azonban biztonságosabb és jobb is, ha kapcsolatba lép egy helyi lövészklubbal, amely általában 14 éves kortól teszi lehetővé a tagoknak.

7.2.2 Felszerelés

A légpuska Németországban is fegyvernek számít, és csak 18 éves kortól vásárolható meg. A gyufával kompatibilis példányok azonban könnyen négyjegyű összegekbe kerülnek, ezért hasznos lehet, ha először csatlakozol egy klubhoz, és ott edzesz bérelt fegyverekkel. Ekkor a programban szerepelnek a lövészkabátok és kesztyűk vásárlása is. Jó hír: Ezek után a költségek után a légpuskás lövöldözőknek csak nagyon kis költségeik vannak, kivéve a lőszert (kb. 15 euróba kerül 500 darab).

8) Modell sport – műrepülés összecsukható székben

Ülni egy nyári réten, és animálni a repülőgépeket és helikoptereket a műrepüléshez – ez a légi változat modellsportja.

sportvitorlázás

A modellpilóták távoli szemszögből nézik készüléküket: Ez rendkívül megnehezíti az irányítás megtanulását.

8.1 Alapok

8.1.1 Miről van szó??

A repülőgépek miniatűrjeit távirányító mozgatja a levegőben. Nemcsak maga a repülés teszi vonzóvá, hanem a repülőgépek olykor szükséges építése és festése is, amelyek közel tudják hozni a sportágat a modellkészítéshez, de nem kell.

8.1.2 Vannak bajnokságok??

Vannak, a Német Modell Repülő Szövetség és más szövetségek rendszeres bajnokságokat szerveznek kapcsolt klubjaik tagjainak. A repülőgéptől függően különböző tudományágakat kell teljesíteni, például műrepülést a gimnasztikához hasonló osztályozási séma szerint.

 8.2 Kis kezdő útmutató

8.2.1 Hol, hogyan, mikor?

4. ábra

Azoknak, akik modelleket repülnek, nem feltétlenül kell klub Németországban, de be kell tartaniuk a különböző előírásokat. Ez főként azért van így, mert a legfeljebb öt kilogramm súlyú repülőgép -modell szintén zavarja a légiforgalmi szabályok hatályát. Ha talál egy klubot a közelben, akkor is vegye fel velük a kapcsolatot a kezdőknek szóló tippekért és trükkökért.

8.2.2 Felszerelés

Egy repülőgép -modell megvásárlásával kezdődik. Először is olcsó eszköznek kell lennie, mivel az “alulról” történő vezérlés nagyon trükkös, és a kemény leszállások valószínűleg a kezdők számára. A legtöbb “komoly” modellt távirányító nélkül értékesítik, mert univerzálisan használható. Ez azonban többletköltségeket eredményez, így a modellpilóták könnyedén elkölthetnek 500 és több eurót. A nagy szórakozási lehetőségek és a miniatűr helikopterek és a gigantikus utasszállító repülőgépek másolatai között való repülés lehetősége miatt a modellrepülésnek gyakorlatilag nincs pénzügyi felső határa.

9) Boccia – Nagypapa kifogása a házimunka ellen

Boccia és golyó: klasszikus kép az érett férfiakról, akik nyugodtan dobálnak labdát és beszélnek Istenről és a világról.

Sport bocs

Bár a boules és a boccia sportos karakterrel is rendelkezik, hazájukban a fő hangsúly a játék közbeni beszélgetésen van.

9.1 Alapok

9.1.1 Miről van szó??

A Boccia a golyójáték olasz változata, amelynek gyökerei a kereszténység előtti időkre vezethetők vissza. Minden játékos rendelkezik bizonyos számú labdával (a csapat erejének megfelelően), amelyeket a lehető legközelebb kell dobnia egy céllabdához egyfajta homokozóban, egy 26,5 x 4,5 méteres pályán. A játék változatától függően a győzelemhez pontokat is el kell érni.

9.1.2 Vannak bajnokságok??

Igen: Ezek az egyszerű bajnokságoktól az ad-hoc csapatokon át a Német Petank Szövetség által ebben az országban szervezett nagy eseményekig terjednek.

9.2 Kis kezdő útmutató

9.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Bárki elkezdheti a megfelelő helyen. Mivel azonban a szabályok a játékváltozattól függően néha nagyon eltérőek, a kezdők irodalma itt is hasznos és ajánlott.

9.2.2 Felszerelés

A kezdőknek csak egy golyósorra van szükségük – az árak 20 euró körül kezdődnek. És még meccslabdáknál is az árkorlát a legjobb esetben 300 euró, tehát a golyó és a boccia is meglehetősen olcsó.

 

10) Crossgolf – autótető füves szurok helyett

A normál golf egy precíziós sport, amely hatalmas, jól karbantartott golfpályákat és drága botokat igényel. A cross golf anarchista változata sokkal kevesebbet igényel.

10.1 Alapok

10.1.1 Miről van szó??

A Crossgolf – szintén városi golf – fő célja, hogy a sportot szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye. Ahol egy golfpályán egy dedikált lyuk az ütések célpontja, a cross golfban ez gyakorlatilag bármi lehet a kuka és a nyúllyuk között. A Crossgolfnak gyakorlatilag nincs szabálya: a játékot felváltva játsszák, és az nyer, aki a legkevesebb ütéssel üti a labdáját.

10.1.2 Vannak bajnokságok??

Bár a cross golf viszonylag anarchista sport, itt is vannak bajnokságok, de sokkal kevésbé szigorúan szabályozott, mint más sportágakban.

10.2 Útmutató a kis kezdőknek

10.2.1 Hol, hogyan, mikor?

A cross golf bárhol játszható. Az egyetlen alap az, hogy közben senki más tulajdonát nem szabad megtörni, ezért a kezdők először gyakorolják az ütések alapjait széles, nyílt területeken.

10.2.2 Felszerelés

Ami a felszerelést illeti, a crossgolf megelégszik a hagyományos golfhoz képest sokkal kevesebbel: a nyolcvas gyakorlatilag az egyetlen szükséges ütő. Plusz egy sor úgynevezett tógolyó – egy golyó, amelyet a vízütésből a golfütőkben halásznak ki, és ezért sokkal olcsóbban kínálják. Összességében a teljes berendezés ideális esetben kevesebb, mint 50 euróba kerül.

 11) Siklás – Repülőtéri leszállás opcionális

Az árat tekintve e lista legfőbb fegyelme és 1940 -ben szintén – majdnem – olimpiai siklás.

Sport pilótafülke kilátás az Alpokra

A vitorláspilóták elvileg a feláramlási zónából a feláramlási zónába érzik magukat. Ez sokkal kiszámíthatatlanabbá teszi ezt a hobbit, de sokkal primitívebb a repülés is.

11.1 Alapok

11.1.1 Miről van szó??

A vitorlázás arról szól, hogy a vitorlázórepülőgépet a lehető leghosszabb ideig a levegőben tartsák, vagy nagy távolságokat tegyenek meghajtás nélkül, csak a termiken keresztül, és a motoros felszállás után ügyesen kihasználva a szeleket. Ez nem csak repülési készségeket igényel, hanem mély érzést az időjárási körülmények iránt.

11.1.2 Van -e bajnokság?

Valójában a legtöbb siklóklub belső bajnokságot tart. Vannak a német Aero Club által szervezett nemzeti bajnokságok is (amelyeket helyben határoznak meg az egyéni pilótaeredmények), valamint nemzetközi események, amelyekhez Németország válogatottat tart fenn. A tudományágak célja az idő- és távolságrepülések egymás ellen vagy az óra ellen.

11.2 Kezdő útmutató

11.2.1 Hol, hogyan, mikor?

Az alap az Európában szabványosított vitorlázórepülői engedély. Ez nemcsak azt igazolja, hogy a pilóta rendelkezik gyakorlati és elméleti ismeretekkel, hanem azt is, hogy megfelelő egészségügyi állapotban van. 14 évesen kezdődhet egy megfelelő klubban. Ekkor övé a vitorlázórepülőgép is, amely általában megfizethetetlen magánszemélyek számára, és amely könnyen több százezer euróba is kerülhet. Egy nagyon részletes jelentés alulról felfelé a Spiegel újságírójának, Michail Hengstenbergnek a vitorlázó blogja, aki leírja az ott vitorlázó pályafutását.

11.2.2 Felszerelés

Maga a pilóta aligha igényel különleges felszerelést. Legfeljebb repülési napló és tananyagok szükségesek az órákhoz. Mivel a repülőgépek nagyon drágák, mint mondtam, rendszerint tagdíjat is fizetnek a megfelelő klubnak.

12) Összefoglalás és következtetés

A sportnak nem kell megerőltetőnek lennie – csak szórakoztatónak kell lennie. Az egyetlen dolog, ami meghatározza a sportágat, a verseny gondolata: A végén győztesnek kell lennie. És ha ezt egy jó hangulatú csoportban vagy a kerti székből a kézben lévő távirányítóval határozták meg, akkor ez nem von le semmit a sportos ötlettől. Ez csak azt mutatja, hogy a sport olyan sokszínű hobbi, hogy gyakorlatilag bárki sportolóvá válhat – még akkor is, ha nem fárasztja a futást vagy más izmokat..