Egészségedre

Az immunrendszer erősítése étellel

Az immunrendszer a legfontosabb az emberi egészség szempontjából. Jelenleg, a koronavírus -járvány idején, az immunrendszer erősítésére van szükség! A megfelelő ételekkel növelheti immunitását és megvédheti magát a betegségektől. Ebből a cikkből megtudhatja, melyik 8 ételre lehet fogadni, ha erősíteni szeretné az immunrendszert.

Ha egészséges szeretne lenni, vigyázzon az immunrendszerére. Minél erősebb ez, annál kevesebb egészségügyi problémája lesz. Az erős immunitás viszont számos tényezőtől függ, amelyek nemcsak az étrenddel, hanem a személy mindennapi életével kapcsolatosak.

Növelje immunitását

az immunitás és az immunrendszer erősíti az immunrendszert

Tipp: Javítsa immunrendszerét a megfelelő ételekkel, tevékenységekkel (fitness, jóga, tánc, sport), napi pihenéssel és sétákkal a természetben.

Ami a táplálkozást illeti, fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk olyan ételeket, amelyek immunisak az erősítésre.

A napi menüben szerepel, és garantálja a jó egészséget. Most az élelmiszerekről, amelyek segítenek erősíteni az immunrendszert.

Erősítse az immunrendszert ivóvízzel

az immunrendszer erősítése egészséges ivóvíz

Elvileg a víz nem élelmiszer, de rendkívül fontos a szervezet és annak megfelelő működése szempontjából. Próbáljon meg minden nap elegendő vizet inni, hogy hidratált legyen. Próbálja helyettesíteni a többi nappali italt vízzel, és ne felejtse el, hogy a víz a barátja.

Vegye fel a tojást a napi menübe

erősíti az immunrendszert, egészségesen eszik tojást

A tojás amellett, hogy gazdag fehérjeforrás, omega-3 zsírsavat és 9 bázikus aminosavat tartalmaz. Továbbra is tartalmaznak D-, E-, K-, B2-, B5-, B6- és B12 -vitamint, valamint ásványi anyagokat – cinket, vasat és rezet.

Egyél több spenótot

erősíti az immunrendszert, egészségesen eszik a spenótot

A spenót kiváló C -vitamin forrás, amely erősíti az immunrendszert. Ezenkívül a spenót gazdag antioxidánsokban és béta-karotinban, ami segíti az immunitást a fertőzések és a négyes elleni küzdelemben. Annak érdekében, hogy a spenót fogyasztása a lehető legtöbbet hozza ki, nyersen kell fogyasztani. A spenót nyersen való fogyasztásának legjobb módja, ha salátákhoz vagy turmixokhoz adjuk.

A kurkuma, mint gyulladásgátló szer

a kurkuma hatása erősíti az immunrendszert

A kurkuma kurkumint, egy jól ismert gyulladásgátló vegyületet tartalmaz. A kurkuma fogyasztása aktiválja a T -sejtek termelését és biztosítja az immunrendszer erősítését.

A fokhagyma fogyasztása egészséges lesz

erősíti az immunrendszert erősíti az immunrendszert

A fokhagyma allicin nevű vegyületet tartalmaz, amely különböző gyógyító tulajdonságairól ismert. A fokhagyma C-, B6 -vitaminban, rostban és mangánban is gazdag. Ha erős immunrendszert szeretne, és meg akarja védeni magát a betegségekkel szemben, ne féljen gyakrabban felvenni a fokhagymát az étlapra.

Fogyassz tiszta természetes mézet

az immunrendszer erősítése méz egészséges

A tiszta természetes méz antioxidánsokat tartalmaz, és antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A több méz fogyasztása segíthet a szervezetnek a nem kívánt baktériumok és gombák elpusztításában, valamint az immunrendszer erősítésében.

 Egyél vadon élő lazacot

A vad lazac fogyasztása erősíti az immunrendszert, erősíti az immunrendszert

A lazac az egyik leghasznosabb hal, de ahhoz, hogy tápanyagaiból élvezhesse, vadnak kell lennie. A vad lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, és gazdag D, B3, B6 és B12 vitaminokban. Szelént, fehérjét és káliumot is tartalmaz. Emiatt a vad lazac tökéletes az immunrendszer erősítésére.

Erősítse az immunrendszert olívaolajjal

erősíti az immunrendszert az olívaolaj egészséges

Az extra szűz olívaolaj különféle anyagokat, például E- és K-vitamint, valamint sok hasznos zsírsavat (omega-3 és omega-6) tartalmaz. Az olívaolaj antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek elősegítik a test egészségét.

Ezek azok az ételek, amelyeket beépíthet a mindennapi menüjébe az immunrendszer erősítése érdekében. Kívánjuk, hogy maradjon a legjobb egészségben!

Egyél tojást reggelire

egészséges tojás erősíti az immunrendszert

Készítsen zöld turmixot spenóttal

zöld turmix erősíti az immunrendszert

Egyél vad lazacot hetente egyszer

erősíti az immunrendszert, halat eszik, erősíti az immunrendszert

Ízesítse a salátát olívaolajjal

olívaolaj egészséges erősítése az immunrendszer immunvédelem

Fogyasszon C -vitaminban gazdag ételeket.!

ami erősíti az immunrendszert, erősíti az immunrendszert

Igyon több vizet naponta

egészséges víz fogyasztása erősíti az immunrendszert