Egészségedre

A különféle teafajták garantálják az egészséges életmódot

Tea – aromás ital, amelynek egyedi íze uralja az egész világot

Több mint 100 évvel ezelőtt Lafcadio Hearn görög történésznek és újságírónak sikerült a lehető legjobban leírni a japán teaszertartást: „Bár ez csak egy csésze tea elkészítéséről és felszolgálásáról szól, ennek az egyszerűnek a teljesítése megköveteli a megfelelő elvégzést. éves képzés és számtalan óra gyakorlás. Ez egy művészet, amelyet ügyesen kell elsajátítani – ezt a folyamatot lassan, abszolút nyugalomban, kecses módon és finom módon kell végrehajtani. ” Manapság mindenki – Kínától Amerikáig, Japántól Angliáig – ismeri a tea illatát, és nagy örömet érez annak fogyasztásában. Alig van valaki, aki ne ismerné a japán teaszertartást, a délutáni teát, mint az angol teakultúra szerves részét, és a híres orosz teahagyományt. Az ital lassan elfogadottá vált az egész világon, és sikerült megváltoztatnia a már meglévő szokásokat, amelyek mélyen gyökereznek minden civilizáció szokásaiban, és újakat teremtett a folyamatban.

 A tea feltalálásának legendája

teák egészséges életmód készítmény

Számos legenda létezik a tea feltalálásáról, de az egyik különösen kíváncsi. A történet Boddhidharma indiai szerzetesről szól, aki Kínába költözött, és ott alapította a „Chan” buddhista szektát – világszerte ismert a „Zen” nevű japán fordításával..

A hegyekben a szerzetes felépítette a talán leghíresebb kolostort – a Shaolin -templomot. Boddhidharma elkezdte tanítani a szerzeteseket a meditáció művészetére azzal, hogy megígérte nekik, hogy kilenc évig folyamatosan a falat bámulja, és ezalatt soha nem néz el. De a második éjjel elaludt! Miután felébredt, idegesítette a gyengesége, és csalódott volt a kudarc miatt, amellyel letépte a szemhéját – hogy soha többé ne tudjon elaludni, haraggal telve lépett rájuk. A legenda szerint egy teafa nőtt közvetlenül utána, pontosan a zúzott szemhéjak helyén. Ma a „tea” és a „fedő” két szót ugyanaz a hieroglif azonosítja – 茶 (kínaiul és japánul egyaránt).

A tea fajtái és tulajdonságaik

Fogyasszon egészségesen különféle teákat

A teát stimulánsnak tekintik, mert a benne található koffein és tannin stimulálja az agyat, és növeli a mentális éberséget és vitalitást. A tea serkenti az emésztőnedvek termelését, és segíti a gyomorizmokat az élelmiszer mozgatásában. Emiatt a teát gyakran közvetlenül étkezés után isszák. Mivel a forró italokat a szervezet nagyon gyorsan felszívja, a tea fizikai erőfeszítések vagy fitnesz edzés közben vagy után is fogyasztható. Valójában ez az ital elsősorban a koleszterinszint csökkentéséért felelős, és megvéd minket sok súlyos betegségtől. De melyik teát szereti a legjobban??

Teatípusok – Maradjon egészséges egy csésze teával naponta 

teák főzzenek teát maguk

  • Kamilla tea – ez a fajta tea nyugtató hatású, és segít megbirkózni az alvászavarokkal. A kamilla tea segít a torokfájásban és a menstruációs problémákban is, véd a cukorbetegség ellen és megakadályozza a rákos sejtek kialakulását. Egy csésze kamilla tea megnyugtathatja a gyomrot és az idegrendszert.
  • Menta tea – kellemes íze és különleges aromája pillanatok alatt megoldja a gyomor problémáit. Ha gyomor -bélrendszeri gázok képződnek túlzottan, ne habozzon, azonnal igyon meg egy csésze menta teát.

A menta tea könnyen gyomorra

teák menta tea egészséges életmód

  • Zöld tea – a legjobb barátod, ha gyorsan és hatékonyan szeretnél fogyni. A zöld tea serkenti az anyagcserét és felgyorsítja az anyagcsere folyamatot, ezáltal erősíti az immunrendszert, vagy más szóval ezt a fajta teát tartják a legegészségesebbnek. A legjobb eredmény elérése érdekében akár nyolc csészét iszhat naponta.
  • Fekete tea – fekete színe és intenzív íze abból a tényből származik, hogy ez a fajta tea állandó feldolgozásnak és teljes erjedésnek van kitéve. Alacsony koffeintartalma biztosítja a szív megfelelő működését. Napi egy csésze megakadályozza az erek eltömődését és serkenti a véráramlást.
  • Fehér tea – ez a fajta tea tartalmazza a legmagasabb antioxidáns koncentrációt és a legkevesebb koffeint tartalmazza. Az ital pozitív hatással van a bőrre, ápolja a fogakat és az ínyt és erősíti a csontokat.
  • Melissa tea – serkenti az étvágyat, és ebben az értelemben a zöld tea ellentéte. Tökéletes, ha hízni szeretne!

Teafajták – Néhány tanács a tea ésszerű használatához

igyon teákat egészséges életmód

A túl forró tea károsíthatja a nyakát, ezért a víz hőmérséklete legfeljebb 50 fok legyen. Ezenkívül a fekete tea fogyasztásakor ésszerű határokon belül kell maradni, mert a túl sok koffein fejfájást és álmatlanságot okozhat. Ha a teát túl sokáig főzik, elveszíti különleges, finom színét, aromáját, ízét és egészségmegőrző tulajdonságait. Nem kell inni teát közvetlenül étkezés előtt, mivel az ital lelassítja a nyáltermelést, és az étel ízléstelennek tűnik. Csak a frissen készített tea pozitív hatással van az emberi szervezetre – ezért kérjük, ne igyon tegnapi teát!

A japán teaszertartás igazi művészet

típusú tea tea szertartás Japánban

Meghívást kap a helyi délutáni teára!

englad-tea-délután

A tea fajtái – mindenki számára van tea a szamovárból!

teák orosz szamovár szokások

A kamilla tea öröm az érzékeknek

egészséges életmód tea fogyasztása

Teák – Fekete tea a koffeinfüggőnek

típusú tea fekete tea egészséges

A tea fajtái – fehér tea

Fekete vagy fehér – a tea soha nem árt

teák egészséges trend

Melyik teát választja?

típusú teák fogyasztanak teát

A tea fajtái – Készítse el magát, és azonnal igya meg

A tea fajtái Fogyasszon teát egészséges módon