dječji vrtić

Bezobrazan i sretan život: sobe za mlade

Svježe boje, hladan namještaj, bezobrazni pribor – mladi vole moderne stvari. Žele se izdvojiti i povući u svoj svijet. Ako imate tinejdžersku djecu, vjerojatno znate koliko je snažna potreba potomaka da se povuku. Bez obzira koliko mala ili velika bila soba za mlade, ona se uvijek može dizajnirati kao individualno mjesto za mladu osobu. Ovaj vodič daje savjete o postavljanju.

Podna obloga prirodnog izgleda vrlo dobro pristaje uz shemu plave - nane - bijele boje.

Podna obloga prirodnog izgleda vrlo dobro pristaje uz shemu plave – nane – bijele boje.

Definirajte pojam boje

Prvi korak prema novoj sobi za mlade je utvrđivanje novog koncepta boja. On čini okvir u kojemu se odvija nabavka novog namještaja i pribora. Nakon što se odredi paleta boja, sljedeći je korak prilično jednostavan odabir pravog namještaja jer je fokus u skladu s tim usmjeren.

Kao kombinacija boja za Dječačka soba dostupne su različite palete. Na primjer, popularni su

  • Tirkizno – crno – bijelo
  • Jabuka zelena – siva – bijela
  • Smeđa – zelena – crna.

Za Soba za djevojčice Na primjer, moguće su ove kombinacije boja:

  • Ružičasto – sivo – bijelo
  • Plava – zelena – ružičasta – bijela
  • Marelica – plavo – siva.

Savjet: Stavite boje zajedno s djetetom. Da biste to učinili, odaberite veliku iglastu ploču na kojoj možete prikupljati uzorke tkanina, kartice u boji i fotografije iz časopisa. Na ovaj način moguće je dopustiti da kombinacija boja djeluje na vas i odrediti omjer u kojem se boje najbolje slažu jedna s drugom. Velika je razlika hoće li se, na primjer, za kombinaciju boja smeđa – zelena – crna odabrati više zelenih ili više crnih komponenti.

Izradite okvir i pružite potrebne podatke s pojedinostima

Nakon što se odredi koncept boje, preporučljivo je koristiti glavnu boju kao glavnu boju, ali ne i previše je odmjeriti. Bijela je uvijek prikladna kao suprotni pol. Smiruje vas i osigurava neutralnu ravnotežu. Na primjer, ako dječačku sobu treba dizajnirati u tirkizno -crno -bijeloj boji, zid i podna obloga mogli bi biti dizajnirani u tirkiznoj boji. Namještaj je bijel s crnim ručkama, pribor je dostupan u tirkiznoj, crnoj i bijeloj boji. Hladne crno -bijele fotografije prikladne su kao ukrasni elementi, na primjer slike motocikala, automobila ili drugih stvari koje zanimaju vašeg sina. Pojedinačne crno-bijele slike i vlastite fotografije na platnu također se mogu stvoriti u fototekama.

Prirodne boje, nostalgični luster - ovdje se rastuće djevojke osjećaju kao kod kuće.

Odabir pravog namještaja

Dizajn namještaja značajno utječe na sobu i trebali biste biti upoznati s prekrasnim namještajem za tinejdžere živi mladi inspirirajte se. Ako namještaj vidite u potpuno namještenoj sobi, možete puno bolje zamisliti rezultat u novoj sobi za mlade kod kuće. Pregledavanje internetske trgovine također je dobra prilika da naučite nekoliko stvari. Uostalom, profesionalci su pripremili sobe za fotografe i pobrinuli se da se detalji uklapaju. Osim namještaja, trebali biste pogledati i pribor koji čini sobu zaista ugodnom. Kako se pravi krevet? Ima li biljaka u sobi? Koje se slike koriste i koje su boje okviri? Možete li vidjeti ogledala? Koje lampe pružaju svjetlost? Kao što vidite, mnogo je stvari koje doprinose uspješnom ukupnom dojmu. Koristite praktične primjere profesionalaca.

Savjet: Razgovarajte sa sinom ili kćeri o tome što očekuje od nove sobe. Koje želje treba ispuniti? Djeca često mijenjaju svoje ponašanje oko 12. ili 13. godine, jer im pubertet ne ostavlja izbora. Dok su se prije igrali s otvorenim vratima gledajući majku ili oca na pod u svojoj šarenoj dječjoj sobi, sada zatvaraju vrata i žele popiti čaj i popričati sa svojim prijateljem, “družiti se” na računalu ili razgovarati s prijateljima. Pobrinite se za ugodan prostor za sjedenje, udobnu radnu stolicu i dovoljno veliki krevet koji odgovara osobnim potrebama vašeg djeteta.

Dizajn stvara atmosferu

Prilikom odabira namještaja imajte na umu da će to odrediti okoliš nekoliko godina. Što vaše dijete želi, što mu odgovara? Nostalgični metalni namještaj pretvara žensku sobu u sanjivo utočište. Moderni bijeli ormarići s odgovarajućim okvirima kreveta daju dječačkoj sobi elegantan dodir. S druge strane, crni namještaj stvara mračno raspoloženje. Ovisno o osobnim sklonostima i željama, u sobama mladih mogu se odvijati pokusi s bojama i dizajnom. Jer na kraju: dopušteno je ono što je dopušteno.

Slike:

pixabay.com © ssabyo77 (CC0 Creative Commons)

pixabay.com © lrainero (CC0 Creative Commons)

" />