Dizajn vrta i hortikultura

Tako će vrtlarstvo ljeti biti još uspješnije

Vlastiti vrt savršeno je utočište, osobito ljeti, gdje se možete opustiti i uživati ​​u prekrasnom vremenu. Kako biste se u njemu osjećali zaista ugodno, trebali biste učiniti puno za to – vrtlarstvo. Intenzitet varira ovisno o veličini i stilu vrta, a nekima je pravo zadovoljstvo, a drugima posao. U svim slučajevima, međutim, ovo je važna stvar koju treba pravilno učiniti kako bi vrt dobio privlačan izgled. S tim u vezi, želimo vam u današnjem postu dati nekoliko praktičnih savjeta kako biste se ljeti mogli puno bolje baviti vrtlarstvom.

vrtlarski savjeti ljeto

Koliko često vrtlarstvo radi ljeti?

Odgovora na ovo pitanje definitivno ima koliko i vlasnika vrtova. Budući da za to ne postoji fiksno ili zakonsko pravilo. Ovisno o području i stilu, kao i vašem osobnom stavu, možete uložiti različite količine napora u vlastito vrtlarstvo. Košenje travnjaka, na primjer, jedan je od najvažnijih vrtlarskih poslova koje treba redovito obavljati, osobito ljeti. Ovdje je važno, osobito u toplijim razdobljima, postaviti veću visinu košnje kosilice. Na ovaj način možete puno bolje zaštititi travnjak od sunca i neće zamračiti niti ogoljeti mrlje. Oploditi prema Vrsta travnjaka najmanje jednom mjesečno i redovito zalijevajte, najbolje ujutro ili navečer.

vrtlarstvo ljetni savjeti za zalijevanje

Zalijevanje i gnojenje također trebaju sve ostale biljke u vrtu. O njima biste se također trebali redovito brinuti. Odrežite uvenule cvjetove i malo skratite svoje trajnice kako bi izgledale njegovano. Ljeto je svakako i vrijeme žetve. Sakupite zrelo povrće i voće te istodobno posijajte zimsko povrće tako da ima dovoljno vremena za rast. Koliko često i koliko dugo provodite vrijeme u vrtu općenito ovisi samo o vama. No, za neke aktivnosti, poput košnje travnjaka, pridržavajte se redovitog podnevnog i noćnog odmora, kao i nedjelje i državnih praznika kako ne biste ometali susjede i svi bi mogli u miru uživati ​​u svom slobodnom vremenu.

Vrtna košnja ljetnog travnjaka

Ono što vrtlarstvo čini lakšim?

Bez obzira jeste li strastveni vrtlar iz hobija ili nemate zeleni palac, pravi vrtni alati od temeljne su važnosti za uspješno vrtlarstvo. Moraju biti dobre kvalitete i zadovoljavati sve potrebne sigurnosne standarde. Također biste trebali obratiti pozornost na ergonomiju i najmanju moguću težinu alata kako vas vrtlarstvo ne bi nepotrebno opterećivalo.

Dodatni savjet: Za kosilice preferirajte onu koja je opremljena pogonom i višenamjenskom. Ne morate ga gurati, samo ga trebate upravljati. Također možete raditi nekoliko vrtlarskih zadataka istovremeno, poput vertikuliranja i malčiranja travnjaka.

Ništa manje važno za vrtlara ljeti nije odgovarajuća radna odjeća. Trebalo bi biti malo ležernije i otvorenije. Na primjer, bit će vam prikladno, visokokvalitetne radne kratke hlače u Engelbert Straussu, koji ljeti čine vrtlarstvo mnogo lakšim i ugodnijim. Ne samo šik dizajn i brojne funkcionalne torbe su presudne, već i materijal. U većini slučajeva to se sastoji od prozračnog, elastičnog tekstila poput pamuka i poliestera i na koži se osjeća optimalno lagano i podatno. Svakako ćete pronaći prave cipele i funkcionalne čarape.

vrtlarstvo ljetni vrt potrepštine radne kratke hlače

Koliko vrtlarstvo košta ljeti?

Ako samo vrtlarite sami, grubo rečeno, to vas košta samo električne energije za sve vrtlarske alate i vode za navodnjavanje. Međutim, ako se radi nedostatka vremena ili iz drugih razloga radije oslonite na stručnu pomoć, to naravno ima svoju cijenu. Možete očekivati ​​u prosjeku 30-35 eura po satu. Naravno, to ovisi uglavnom o poslu kojim se želite baviti. Na primjer, samo redovito košenje travnjaka srednje veličine košta oko 500 eura ili više godišnje. Ako se i dalje želite brinuti za krevete ili drveće itd., Onda to može biti više od 1000 ili čak 2000 eura godišnje. Jednostavno se istražite za iskusne vrtlare u svojoj regiji i dopustite im da vas posavjetuju.

Dobar vrtlarstvo znači raditi dovoljno vrta. Posebno ljeti ovo možete vidjeti ili iskusiti. Brinite se o vlastitom vrtu i pretvorite ga u pravu zelenu oazu mira. Vrijedno je toga!

vrtlarstvo ljeti savjeti