Dizajn vrta i hortikultura

Dizajn vrta – korisni savjeti za vašu oazu na otvorenom

Tko nije sanjao da se povuče u svoj vrt? Kako ti vrt Stvaranje vaših snova tema je našeg današnjeg članka. S priloženim slikama u nastavku želimo vam dati neke ideje o tome kako pretvoriti vaš vrt u fascinantan vanjski prostor. Nadamo se da će svatko pronaći nešto za sebe! Dat ćemo vam samo nekoliko savjeta, a oni su podijeljeni u tri dijela, sjedala, cvjetne dekoracije i sustave za vodu.

Prilikom projektiranja vrta trebali biste uzeti u obzir vaše životne uvjete. Je li vaš vrt mali i želite li uštedjeti prostor? Imate li slobodnih kutaka koje želite koristiti? Želite li udobno sjedenje u središtu svog vrta ili više volite sjediti pored vodenog objekta s knjigom u ruci? Možda samo želite dugo provesti usred bujnog zelenila vrtnih biljaka? Kakav stil biste htjeli implementirati u svoj vrtni dizajn – azijski, boho ili vintage? Imate li staru kuću koju želite preurediti ili samo želite osvježiti i uljepšati svoju kuću? Odluka o tome je vaša prije nego što počnete s preuređivanjem vanjskog prostora.

 Poufovi u vrtu donose romantični štih i sada su u trendu

udobna sjedala u vrtu

Vanjsko sjedenje

Ako u vrtu imate samo malo prostora na kojem možete sjediti zajedno sa svojim prijateljima, predlažemo sljedeće: Odaberite namještaj koji štedi prostor i koji štedi prostor. Ove godine poufovi su još uvijek u trendu i nude rješenje za ograničeni vrtni prostor. Lagani, udobni i vrlo praktični – navedeni jastuci za sjedenje nose udobnost higijenskog stila, romantiku boho stila i vrijednost vintage stila.

Navlake poufova ukrašene su indijskim motivima koji unose bezbrižnu notu zena. Odaberite mali drveni stol u obliku kvadrata u sredini i ugodno druženje s prijateljima ili rodbinom je zajamčeno. Ukrasite cvijećem gdje još ima prostora za stvaranje potpune zone opuštanja.

Ovo dvorište pretvoreno je u malu vrtnu oazu! Vrlo je racionalno dizajniran i osjećate se kao da ste u moru cvijeća. Drvo daje sjenu umjesto suncobrana. Dakle, ovo dvorište stvara prirodnu atmosferu za opuštanje. Drveni podovi pomažu dobro organizirati vanjski prostor. Odvaja sjedala od flore. Postoje dva pufa koji osiguravaju potpuno opuštanje.

Atraktivan i praktičan ukras okućnice

ideja za dvorište

Ako imate stariji dom, ne biste se trebali hvatati namještaja za najnoviju modu. Rasporedite vanjskim namještajem koji se dobro uklapa u cijeli ambijent retro stila. Odaberite prirodne materijale za dizajn svog vrta – kamen, drvo i ratan. Ono što vidimo na slici u potpunosti je izrađeno od prirodnih materijala – kamena, drveta i odgovarajućeg bilja. Tako je stvoreno savršeno mjesto za vruće ljetne dane!

Divna je ideja sve češće izlaziti na svakodnevni život, osobito ljeti. Sjedenje na otvorenom vrlo je privlačno. Iznošenje kauča i stolova vani bilo bi savršeno ako imate dovoljno mjesta u stražnjem dvorištu. Također razmislite o prikladnoj vanjskoj rasvjeti kako biste u potpunosti mogli uživati ​​u toplim ljetnim noćima vani.

Kut za opuštanje u retro stilu

kutak za opuštanje

  Iznesite dnevnu sobu van

Namještaj u dvorištu

Ukrasite cvijećem

Postoje brojne ideje kako koristiti cvijeće za uređenje svog vrta. A to je najjednostavniji i najugodniji posao što se tiče uređenja vrta. Tamo možete izraziti svoju individualnost. U pravilu cvijeće i vrtne biljke priskaču u pomoć gdje je dosadno. Bilo da se radi o saksijama ili cvjetnim gredicama, biljke unose neophodnu estetsku notu u vaš vrt. Objesite saksije za cvijeće na prozore, oblikujte krevete, napravite cvjetne vijence. Vrlo zanimljiva ideja za dizajn s cvijećem bila bi oblikovanje kreveta na zidu ili ogradi. Ovdje je to kombinirano s hranilicama. U ovom slučaju vrtlar iz hobija upravo je uspio dočarati umjetničko djelo!

Ugrađeni lonci za cvijeće i korita za hranu

Cvjetnjaci na zidu

Sustavi vode

Vodeni objekti dodaju svježinu i svježinu vašem vrtu. Čuti prskanje vode u vrtnom jezercu ili zvuk vode iz fontane dok se opuštate uz knjigu u vrtu ili kupate u ribnjaku ili bazenu za kupanje više je nego što se preporučuje. Vodeni sustavi najbolje su rješenje za vaš vrt ako imate dovoljno prostora za njih.

Stvorite udobnost i ljepotu u vlastitom vrtu sa požudom i ljubavlju! Uz udobno sjedenje, neobične cvjetne ukrase i sustave rashladne vode, vaš će vrt biti potpuno namješten i ponuditi vam zasluženo opuštanje. To vam od srca želimo!

Fontana koja sjaji noću

Fontana u vrtu

 Drveno jezerce za kupanje s odgovarajućim ležaljkama

Bazen za plivanje i ležaljke

Vrtni namještaj u vintage stilu s visećom mrežom

Sjedenje i viseća mreža

 Moderan vrtni dizajn s namještajem od ratana

Sjedenje pored flore

Kamena sofa

kamena sofa

Lonac za cvijeće “uradi sam”

bocu do saksije

Viseće posude s bujnim biljkama

viseće posude za cvijeće

Cvjetni vijenac s ukrasom i staklenim svijećnjakom

vijenac od cvijeća

Ugrađene cvjetne kutije obojite sami

Obojene cvjetne kutije

Mala fontana u obliku vaze

Fontana u obliku vaze

Vanjska oaza s kamenom fontanom ukrašenom s puno cvijeća

Fontana u vrtu

Drveni pod u dvorištu s malom fontanom i namještajem od ratana

Fontana u dvorištu

Rasporedite svoju fontanu s puno cvijeća

Fontana sa biljnim ukrasom

Ideja za ukras starinskog cvijeća

vintage ukras obrađen cvijećem

Budite kreativni s ukrasom cvijeća!

zanimljiv cvjetni ukras

I isključite se iz stresne svakodnevice!

Bazen za kupanje u stražnjem dvorištu