Dizajn noktiju

Gel vs akrilni nokti: koje su razlike među njima?

Razlike između akrilnih noktiju i gel noktiju

Akrilni nokti ponekad se čak zbunjuju s gel noktima u studijama noktiju, pa ćemo vam u ovom postu reći razlike među njima kako ne biste napravili ovu uobičajenu pogrešku. U nastavku ćete također pronaći prednosti i nedostatke obje vrste noktiju, što bi vam zasigurno olakšalo izbor. I na kraju, ali ne i najmanje važno, naše fotografije mogu vam dati zanimljive dizajnerske ideje koje biste mogli upotrijebiti prilikom sljedećeg posjeta manikirki. Nadamo se da ćete uživati ​​čitajući je!

Gel ili akrilni nokti: koja je bolja varijanta?

Akrilni nokti impresioniraju prirodnim izgledom

Akrilni nokti nasuprot gel noktima Francuski DIY

Akrilni nokti nasuprot gel noktima impresivne dizajnerske ideje

Akrilni nokti nasuprot francuskim gel noktima

Gel i akrilni nokti danas su doista u trendu, impresioniraju atraktivnim dizajnom i oba su izrađena od akrila – upravo su to razlog zašto se tako često brkaju. Obje ove vrste noktiju zapravo su među onim lažnim noktima na koje se treba obratiti ako vam se prirodni nokti brzo slome. I akrilni i gel nokti posebno su laki za njegu, postojani i nude mogućnost neprestano lijepe manikure – jednostavno savršeni za one koji ne žele svaki dan lakirati nokte. Iz tog su razloga obje vrste noktiju posebno praktične, ali postoje bitne razlike među njima, a u nastavku objašnjavamo od čega su izrađene. Čitajte dalje i dopustite da vas inspiriraju naše originalne ideje za dizajn noktiju!

Akrilni nokti: prednosti i nedostaci

Originalni izgled francuskih akrilnih noktiju

obavite akrilne nokte u salonu za nokte

Vrh francuskih akrilnih noktiju sjajno izgleda

Dizajn akrilnih noktiju s iskricama

Akrilni nokti boje kože jednostavnog dizajna

Francuski akrilni nokti DIY

Ideje za dizajn akrilnih noktiju u ružičastoj boji

Akrilni nokti u crvenoj boji prekrasnog dizajna

Napravite sami akrilne nokte kako to učiniti

Akrilni nokti imaju brojne prednosti: mnogo su trajniji i otporniji od gel noktiju, a modeliranje se može primijeniti u tanjem sloju – stoga akrilni nokti izgledaju i prirodnije. Ako za otpuštanje laka koristite samo proizvode bez acetona, možete zadržati svoje lijepe umjetne nokte što je dulje moguće – oni se mogu ukloniti acetonom. Jedini nedostatak toga je neugodan miris koji neki proizvodi mogu imati prilikom nanošenja akrilnih noktiju, kao i činjenica da je to učiniti sami komplicirano – saznajte više o tome u nastavku!

Sami izradite akrilne nokte: je li to dobra ideja??

Akrilni nokti izuzetno dugi izvrsni ukrasi

Akrilni nokti Francuski divan izgled

Akrilni nokti bijeli sa sjajem

ružičasti akrilni nokti

Akrilni nokti šarene točkice

Akrilni nokti izvrsnog dizajna u bijeloj boji

Obojite akrilne nokte u čokoladno smeđu boju

Akrilni nokti ružičasti sjajni leptir

Akrilni nokti dugi mat

Akrilni nokti od crnog zlata mat

Akrilni nokti suptilni ukrasi cvijet

Akrilni nokti u bež prirodnom izgledu

Modeliranje akrilnih noktiju dobiva se miješanjem posebnog praha s tekućinom – masa nije dostupna na tržištu kao gotov proizvod. Manikerka bi to trebala nanijeti što je brže moguće na nokte jer nakon miješanja počinje proces stvrdnjavanja. Unaprijed bi vam nokte trebali pripremiti na određeni način, naime – napuniti, poskinuti i temeljito očistiti. Akrilni prah također se mora pomiješati s tekućinom za modeliranje u određenom omjeru – inače rezultat neće biti tako lijep koliko želite. Zbog svih ovih razloga, napraviti vlastite akrilne nokte malo je teže u usporedbi s gel noktima – to zahtijeva vještinu i iskustvo, u protivnom postoji opasnost od oštećenja vaših prirodnih noktiju. No, ako ste sigurni u svoje vještine i često gelirate nokte kod kuće, mogli biste isprobati i akrilne nokte slijedeći naš vodič. Inače, preporučujemo da odete u profesionalni salon za nokte.

Prednosti i nedostaci gel noktiju

Akrilni nokti nasuprot francuskim gel noktima

Dizajn akrilnih noktiju u odnosu na gel nokte sa kamenčićima

Akrilni nokti nasuprot gel noktima sami izrađeni i ukrašeni

Akrilni nokti u odnosu na gel nokte crni dizajn sa sjajem

Akrilni nokti u odnosu na gel nokte ombre

Akrilni nokti nasuprot gel noktima ombre plava

Akrilni nokti nasuprot gel noktima odličnog dizajna prirodnog izgleda

Akrilni nokti nasuprot gel noktima mramorni učinak

Akrilni nokti u odnosu na gel nokte boja kože

Akrilni nokti nasuprot gel noktima ružičasta pastelno plava

Gotovo je svaka žena danas isprobala gel nokte, a možda i iz iskustva znate prednosti ove vrste noktiju. U usporedbi s akrilnim noktima, gel nokte je mnogo lakše izraditi sami – na tržištu postoje čak i posebni setovi sa svime što vam je potrebno. U salonu za nokte također koštaju manje-dok za akrilne nokte obično morate izdvojiti između 55 i 60 eura, cijene gela za nokte variraju između 40 i 50 eura (neki setovi “uradi sam” koštaju i manje). Prilikom nanošenja modela nedostaje neugodan miris, no nokti s gelom često izgledaju neprirodno debeli jer je potrebno nanijeti najmanje 2-3 sloja akrilata. Gel nokti se ne mogu otopiti acetonom pa je njihovo uklanjanje teret za prirodne nokte. Također biste trebali biti posebno oprezni da ne oštetite manikuru.

Izrada gel noktiju kod kuće: ideje i prijedlozi

DIY upute za akrilne nokte nasuprot gel noktima

Akrilni nokti u odnosu na šarene gel nokte

Akrilni nokti nasuprot gel noktima atraktivnog dizajna različitih boja

Akrilni nokti nasuprot gel noktima mramorni učinak prekrasan izgled

Gel nokti izrađeni su od akrilata, koji se nanosi slojevito i stvrdnjava pod UV svjetlom. Neki sustavi koriste dva ili tri različita gela, drugi – samo jedan. Nakon stvrdnjavanja manikura se može obojiti i ukrasiti po želji. Ovdje vam nudimo i upute za izradu gel noktiju sami, koje možete isprobati ako želite!