Dizajn kuća za odmor i hotela, kuća iz snova

Dizajn kuća za odmor i hotela, kuća iz snova

Zaista fantastični kućni brodovi

Budući da mora, jezera i rijeke zauzimaju veći dio površine zemlje, bilo je samo pitanje vremena kada će strukture tipične za kopno početi izlaziti na vodu. Već početkom 1900 -ih – a vjerojatno i ranije – počeo se oblikovati koncept kuće na vodi. Većina se toga dogodila u gradovima prihvatljivim za vodu poput Amsterdama, Nizozemske i Portlanda u Oregonu. Tijekom godina, zemlje poput Zimbabvea, Indije i Laosa koristile su čamce za zabavu turista, za putovanje od grada do grada ili samo za uživanje u vremenu izvan grada.

Kućni brodovi na kanalu Eilbek, arhitekti Amelie Rost i Joerg Niderehe, Hamburg, Njemačka

Kućne brodove Traumfnger Hamburg, Njemačka

Iako zajednica još uvijek postoji za ove tradicionalne čamce, tržište raskošnih plutajućih kuća najveće je do sada. Ovaj novi usjev luksuznih, modernih, a ponekad i nevjerojatnih plutajućih kuća olujno je zavladao svijetom nekretnina, a mi smo pronašli 10 naših svih vremena omiljenih iz cijelog svijeta. Budući da većina ovih dizajna dolazi iz umova najbriljantnijih arhitekata diljem svijeta, kuće koje slijede doista su nevjerojatna umjetnička djela i građevine koje oduzimaju dah..

The Fennell’s Residence – Portland, Oregon

Kućni brodovi s 1 prebivalištem u Fennellu

Na prvi pogled jasno je zašto je slavni arhitekt Robert Harvey Oshatz svoj jedinstveni dizajn povezao s ovim prekrasnim brodom. Sjediti na rijeci Willamette u Portlandu, Oregon je čisti užitak. Rezidencija Fennell nudi toplu, ugodnu atmosferu vještim korištenjem drvenih greda od lijepljenog drva. Dnevne i blagovaonice gledaju prema rijeci i imaju prostrane staklene prozore koji imaju mogućnost savršeno snimiti prekrasan zalazak sunca. Ponosna glavna spavaća soba nalazi se iznad dnevne sobe i gleda na rijeku Willamette. Oshatz se savršeno poigrao s ovom prostornom diferencijacijom kućnog broda. Dao mu je nevjerojatno impresivan zakrivljeni oblik koji kućni brod čini čudom svaki dan, bez obzira na doba dana.

Plutajući kril – Coimbra, Portugal

1-plutajući

Ovu ljepotu, poznatu kao Floatwing, stvorila je grupa izvorno povezana sa Sveučilištem Coimbra. Grupu još uvijek čine isti pomorski arhitekti, inženjeri i industrijski dizajneri kao i prije. Tim se specijalizirao za vrlo specifično tržište osobnih podmornica i montažnih plutajućih kuća te gradi kućice po narudžbi čija je duljina između 33 i 59 metara. Dok neki od Deluxe plutajućih paketa uključuju motor na solarni pogon, obični domovi također su izgrađeni tako da budu samodostatni barem tjedan dana. Osobna podmornica za šišmiše dostupna je zasebno.

Hvatač snova – Hamburg, Njemačka

kućica na splavu

Iako je zbog svoje nepomičnosti više proslavljena teglenica, ova prekrasna kuća potječe od briljantnih umova arhitektonskog ureda u Hamburgu Rost Niderehe. Hrđa Niderehe stavio je svoj potpis i puno modernih naglasaka u svaki kutak ovog broda. Ima prekrasnu drvenu oblogu, otvorenu stražnju palubu te privatne spavaće sobe i kupaonice. Izgrađena 2011. godine, ova je kuća osvojila nekoliko dijelova građevinskih nagrada za arhitektonsku tvrtku i priznanje za prekrasan stil i elegantne vanjske obloge. Ova ljepotica leži na kanalu Eilbek u Hamburgu u Njemačkoj i malo je vjerojatno da će uskoro dobiti novu adresu jer je za pomoć potrebna tegljač.

Port -X – Prag, Češka Republika

1-port-x-prague-češka-republika

Ovaj jedinstveni brod dolazi zahvaljujući ambicioznom projektu Port X. Dizajn u obliku slova “C” pomaže stvoriti pod, krov i stražnju stijenku konstrukcije, a staklena fasada ograđuje zgradu s neometanim pogledom na Vltavu. Elegantan, moderan dizajn također služi kao prekrasan kontrast okolnoj rotondi i gradskoj romaničkoj arhitekturi, dok intuitivan dizajn omogućuje jednostavnu montažu, dekonstrukciju i preseljenje. Možete čak i vući amfibijsku kuću niz rijeku ili je iznajmiti za 235 USD po noći ili kao jednokrevetnu sobu od 193 USD zajedno s tri druga gosta.

Xenia

Nasljedni kućni brodovi

undine kućni brodovi

Brod baštine

Tchibo kućni brod

Plutajuća kuća

Plutajuće kuće

nautino mini

kućni brodovi na slici kanala Eilbek

nautilus

brodovi za iznajmljivanje berlin licenca besplatna

jeftini kućni čamci

čamac u amsterdamskom kanalu istock

Kućni brod Kamalakshi

čamac nautino

Kućni brodovi

STERN kućni brodovi na svom vezu

STERN kućni brodovi na svom vezu

motorni čamac-kućica-nomadream-

Kućni brodovi

Kućni brodovi Goitzsche Resort

Kućni brodovi u Poelebrugu, Groningen

brod-2

kućni brod_4

Kućni brod Amsterdam

Kućni brodovi Hansa Hartinga

DSC_4012k

ei-home-nautilus-houseboats

zaglavlje emocija4471598

zaglavlje emocija4502130

Arhimage Hamburg / Meike Hansen

fl44_boltenhagen-floating-am-steg2

plutajuća kuća-u-mraku

| Kućica na kanalu Eilbek, Hamburg, Tun Architekten | [(c) Archimage Hamburg / Meike Hansen; Objavljivanje se traži samo uz naknadu, obavijest o autorskim pravima i primjerak; Ako se fotografija koristi izvan novinarskih svrha, obratite se fotografu; Osim ako nije izričito navedeno, ne odobravaju se nikakva izdanja modela, prava vlasništva, umjetnosti ili zaštitnog znaka; Podaci o banci: Meike Hansen, Hamburger Sparkasse BLZ 200 505 50 | Broj računa. 1 228 452 684 IBAN: DE09200505501228452684 | BIC / SWIFT kôd: HASPDEHHXXX]

csm_Header_Tour_mit_dem_Hausboot_Foto_

Centar_Park_Bispingen_Hausboot

Čak i u večernjim satima kućni čamci izgledaju sjajno

aeebb022-5444-4c53-b64e-f10ed0ff8181_635641274762930000

1166240637

Kućni brodovi

Kućni brodovi

Kućni brodovi

1-vila-nackros

Kućni brodovi

Kućni brodovi

Kućni brodovi hvatač snova

Read more