Dizajn interijera

Savršen podrumski namještaj za proširenje vašeg životnog prostora

Postavite podrum i proširite životni prostor za cijelu obitelj

Opremanje podruma vrlo je lukav zadatak. Postoji toliko stvari koje treba sakriti. Takve su sobe često tmurne i osjećaju se skučeno. I dalje imaju bizaran izgled i općenito nam daju negativna razmišljanja. No, dizajneri interijera dokazuju da bi se takva soba mogla pretvoriti i u vrlo ugodno životno okruženje.

Zašto biste trebali udobno postaviti podrum??

Posljednjih godina namještaj u podrumima postao je tražen zadatak dizajnera interijera. Prvo, veće sobe ovog tipa mogle bi postati jeftino mjesto za život. Osim toga, lijepo uređeni podrumi dobrodošli su dodatak obiteljskom stambenom prostoru.

Jasna vizija

Što se tiče opremanja podruma, ne možete ništa prepustiti slučaju. Trebali biste imati jasnu ideju unaprijed o krajnjem rezultatu koji želite. Samo dobro osmišljeni planovi mogu, na primjer, osvijetliti tako mračnu sobu i učiniti život u njoj lijepim i ugodnim.

Soba u podrumu trebala bi imati promišljenu viziju

Kuhinja i dnevni boravak u podrumu

Osjećaj luksuza

Dizajneri interijera uvijek preporučuju težnju za osjećajem luksuza pri opremanju podruma. Imajte to na umu pri planiranju ideja za dizajn interijera. Osjećaj luksuza gotovo je jedini siguran način da se osigura dobra atmosfera u tako zatvorenoj i mračnoj prostoriji. Namještaj još uvijek može biti praktičan i jeftin – ne radi se o velikim ulaganjima, već o korištenju prikladnih materijala i strategijama dizajna.

Naglašeni komadi i skulpture dodaju taj osjećaj luksuza

Akcenti u prostoriji važni su za namještaj podruma

Dimnjak

S obzirom na prirodne značajke podrumske prostorije, kamin je praktički neophodan za ugodan dizajn interijera. Ovo je ujedno i prvi element namještaja pomoću kojeg sobi možete dodati luksuz. Za svoj interijer odaberite mramor ili bilo koji drugi dragi kamen. Alternativno, možete se odlučiti za ukrasne obloge odgovarajuće estetike.

Ako želite, možete učiniti podrumski namještaj atraktivnijim ukrasnom pločom

Lijepo odjeven kamin u podrumu

Stavite naglasak u sobu

Lijepo odjeveni kamin također može biti akcent u prostoriji. Pod određenim okolnostima ovaj zadatak možete dodijeliti drugom elementu namještaja. U svim slučajevima, međutim, trebala bi zračiti toplinom i luksuznom udobnošću. Najbolje je koristiti ovaj naglasak za predstavljanje glavne palete boja sobe. Na primjer, ako je kamin obložen sivim mramorom, slične nijanse mogle bi dominirati i ostatkom podrumskog namještaja.

Dizajnirajte podrumsku prostoriju prema svom ukusu

Lijepa kuhinjska oprema kao drugi dnevni boravak

Naglasite prozore

Čak i ako su prozori u sobi vrlo mali, trebali bi biti prisutni. Malo svjetla također osvjetljava sobu i čini je mnogo ugodnijom. Na primjer, skladišni prostor ispod prozora treba držati što je moguće niže. Najbolje je da rasporedite nekoliko svjetala po njoj tako da imate barem jedno područje u prostoriji koje je uvijek jako svijetlo. Nasuprot prozorima, zrcalne površine i ogledala bili bi korisni za širenje svjetlosti.

Preporučuje se svijetli podrumski namještaj

Primjer dizajna namještaja podruma

Ispunite neugodne kutove uzbudljivim funkcijama

U podrumu uvijek ima onih lukavih kutaka. Na prvi pogled izgledaju kao da nisu dobri i često se doživljavaju kao beskoristan prostor. Samo razvijajte svoju kreativnost! Igrališta, niše za sjedenje i radni prostori s namještajem po mjeri samo su dio ideja za ovu zonu podrumskog namještaja. To njihovu uporabu čini ne samo praktičnom, već i uzbudljivom. Takva pametno uređena lukava mjesta često su omiljena mjesta stanara.

Beskorisni prostor u podrumu trebao bi biti kreativno dizajniran

Podrumski namještaj trebao bi imati osjećaj luksuza

Mjesto ispod stepenica

Još jedna zeznuta zona za postavljanje djece je prostor ispod stepenica. Vjerovali ili ne, dizajneri vole raditi na tim mjestima po kući. Razmišljati o praktičnim objektima ili stvoriti ugodan radni san je poput otkrivanja blaga za ove umjetničke umove. Moguća ideja bila bi smjestiti kuhinjski kutak ili šank. Na ovaj način integrirali ste ovu važnu funkciju u prostoriju i istovremeno je vizualno odvojili od ostalih. S sjajnom stražnjom stijenkom možete osvijetliti cijeli podrum i pridonijeti njegovu luksuznom izgledu.

Sofe možete postaviti ispod stepenica po vašem izboru

Kino soba i LED dizajn kao ukras za podrumski namještaj

Lagan i jednostavan dizajn susjednih pomoćnih prostorija

Kupaonice, kupaonice i druge susjedne prostorije također se ne smiju zanemariti kada je u pitanju podrumski namještaj. Ovdje se, međutim, još uvijek možete osloniti na jednostavan, ali glamurozan i lagan dizajn i tamo raditi s bijelim pločicama. Kako biste ovu sobu mogli povezati s luksuznim interijerom u podrumu, možete se odlučiti za pomalo otmjeni, umjetnički dizajn poda.

Podrumski namještaj trebao bi imati luksuzan izgled

Dizajn interijera oprema podruma

Nije jako skupo, ali izgleda vrhunski i svijetlo – ovako biste mogli opisati uspješan interijer podruma. Ovdje se slobodno poslužite vlastitim idejama.

Dizajn možete napraviti prema vlastitom ukusu

Akcenti u prostoriji važni su za namještaj podruma 

Podrumska prostorija također bi se mogla osmisliti kao prostor za zabavu djece

Soba za razonodu i igralište za djecu u podrumu

Boja godine Zelenilo također je relevantna u podrumu

Zelenilo kao podrumski objekt

Stavite biljarski stol u sobu za rekreaciju

Dobar dizajn podrumskog objekta 

Ne smijete zaboraviti ni individualni dizajn zida

Umjetnička djela u podrumu kao ukras

Podrum se također mogao činiti modernim kao dječja soba

Dizajn stubišta u podrumu