Dizajn interijera, zidne obloge, dnevni boravak

40 modernih ideja zidnih boja za dnevni boravak

Zidne boje ideje dnevna soba crvena i bijela zelena fotelja

Želite li obnoviti dnevni boravak i dati mu svjež i elegantan izgled? Onda pročitajte ovaj članak! Ovdje ćete pronaći 40 sjajnih ideja za zidne boje za dnevni boravak koje definitivno mogu biti od pomoći! Pokazat ćemo vam i nekoliko uspješnih kombinacija boja koje su trenutno jako u modi. Zabavite se čitajući!

Ideje za moderne zidne boje i uspješne kombinacije boja za dnevni boravak

Ideje za boje zidova Tursko plava dnevna soba

Boja zidne ideje dnevni boravak

Ideje za dnevni boravak za dnevni boravak

Dizajn interijera dnevna soba stilske boje zidova pastelne nijanse

Zidne boje ideje dnevni boravak pastelne nijanse prugasti uzorak

Namještaj moderne boje zidova dnevnog boravka svijetlo plava

Paleta boja zidova kreativne ideje zidni dizajn dnevna soba

Boje dnevnog boravka zid bijela čokolada smeđa

Trend boje 2017 zidni dizajn dnevna soba bijela ružičasta

Boja zidova dnevni boravak moderna svijetloplava siva narančasta

Dnevni boravak često je najveća soba u stanu i ispunjava nekoliko funkcija u isto vrijeme – tu provodite ugodne večeri ispred televizora, organizirate zabave i pozivate goste. U dnevnom boravku često se nalazi blagovaonica ili čak čajna kuhinja-u ovom slučaju govori se o takozvanoj “kuhinji za jelo”. Iz svih ovih razloga, dizajn boje ove sobe izazov je jer boje igraju važniju ulogu nego što mislite. Oni mogu optički povećati ili smanjiti sobu, učiniti je svjetlijom ili tamnijom te imati snažan utjecaj na raspoloženje ljudi – tu su činjenicu već znanstveno dokazali poznati psiholozi. I na kraju, ali ne i najmanje važno, dizajn boje važan je i za cjelovit izgled dnevne sobe – ako je u skladu s namještajem, rezultat je elegantan, skladan izgled sobe. Moderne ideje za zidne boje koje ćete pronaći u ovom postu možete koristiti kao model prilikom renoviranja dnevne sobe. Ispod je također nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u ovom zadatku. Nadamo se da će vam se svidjeti naši prijedlozi!

Ideje za zidni dizajn – dnevni boravak

Trend boje 2017 zid zeleno žuto narančasta

prekrasna živa zidna boja

Ideje za zidni dizajn boja dnevne sobe svijetlo plava

Boja zidova dnevne sobe čokoladno smeđa

Trend boje 2017 zidni dizajn signal žuto siva

Ideje za zidni dizajn dnevne sobe nježne pastelne nijanse

Boje zidnog dizajna dnevna soba čokoladno smeđa

Boje zidova dnevni boravak naglasak zid crvena

Zidni dizajn dnevne sobe žute i sive boje

Namještanje neutralne sheme boja dnevnog boravka u skandinavskom stilu

Kako stvoriti savršenu shemu boja u dnevnoj sobi? Morate slijediti neka jasna pravila da biste dobili željeni rezultat! Prije svega, trebate uzeti u obzir raspoloživi prostor. Je li dnevni boravak prostran ili bolje rečeno mali? Manje dnevne sobe mogu imati koristi samo od toplih nijansi poput žute, ružičaste i narančaste, dok u većim dnevnim sobama možete koristiti i tamne boje zidova za vizualno smanjenje prostora. Uspješne kombinacije boja u ovom slučaju su, na primjer, ljubičasta i čokoladno smeđa, tamnoplava i siva ili bordo i antracit. Uvjeti osvjetljenja u prostoriji također su od presudne važnosti. Ako je vaša dnevna soba okrenuta prema jugu ili zapadu i cijeli dan preplavljena sunčevom svjetlošću, ne preporučuje se bojanje zidova jarko žutom bojom. U ovom slučaju, puno je bolje zid nasuprot prozora obojiti tamnom bojom po vašem izboru. I obrnuto – za tamnije dnevne sobe, na primjer okrenute prema sjeveru, možete odabrati svijetlu boju poput narančaste, crvene ili azurno plave. Naglašeni zidovi također su pravi vrhunac u prostoriji, pa možete imati koristi samo ako ovu ideju implementirate u svoju dnevnu sobu.

Ideje za zidne boje i korisni savjeti za savršen dizajn boja dnevne sobe

Ideje za dnevni boravak neutralni dizajn zida

Unutarnje uređenje dnevne sobe egzotičnog uzorka neutralne boje zida

Ideje za zidno slikanje bobičaste boje pastelne nijanse

Ideje za paletu boja zidova dnevni boravak tamno siva

Geometrijski uzorak zidova u dnevnoj sobi

Trend boje 2017 zidni dizajn koraljna boja

Trend boje 2017 lavanda menta zelena ideje za dizajn dnevnog boravka

Ideje za dizajn zidova Boje zidova dnevne sobe bijela narančasta

lijepa dnevna zidna boja čokoladno smeđa moderna dnevna soba

Namještaj i dizajn interijera posebno su važni za shemu boja dnevne sobe. Da biste dobili moderan i elegantan rezultat, trebate se odlučiti za shemu boja u kojoj se namještaj usklađuje s zidnim dizajnom. Ako imate namještaj u podebljanim nijansama – na primjer udoban tapecirani kauč u žutoj boji, mogli biste ga puno bolje naglasiti uz pomoć naglašenih zidova. To znači, na primjer, bojanje zida iza vaše žute sofe u zeleno. Žuta i zelena, kao i zelena i narančasta, zapravo su vrlo trendi i vesele kombinacije boja koje bi stvorile ugodan ambijent u vašoj dnevnoj sobi. Trenutno su osjetljive pastelne i pješčane nijanse također u modi. Imaju suptilan i snažno izražen smirujući učinak. Osim toga, pastelne boje mogu se kombinirati sa gotovo svim drugim nijansama i činiti savršenu pozadinu za maštovita dizajnerska rješenja u dnevnoj sobi. U posljednje vrijeme posebno je popularna kombinacija zelene mente i lavande koja unutrašnjosti daje domaći izgled. Također biste trebali biti svjesni da neki stilovi namještaja zahtijevaju određene sheme boja – sa skandinavskim stilom, na primjer, neutralne boje zidova su neophodne. Ako želite profesionalni rezultat, najbolje je potražiti savjet od dizajnera interijera.

Zidne boje ideje dnevni boravak bijeli ružičasti akcenti

Zidna dnevna soba u boji Terraccota

Kamin za dnevni boravak u boji Terraccota sive drvene ploče

Dizajn zida dnevnog boravka u boji Bordeaux

Ideje za dizajn dnevne sobe u plavoj boji

Zidne boje ideje dnevni boravak naglasak zid bobica crvena

Zidne boje ideje dnevni boravak s blagovaonicom boje pijeska

Boje zidne dnevne sobe pastelnih nijansi

Boje zidova bijela i bijela dnevna soba

Zidni dizajn dnevne sobe boje čokolade