Dizajn interijera

Domu je potrebno više prirode: materijala, boja i mješavina

Priroda u domu: zelenilo u boji

Boja godine 2017. “Zelenilo” i trend prema bujnoj džungli već otkrivaju koliko su prirodni elementi u ovom trenutku popularni. No, kako prirodu možete dovesti na individualni način? Koje se promjene mogu brzo izvršiti, kako se biljke mogu pravilno rasporediti i zašto je vrijedno zamijeniti podnu oblogu? Odgovore možete pronaći ovdje!

Zelenilo: boja 2017

Boja godine Zelenilo: Boja 2017

Pantone Color Institute ima “Zelenilo“Proglašen je za boju godine 2017. Prekrasna nijansa zelene pretvara stambene prostore u sobe pune nade koje vas pozivaju na san i opuštanje. Industrija sada isporučuje razne proizvode koje karakterizira bistra zelena. Bilo da je riječ o tekstilu, ukrasu ili cijelom namještaju: Zelenilo daje svakom stanu svjetlost i nadasve prirodni šarm.

Novi must have: biljke!

Novi must have: biljke!

Novo je spoznaja da biljke ne unose više prirodnosti u dom, ali ono što je novo jest način na koji su predstavljene. Sobne biljke posljednjih su mjeseci postale prave zvijezde unutarnje scene i ne bi trebale nedostajati ni na jednoj Instagram fotografiji. Kaktusi, Sukulenti, Orhideje i Co. najbolje je složiti u skupine, objesiti u središte pozornosti ili koristiti izravno kao ukrase za stol. “Craftycloud” pokazuje, na primjer, kako se kaktusi mogu koristiti dekorativno u obliku terarija:

Pojedinačne zelene stabljike u jednostavnim vazama također izgledaju elegantno, Košare za rukovanje ili papirnate vrećice kao sadilice. Ono što ne smije nedostajati je to Makrame tehnika vezanja, s kojima se čak i dosadni lonci pretvaraju u oči. Portal DIY objašnjava kako sami možete napraviti držače za čvornate biljke koristeći besplatne upute i uzorke.

U svakom slučaju, jedno je sigurno: Uz mini džunglu priroda se može lako i brzo preseliti u vaša četiri zida! A ako ne volite prave zelene biljke ili nemate mjesta za njih, samo ih isprintajte i predstavite u elegantnim okvirima za slike!

Novi must have: biljke!

Podovi prirodnog izgleda: vinil, ceramin i pluto

Podovi prirodnog izgleda: vinil, ceramin i pluto

Nema sumnje u to: parket je i ostat će najprodavaniji po pitanju namještaja za ladanjske kuće. Nedostatak: podovi su skupi. Sam materijal ne čini razliku u cijeni od jeftinijih alternativa, već ponekad veliko opterećenje povezano sa složenom instalacijom. Može biti skupo, pogotovo ako više volite ekstravagantne metode ugradnje. Je li jeftinija i vizualno ništa manje raznolika alternativa Vinilni podovi. Općenito se lako njeguju, postojane su, higijenske, neklizajuće, vodoodbojne i idealne za alergičare. Izbor je velik i nudi mnoštvo optičkih poboljšanja. Prijatelji klasičnih drvenih podova trebali bi biti oduševljeni ponekad izvrsnim imitacijama prirodnih struktura. Uređivač interijera Početna tržnica s nekoliko lokacija u Njemačkoj predstavljena na internetu podovi inovativnog dizajna izrađene od vinila, koje u tom smislu služe kao ukrasni primjeri.

Relativno novi materijal vrlo obećava Ceramin. Tako je moguća reprodukcija drvene i kamene optike, a zagađivači se potpuno izbjegavaju. Kompozit nalik na keramiku slovi za posebno robustan, lagan i vodootporan. Također je relativno jeftin Pod od plute, 100 posto prirodni materijal koji sada ima jednako raznolik dizajn. Uglavnom se pluta vadi iz plutovog hrasta. Prednosti su ugodno mekan osjećaj hodanja, topla i laka površina za njegu i dobra svojstva apsorpcije zvuka. Osim toga, prirodni materijal može se potpuno reciklirati i ne postaje elektrostatički nabijen.

Osim izgleda, pri odabiru podova važni su i sljedeći kriteriji:

  • Neosjetljivost na mrlje
  • Lagana autentičnost
  • Klasa upotrebe
  • Sigurnost
  • Upijanje vode
  • Tehnologija polaganja (npr. Sustavi klika)
  • mogućih zagađivača

Više savjeta i prijedloga o podnim oblogama možete pronaći ovdje u našem pregledu članka.

Raznovrsni materijali: mramor, škriljevac i drugo

Raznovrsni materijali: mramor, škriljevac i drugo

Što se tiče namještaja, površina, tekstila i ukrasa, priroda sve više pronalazi svoj put u privatne kuće. Dok mramor Vrijednost i Čvrsto drvo Simbolizira udobnost, donosi škriljevac prirodni, ali ekstravagantni šik u stanu. Grube crne površine mogu se integrirati kao podne obloge ili radne ploče u kuhinji, kao i u obliku podloga ili zidnih ukrasa. Što se tiče kuhinja, poznati dizajneri trenutno osiguravaju da drvene kuhinje budu ponovno tražene. Najbolji primjer: Kuhinja tima 7, o čemu je izvještavao časopis AD. Dostupan je u devet vrsta drva i impresionira svojim smanjenim linijama i ukusnim površinama. Kombinacije plemenitih još uvijek izazivaju entuzijazam Drveni i crni metal kraj. Nije ni čudo jer par odiše elegancijom, prirodom i autentičnošću.

Zaključak

Raznovrsni materijali: mramor, škriljevac i drugo

Postoje brojni načini kako unijeti prirodu u kuću i dati sobama privlačan karakter. Možete brzo i jeftino redizajnirati svoj dom biljkama, prirodnim tekstilom i zelenim ukrasnim elementima. Ako proračun dopušta i želite postići velike promjene, zamjena podnih obloga isplativa je. Zbog velikih površina sobe se tada čine potpuno drugačijima.