Dizajn bazena

Vlastiti bazen u vrtu: luksuz za svaki proračun

Hladna voda tik do ulaza u kuću – ovaj san ne mora ostati san. Ovisno o proračunu i ukusu, trgovina nudi veliki izbor modela. Paleta se kreće od samostojećih okruglih bazena i ugrađenih sustava bazena do bazena “uradi sam”.

Želite li znati koliko bazen košta? Ovaj članak želi vas detaljno informirati o različitim modelima u različitim cjenovnim razredima. Zabavite se dok čitate!

Kratak pregled

Moderne ideje za bazen

Pojedine vrste bazena razlikuju se u tri ključne točke:

 • Veličina bazena
 • Nabavna cijena i tekući troškovi
 • Izdaci za izgradnju i održavanje

Bazen za djecu

Bazen za djecu

Proljeće traje samo kratko; termometar skače sa 15 stupnjeva na 28 stupnjeva. U ovakvim danima djeca su posebno sretna kada spontano otvorite sezonu kupanja. Najjednostavnija i najjeftinija opcija je dječji bazen.

Trgovina nudi različite verzije. Mala djeca zarađuju u bazenu za kornjače, a starija braća i sestre u dječjem bazenu s integriranom zaštitom od klizanja i sunca. Kupac plaća dvadesetak eura za visokokvalitetni bazen za bebe. Za doista velike vodeni park na napuhavanje dostupan je od šezdeset eura.

Prednosti dječjeg bazena su očite. Možete ga jednostavno postaviti na terasi i u vrtu. Samo pazite da površina bude što je moguće ravna i uklonite oštro kamenje, grane ili druge predmete s oštrim rubovima. Bazen na napuhavanje ne zahtijeva nikakvu posebnu njegu i jednostavno hibernira u kartonskoj kutiji. Još jedna plus točka: pomaknite zdjelicu prema potrebi. Na ovaj način štitite svoju djecu od previše sunca i istodobno štitite travnjak ispod bazena.

Posljednjih godina brojni bazeni za veslanje nisu uspjeli na Öko-testu jer su sadržavali plastifikatore. Ove tvari sada su zabranjene, a trgovci su reagirali. Ipak, svakako kupite proizvod koji ne sadrži štetne tvari.

Bazeni za postavljanje

Bazeni za postavljanje

Nadzemni bazen postavljen je poput dječjeg bazena na željenom mjestu. Ovi bazeni jamče užitak kupanja za cijelu obitelj. S duljinom od tri do četiri metra, širinom od dva metra i prosječnom dubinom od jednog metra, nude dovoljno prostora.

Proizvođači u svom asortimanu imaju pravokutne i okrugle modele. Jeftini bazeni koštaju oko sto eura i moraju se napuniti zrakom. Plemenitija varijanta sastoji se od čeličnog okvira i integrirane filtrirne pumpe. To košta najmanje tristo eura. U proračun biste trebali uključiti i troškove električne energije i rezervne dijelove.

Nadzemni bazen zahtijeva neke preliminarne radove. Puni bazen dugačak tri metra, dva metra širok i jedan metar dubok teži oko šest stotina kilograma. Tlo bi trebalo biti ravno. Inače ga morate ispraviti. Osim toga, rastresito tlo bi moglo popustiti. U bezbrižnom kupanju možete uživati ​​samo ako imate čvrstu površinu ili ste stabilizirali pod.

U načelu bi se mogao zamisliti betonski pod, ali napor je relativno velik. Beton se prije postavljanja bazena mora dobro osušiti. U međuvremenu mogu proći najljepši sunčani dani.

Ugrađeni bazeni: sportski užitak

Ugrađeni bazeni: sportski užitak

Ako želite posjedovati stalno instalirani bazen, morate uložiti mnogo truda. Kupnja se mora pažljivo razmotriti, uostalom, bazen je trajno integriran u vrt. Ugrađeni bazen zahtjevniji je za održavanje i skuplji je od ostalih modela. On osigurava da njegovi vlasnici uživaju, opuste se i uživaju.

Ugrađeni bazeni jednako su prikladni za društvene društvene životinje kao i za ambicioznog sportaša amatera. Pravokutni modeli i umivaonici u obliku osmice vrlo su popularni. Prosječni bazen dugačak je pet do osam metara i širok tri metra. S dubinom vode od 120 centimetara pogodan je za kupanje. Ovisno o veličini i značajkama, visokokvalitetni sustav bazena stoji između tri i dvadeset tisuća eura. Također online Dućan sada ste jako dobro savjetovani i pronaći ćete puno gotovih kompleta koji vam uvelike olakšavaju montažu.

Za ljubitelje prirode, ribnjak za kupanje bio bi najbolje rješenje. Kombinira prirodni ambijent sa sportskim ambicijama. Za izgradnju prirodnog ribnjaka trebali biste izračunati oko deset tisuća eura.

Evo nekoliko napomena o instalaciji:

 • Ne treba podcijeniti troškove grijanja za bazen. U idealnom slučaju, rezervirajte sunčano i zaštićeno mjesto za bazen.
 • Za iskopavanje jame potreban vam je mini bager koji možete posuditi u željezariji.
 • Ne možete bez betonske podloge i podne prostirke.
 • Neki proizvođači također preporučuju podupiranje bazena čeličnim zidovima. Oni obično nisu uključeni u prodajnu cijenu.
 • Krov je također neophodan za većinu bazena.
 • Bazen dolazi na svoje kada je ambijent pravi. Za to planirajte dodatni prostor, vrijeme i proračun.
 • Ugrađeni bazen zahtijeva redovno održavanje. Ovo vrijeme također trebate uključiti u svoje planiranje.

Brzi bazeni

Brzi bazeni

Morate uložiti manje napora za brzi bazen. Ova varijanta bazena košta između pedeset i petsto eura. Brzi bazeni zanimljiva su alternativa ugrađenim ili nadzemnim bazenima. Međutim, atletski plivači trebali bi potražiti na drugom mjestu. Prilikom izrade proizvoda, proizvođači su imali na umu zabavu za kupanje za cijelu obitelj. Većina prodavaonica hardvera sada u svom asortimanu ima bazene za brzo pokretanje.

Bazeni su izrađeni od PVC tkanine i u izvornom stanju teže oko 25 kilograma. Bazen opravdava svoje ime, vrlo ga je jednostavno postaviti: prvo napunite gornji prsten zrakom. Zatim pustite vodu da se slije u bazen. Razina vode raste i podiže gornji rub bazena. Bazen se ustaje gotovo sam po sebi. Djeca će biti sretna.

Uradi sam bazen: izazov za strastvene majstore koji to rade sami

Uradi sam bazen: izazov za strastvene majstore koji to rade sami

Učinitelji sami sebe svrbe pri pomisli da sami naprave bazen. Jedna stvar mora biti jasna: s njom nećete uštedjeti: bazen širine tri i pet metara koštat će vas oko deset tisuća eura.

Potrebni su sljedeći radni koraci:

 • Kopati jamu
 • Položite linije
 • Betonirajte tlo
 • Podizanje zida
 • Položite tok

Manji bazeni štede proračun. Međutim, postavlja se pitanje isplati li se trud za betonski mini bazen. Što kažete na vanjsku ili hidromasažnu kadu? Modele možete sami izraditi uz malo truda i koštaju oko tisuću eura. Opremljeni pećnicom, svoju kadu možete pretvoriti u vruću cijev. Zabava za kupanje je zajamčena – 365 dana u godini.

Zaključak: veliki ili mali, okrugli ili četvrtasti. Možete se opustiti, vježbati i zabavljati u vlastitom bazenu. Uz informacije iz ovog članka uvijek ćete pronaći odgovarajući model za svoje potrebe. Uživajte u svojoj slobodnoj večeri u hladnoj vodi – sami ili s nekoliko prijatelja i čašom šampanjca. Zabavite se!