DIY

Kötés kezdőknek – a legfontosabb alaptechnikák itt találhatók!

Hasznos tippek a kötéshez kezdőknek

Szeretnél valami kreatív dolgot csinálni szabadidődben? Ebben a bejegyzésben van egy nagyszerű javaslatunk számodra – tanulj meg kötni! Ebben a cikkben mindent megtalál a kötésről kezdőknek – melyek a legfontosabb alaptechnikák, mit kell figyelembe venni az anyagok kiválasztásakor stb. Reméljük, hogy ötleteink inspirálják Önt az első öltések öntésére. Jó szórakozást és sikert hozzá!

A kötés, mint kreatív szabadidős tevékenység

Ismerje meg a kezdő legfontosabb kötési technikákat

A kötés nagyszerű ajándék a kezdőknek

Kötés kezdőknek link öltések

Kötés kezdőknek, kössön zoknit maga

Kötés kezdőknek kreatív hobbi

A kötés nem régimódi és nem is nehéz – csak néhány alapvető technikát kell elsajátítania ahhoz, hogy kis műalkotásokat készítsen fonalból Önnek és kedvenc embereinek – hangulatos pulóverek, meleg kalapok és zoknik, párnák és takarók, sőt apró darabok is gyapjúból készült ékszerekből! Hobbiként a kötés is nagyon pihentető, és lehetőséget ad arra, hogy megmutassa készségeit és kreatív gondolkodását. A kötőtűkkel csodálatos ajándékokat és dekorációkat készíthet otthonába – egy kis türelemmel és gyakorlattal megtanulhat kötni, mint egy profi. Ez a cikk csak az Ön számára lehet hasznos – hogy a kötés ne legyen nehéz a kezdőknek, részletes utasításokat és sok gyakorlati tippet kínálunk Önnek. A fényképek pontosabb vizuális képet adnak a legfontosabb kötési technikákról, és inspirációs forrásként is felhasználhatók. Jó szórakozást az olvasáshoz!

Kötés kezdőknek – válassza ki az anyagokat

Kötés kezdőknek Vásároljon fonalat és kötőtűket

A kötőanyagok kezdőknek szükségesek

Kötés kezdőknek Anyagok vásárlás fonal

Kötés kezdőknek Vásároljon kötőtű anyagokat

Kötési technikák, amelyek fontosak a kezdők számára

Először természetesen meg kell szereznie a kötéshez szükséges anyagokat. Valójában minden hobbiboltban kaphatók, de a jó eredmény érdekében mindenekelőtt kiváló minőségűnek kell lenniük. A kötőtűk kerekek vagy egyenesek, és fából, fémből, bambuszból vagy műanyagból készülhetnek. Méretük a kiválasztott cérna típusától függ – csipkefonalhoz 1,5 mm vastag kötőtűre, extra vastag szálhoz 9 mm vagy annál nagyobb tűre van szükség. A szálkötő általában utasításokat tartalmaz a kötőtű méretére vonatkozóan, és természetesen kérhet tanácsot az eladótól. Kezdőként ajánlott vékony pamutfonallal és fából vagy fémből készült (2 mm -es tűmérettel) egyenes, hosszú tűkkel kezdeni. Miután elsajátította az alapvető technikákat, a kötésminta alapján fonalat és tűt választ. Szükséged lesz nagyfejű kötőtűkre is az egyes kötésdarabok összerakásához, nagy fülű tűre a szálak varrásához, ollóra és mérőszalagra..

Kötés kezdőknek: öltések öntése

Kötés kezdőknek Alaptechnika Utasítások

Kötés kezdőknek Öltések öntése Útmutató a képekhez

Kötés kezdőknek Öltés öltésekre Tippek

Kötés kezdőknek az első öltésen

A kötés első lépése az öltés. A szálnak körülbelül háromszor hosszabbnak kell lennie, mint a kötött darab kívánt szélessége – de ne vágja le! Kezdje azzal, hogy a szálat a jobb kezében tartja a középső és a mutatóujja között. Nyújtsa előre a hüvelykujját és a mutatóujját, és a fennmaradó három ujjával tartsa meg a cérna két végét (a fenti képeken látható módon), hogy hurkot kapjon. Helyezzen be egy kötőtűt alulról, és tekerje körbe a szálat egyszer a hüvelykujjával. Ezután hagyja, hogy a hurok kicsússzon a hüvelykujjából, és húzza meg az öltést a tűn. Teljes! További öltések készítéséhez húzza vissza a végszálat a hüvelykujjával, és ismételje meg a lépéseket.

Kötött jobb és szegélyezett öltés – utasítások

Kötés kezdőknek megfelelő öltésekre vonatkozó utasítások

Kötés kezdőknek harisnyakötő utasításokban

Készítsen szegélyző öltéseket a kezdőknek

Kötés kezdőknek harisnyakötésben

Minden kötésdarab jobb és szegélyezett öltésből áll, ezért meg kell tanulnia ezeket saját maga csinálni. A jobb oldali öltések a hátoldalon jelennek meg, és a fonal valójában a kötött darab mögött van. Fogja meg a kötőtűket, helyezze be a jobb oldali öltést elölről hátra a bal tű utolsó öltésébe, és húzza át rajta a munkaláncot. Így kap egy új öltést a jobb oldali kötőtűre. Most hagyja, hogy az öltés lecsússzon a bal tűről, és ismételje meg a lépéseket. A fordított helyzet igaz a bal oldalon kötött öltésekre – a jobb oldalon jelennek meg, és a fonal a darab előtt van. A megfelelő öltésekhez képest azonban a munkalánc mindig elöl van. Ezért először a szálat a bal kötőtű elé kell helyezni, majd a jobb tűt át kell csúsztatni az öltésen, és bal kézzel fogva meg kell húzni a szálat. A bal öltések kicsit gyakorlottabbak, mint a jobb öltések, és kétoldalas kötéshez szükségesek.