DIY

Készítsen saját illatos gyertyát a jó hangulathoz

Illatos gyertya száraz virágokkal

Szeretne jó hangulatot teremteni otthon? Akkor van egy ötletünk az Ön számára – készítsen aromás gyertyákat! Ebben a bejegyzésben részletes utasításokat talál arról, hogyan készítsen illatos gyertyát saját maga. A házi készítésű gyertyák csodálatos ajándékötlet a kedvenc emberek és barátok számára. Kövesse az utasításokat!

Készítse el saját illatgyertyáját: Hozzávalók

Gyertyák szivárvány színben

Meleg fürdés egy hosszú munkanap után, majd egy illatos gyertya meggyújtása … Remekül hangzik, nem? Amint fentebb említettük, az aromás gyertyákat saját maga készítheti el. Nagyon egyszerű, és nem kell sok anyag. Ebben a cikkben a gyertyák elkészítésének alapvető receptjét mutatjuk be, de az Ön által használt illóolajok tisztán ízlés kérdése. Használhat más illatosító anyagokat is – például száraz narancs- és citromhéjat, kávébabot stb. Légy kreatív és engedd szabadjára a fantáziádat! A házi illatgyertyákhoz a következőkre van szüksége:

  • Viaszgranulátum gyertyákhoz vagy régi viaszmaradványokhoz
  • kanóc
  • olló
  • Öntőforma
  • illóolajok az Ön választása szerint
  • Ruhacsipesz
  • Fa rudak vagy fagylaltrudak
  • Fazék vagy tál a dupla kazánhoz
  • Viaszfesték vagy gyertyafesték -granulátum (tetszés szerint)

Határozza meg a viasz mennyiségét, és vágja le a fenekét

Készíts illatos gyertyát, hogy vagy

Ha régi viaszmaradványokat használ, először távolítsa el a kanócmaradványokat és a szennyeződéseket, és apróra vágja a darabokat. A viasz mennyiségét a használt forma méretétől függően határozza meg. Meg kell szorozni az alakzat térfogatát 1,2 -gyel. A viasz mennyisége mérőpohárral pontosan meghatározható. Körülbelül 200 ml folyékony viaszt kap körülbelül 240 ml viaszszemcséből vagy szilárd viaszmaradványból. Hagyja a viaszt olvadni vízfürdőben alacsony vagy közepes hőfokon. Ha szeretné, gyertyafestéket is adhat hozzá. Eközben a kanócot a kívánt formába helyezheti. Vágjon le egy hosszú darabot, amely egészen a forma aljáig ér. A tetején még mindig elegendőnek kell lennie. A felső végét egy ruhacsipeszhez vagy pálcikához rögzítheti, hogy később ne süllyedjen a viaszba.

Készítse el saját illatgyertyáját: hagyja, hogy a viasz megolvadjon

A gyertyák eldobható poharakat készítenek viaszba

Amikor a viasz teljesen felolvadt, hozzáadhatja az illatos olajat. 2-14 csepp 100 ml viaszra elegendő. Ezután jól átkeverjük egy fapálcikával. Ha virágot vagy fűszert szeretne hozzáadni, akkor a folyékony viaszhoz is hozzáadhatja. Ne tegye a citrusfélék szeleteit vagy az egész kávébabot a formába, amíg ki nem öntjük.

Öntsük a viaszt a formába

Wax öntsön homokot

A következő lépés az, hogy levesszük az olvasztott viaszt a tűzhelyről, és a formába öntjük. Javasoljuk, hogy rétegekben dolgozzon: kezdje a következő réteggel, amikor az első már szilárd. Most visszahelyezheti a viaszt a vízfürdőbe, hogy folyékony maradjon. Tegye a citrusszeleteket, szárított virágokat és kávébabot az egyes rétegek közé, hogy ne süllyedjenek az aljára. Az eredmény egy csodálatos, házi készítésű illatos gyertya, amely nagyon jól néz ki.

Vegye ki a kész gyertyát a formából

Illatos gyertya barkácsolási utasítások

Ha a gyertya már megkeményedett, óvatosan vegye ki a formából. Ha kartonpapírt vagy műanyag formát használ, egyszerűen széttépheti vagy letépheti. Most az aromás gyertya készen áll a meggyújtásra! Amint fentebb említettük, a gyertyákat is szépen becsomagolhatja, és odaadhatja barátainak vagy ismerőseinek.

Ízesítő összetevők, amelyekkel saját maga készíthet gyertyákat

Illatos gyertya száraz rózsaszirom

Végül egy rövid listát adunk az illatos fűszerekről és összetevőkről, amelyekkel saját aromás gyertyákat vagy illatos viaszt készíthet. Kivéve Illatosított olajok továbbra is használhat ízesítő összetevőket, például citrushéjat, szárított narancs-, citrom- vagy lime -szeleteket és száraz virágokat – például rózsaszirmokat. Ami pedig a fűszereket illeti: fahéj, vanília, szegfűszeg, kakaóbab, kamillavirág, kávébab, levendula jó választás. A gyertya lángjának melege kellemes illatot áraszt. Szépíted a gyertyák kinézetét is.

Készítsen illatos gyertyát fahéjjal

Készítsen aromás gyertyákat vaníliával

Gyertya kávébabbal, csodálatosan aromás

nagy aromás gyertyák házilag

Gyertyák készítése saját utasításokkal

Gyújtson házi gyertyát

Illatos gyertyák poharakban romantikus

Készítsen teát a szív formájára

készíts magadnak színes gyertyákat

DIY gyertyák

Ízesítő összetevők szegfűszeg

Ízesítő hozzávalók száraz narancsszeletek

A karácsonyi gyertyák narancsos fahéjat készítenek

Illatos gyertya levendulával

Illatos gyertya és aromás botok

Tippek a gyertyák saját készítéséhez

színes gyertyák jó hangulatú

színes gyertyák fehér piros zöld

Illatos gyertyaüveg tartály

Téli illatos gyertyák fahéjjal

Illatos gyertya készítő viasz öntőforma

Készítsen gyertyákat öntőformás teáscsészékbe

A teafények romantikus hangulatot árasztanak

Színes illatú gyertyák

házi gyertya teáscsésze