DIY

Építsd meg saját grillezőt téglából: tervezz egy grillezőt a kertben!

Készítse el saját grill utasításait

A nyár a társasági grillezések ideje a családdal és a barátokkal, ezért ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet saját grillezőt. Utasításainkat viszonylag könnyen lemásolhatjuk, de a tégla, rozsdamentes és kevés karbantartást igénylő tégla kerti grill mindenképpen megéri az erőfeszítést! A konstrukció különösen stabil, és csak hétvégére építhető. Kövesse az utasításokat!

Készítse el saját grillét – a szükséges anyagokat

Építsd fel magad grillezni a kertet

Építsd meg saját grillezőt téglából

Ha saját maga szeretne grillezni, akkor a következő anyagokra lesz szüksége:

  • 100 és 200 tégla között (a grill méretétől függően)
  • 30 kg cement (100 tégla)
  • Hozzá illő tűztál és grillrács
  • 4 db fa panel (5,1 × 25,4 cm)
  • 12 faoszlop (5,1 x 10 cm)
  • egy acélrács
  • Grill, grillrács és csepptálca

Célszerű először megvenni a grillt és a tartozékokat, pontosan megmérni őket, és összehangolni a méreteket az építési tervvel, hogy ne legyenek kellemetlen meglepetések. Ha szeretné, téglából ismét tárolóhelyet építhet a kész grill számára – de lehetőség van egy kis asztal elhelyezésére is..

Készítse el saját grilljét: válassza ki a megfelelő helyet

Építsd fel saját grilledet tárolóhellyel

Először is válasszon megfelelő helyet a grill számára – ne legyenek gyúlékony anyagok a közelében. Ismerje meg az elkövetkező napok időjárását – ha száraz és meleg, akkor az építkezés a lehető leggyorsabban kiszárad. Gondolja át újra a kívánt grill méretét – ez attól függ, hogy általában hány vendéget hív meg, és mekkora a családja.

Készítsen keretet a betonalaphoz

Építsd meg saját grill keret alapozást

Építsen grillezőt magának a fa keretnek fémrács alapozással

Kezdje az építést egy szilárd betonalap lefektetésével – ha azt tervezi, hogy a grillezőt a teraszra helyezi, ez a lépés szükségtelen lehet. Ebben az esetben a kész grillnek is lenne lombkorona. De ha talált egy jobb helyet a kertben, akkor tegye a következőket: Készítsen egy téglalap alakú keretet a falemezekből, és rögzítse a földbe fa karókkal. Ezután adja hozzá a vágott acélrácsokat a megfelelő mérethez. Erre azért van szükség, hogy a beton fagyos időben ne kezdjen repedezni, és további stabilitást adjon az alapnak.

Öntsük az alapozót

Építs grillt magad, öntsd a betonalapot

Ezután elő kell készíteni a betont. Keverjen össze 1 rész cementet, 3 rész homokot és 1 rész vizet, amíg a keverék sima és sűrű nem lesz. Először tegyen egy kis betont a keretbe, és egyenes deszkával simítsa ki. Ismételje meg mindaddig, amíg a teljes keret be nem töltődik, és hagyja teljesen megszáradni az alapozót legalább 48 órán keresztül.

A téglák falaznak

Építsd meg saját barbecue falazat tégláit

Amikor az alapítvány kész, már csak a téglák falazása és a rács építése marad hátra. Az építést úgy kezdje el, hogy 0,6 cm távolságot hagy az egyes téglák között. A legfontosabb, hogy a falak egyenesek legyenek – ezt minden sor után ellenőrizze. Mielőtt feljutna a tetejére, hagyjon speciális réseket a grillrácshoz és a csepegtető tálcához azonos magasságban az oldalfalakban. Alternatívaként egyes téglákat hosszirányban meg lehet falazni, hogy kiálljanak. Az utolsó rés után két vagy három sor téglát kell építeni. Annak érdekében, hogy a füst könnyen kiszökhessen, és az oldalfalak ne feketedjenek el idővel, ne tegye túl magasra. Amikor már befejezte az építkezést, az egész konstrukciót vagy csak az alapot természetes kővel burkolhatja – ez ízlés dolga. Alternatív megoldásként bármilyen kőlapot ragaszthat a téglafalra – ez lezárja az egyes téglák közötti illesztéseket, sima felületet kap, és polcként szolgál az összetevők és az evőeszközök számára..

Szerelje össze a rácsot

Építsd fel saját grillt

Építs magadnak grillt, és borítsd be kővel

Végül szerelje össze a rácsot, a rostélyt és a csepptálcát, és kész! Most elkezdheti a grillezést! A kerti grill másik egyszerű szerelési utasítása itt található.