DIY, kert

Készítsen szokatlan kerti díszeket: nagyszerű ötletek az újrahasznosításhoz

A szokatlan kerti dekorációk kreatív barkácsötleteket hoznak létre

A kert olyan, mint egy otthoni hívókártya, ezért fontos, hogy szép legyen. Az ötletes díszítések kiegészíthetik a növények természetes szépségét, és különleges varázst kölcsönözhetnek saját zöld paradicsomnak. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet szokatlan kerti díszeket saját maga. Kövesse kreatív újrahasznosítási ötleteinket, és adjon második esélyt a régi dolgoknak. Ily módon nemcsak a környezetnek lenne jó, hanem lenyűgözné barátait, vendégeit, szomszédait és még a háza mellett sétáló véletlenszerű embereket is. Reméljük, hogy tetszeni fognak javaslataink, és reméljük, hogy szívesen olvassuk őket!

Készítsen szokatlan kerti díszeket: adjon második esélyt a régi dolgoknak!

A díszes kerti dekorációk maguk készítik a talicskákat

Készítsen szokatlan kerti díszeket, díszítse a köveket

A szokatlan kerti dekorációk maguk készítik a fa létrákat

A szokatlan kerti dekorációk maguk készítenek DIY ötleteket kővel

A szokatlan kerti dekorációk maguk készítik a kerti utakat

A szokatlan kerti dekorációk maguk készítik az euró raklapokat

Készítsen szokatlan kerti díszeket, és díszítse a virágcserepet

A szokatlan kerti díszek talicskavirágokat készítenek maguknak

A szokatlan kerti díszek zongora vízi funkcióvá teszik magukat

A szokatlan kerti díszek elkészítése önmagában nem nehéz – mindössze egy kis szabadidőre és saját fantáziára van szüksége! Van pincéje vagy padlása tele régi, haszontalan dolgokkal, amelyeket még nem dobott el? Még ha nem is, otthonában biztosan van valami, amit újraértékelhet – nézze meg fotóinkat, hogy inspirációt kapjon. Talán a bolhapiacon is kereshetne régi, de mégis szép megjelenésű dolgokat. És minél szokatlanabbak a dolgok, annál eredetibb és szokatlanabb lesz a kerti dekoráció! Itt néhány kreatív ötlettel és javaslattal ösztönöznénk a fantáziáját. Kezdjük azzal, hogy saját kezűleg készítünk díszeket természetes anyagokból – ez elsősorban kőből és fából áll. A természetes kő tetszés szerint színezhető és lakkozható, és ezzel egész kompozíciókat, sőt szokatlan kerti szobrokat is készíthet – az eredmény sokáig szépítené kertjét. A fával kapcsolatos kreatív ötletek még ennél is többek – a régi létrák, vízkerekek, hordók és egyéb haszontalan fából készült tárgyak fantasztikus dekorációkat készíthetnek a külterületre – például egy régi talicska könnyen átalakítható mesebeli növénydobozba és a régi fa létrára helyezve gondoskodjon virágcserepekről. Egy másik nagyszerű ötlet például az lenne, ha eredeti kerti bútorokat készítenénk például régi euro -raklapokból – ehhez azonban kicsit több időre, erőfeszítésre és ügyességre van szükség. Amikor maga készít szokatlan kerti díszeket, a legfontosabb az, hogy a régi dolgokat sikeresen illessze be a zöld kertboltba oly módon, hogy végül harmonikus összkép alakuljon ki. Ily módon a nagyobb tárgyakat is remek dekorációvá alakíthatja, például egy régi zongorát és akár az első autóját is! Az alábbiakban néhány igazán szokatlan kerti díszítési ötletet mutatunk be a konyhai eszközökből. olvasson tovább!

Készítsen szokatlan kerti díszeket – ötletek konyhai eszközökkel

Készítsen szokatlan kerti díszeket evőeszközökből

A szokatlan kerti díszek saját tűzhelyet készítenek

A szokatlan kerti díszek saját serpenyőt készítenek

DIY bagoly készítsen szokatlan kerti díszeket

A lámpareszelők saját maguk készítenek szokatlan kerti díszeket

Készítsen díszes kerti díszeket teáskanna madármagból

Készíts szokatlan kerti díszeket magadnak asztaldíszek terasz

A szokatlan kerti díszek saját vázát készítenek a rácsokból

A szokatlan kerti díszek a szélcsengőt teszik maguknak

Készítsen szokatlan kerti díszeket saját maga

Talán alig van valami, ami szokatlanabbnak tűnne a kertben, mint a konyhai eszközök. A régi konyhai eszközökkel könnyedén készíthet magával lenyűgöző dekorációt, és itt adunk néhány érdekes javaslatot. Van egy régi zöldségszűrő a konyhában, amire már nincs szüksége? Ezt tetszés szerint színezheti, és függő virágcserépké alakíthatja! Ebből a célból a szitát csak tó gyapjúval kell lefedni, és el kell ültetni. Az így készült virágcserép egyszerűen ideális a teraszra, és a virágokat a rivaldafénybe helyezné. És ha alacsonyan növekvő pozsgás növények mellett dönt, a szita lenyűgöző asztaldíszként is szolgálhat. És gyönyörű szélcsengőket lehet készíteni régi sajtrácsokból és evőeszközökből. Például könnyen készíthet baglyot a haszontalan reszelőből. A bagoly szeméhez csak két fedélre van szüksége a bébiételek üvegeiből, két sörszőnyegre (fémből) és két nagy gombra. Fúrjon lyukakat, és rögzítse a szemeket vékony dróttal. Teljes! Készíthet csőrt egy puha, arany színű fémdarabból – például szóda kannából. A régi evőeszközöket drót segítségével fel lehet akasztani a reszelő alsó részére. Tekintse meg a fenti fényképeket, és nézze meg, milyen egyéb kültéri dekorációk készíthetők konyhai eszközökkel!