DIY, kert

Gyógynövényes csiga építése – ötletek és gyakorlati tippek

A gyógynövényes csiga nemcsak vonzó megjelenésével szépíti kertjét. Valójában nagyon hasznos, mert lehetővé teszi különböző gyógynövények széles skálájának termesztését kis helyen. Ebben a cikkben részletes utasításokat és sok gyakorlati tippet talál a gyógynövényes csiga építéséről. Engedd, hogy ez inspiráljon!

Gyógynövényes csiga építése – utasítások

Építsd gyógynövényes csiga magad

Gyógynövényes csiga építési utasítások

Gyógynövényes csiga vonzó megjelenés

eredeti kerttervezés épít gyógynövény csiga

Gyógynövényes csiga kreatív DIY ötletek

érdekes gyógynövényes csiga gabionokból

Gyógynövényes csigakő

érdekes gyógynövényes csiga téglából

Gyógynövényes spirál gabionok

Gyógynövényes csiga kreatív tervezési ötletek

Az úgynevezett „gyógynövénycsigák” vagy „gyógynövény-spirálok” évek óta népszerűek és elterjedtek. Amint fentebb említettük, nemcsak gyönyörű környezetet teremtenek a kertben, hanem lehetővé teszik különböző fűszernövények együttes ültetését korlátozott helyen, amelyek szintén eltérő helymeghatározással rendelkeznek. Mindenféle növény megtalálhatja a helyét egy gyógynövényes csigában-a levendulától, a rozmaringtól és más mediterrán gyógynövényektől, amelyek szeretik a tápanyagban szegény és száraz talajt, és az olyan fajokig, mint a borsmenta, amelyeknek nedves és tápanyagban gazdag talajra van szükségük az optimális növekedéshez. Részletes utasításainkkal lépésről lépésre felépíthet egy ilyen vonzó gyógynövényes csigát. Csak olvass tovább!

Válassza ki a megfelelő helyet

Gyógynövényes csiga építési utasítások

Készítsen DIY gyógynövény csiga cserepes keveréket

Gyógynövényes csiga összeszerelési útmutató

Gyógynövényes csiga gabionokból

Gyógynövényes spirál természetes kő

vonzó kőből készült gyógynövényes csiga

Gyógynövényes csiga dekoratív tóval

Gyógynövényes csiga DIY utasítások

Gyógynövény spirál tégla

Gyógynövény csigakő eredeti kivitelben

A legtöbb gyógynövény szereti a napfényt és a meleget, ezért a legjobb, ha napos helyet választ a kertben, ha gyógynövényes csigát szeretne építeni. A „gyógynövény spirál” nem lehet túl kicsi ahhoz, hogy a növények optimálisan növekedhessenek – körülbelül tizenkét gyógynövény esetében körülbelül 80 centiméter magas gyógynövényes csigában a minimális átmérőnek legalább 3 méternek kell lennie, ami valójában egy Körülbelül 7 négyzetméter.

Rajzoljon körvonalakat és rakjon le kavicsos alapot

Gyógynövényes csiga dekoratív tó kreatív tervezési ötletek

Építs gyógynövény csigát

Gyógynövény spirál klasszikus megjelenés

Gyógynövény spirál kerttervezési ötletek és inspirációk

Gyógynövényes csiga vonzó dekorációs tó

A következő lépés a gyógynövényes csiga körvonalának „megrajzolása”. Használjon tétet és feszes húrt – a spirálnak dél felé kell nyitnia. Ezt követően ásni kell a földet ásóval – a mélység nem haladhatja meg a 40 centimétert. A vasalt területet azonban kétszer mélyebbre kell terjeszteni, mert körülbelül 10 centiméter vastag kavicsréteggel van kitöltve – ez az alapja a falnak, és ugyanakkor biztosítja, hogy a későbbiekben ne keletkezzen víz..

Építs kőfalat

Gyógynövényes csigatervezési ötletek

eredeti gyógynövény csiga kőből

Készítse el a gyógynövény spirált saját maga

házi fűszernövény csiga

DIY gyógynövény csiga ötletek és inspirációk

Gyógynövény spirál kőből

Miután lerakta a kavicsos alapot, itt az ideje a fal építésének. Tegye az első kövek sorát spirál alakban két fordulattal, és fokozatosan építsen spirális védőfalat. Ebből a célból természetes köveket vagy klinkerkőket használhat, amelyek legalább olyan vastagok, mint egy ököl. Az egyes kövek közötti illesztéseket például kakukkfűvel vagy Dost -tal lehet ültetni – ez gyönyörű, természetes mozdonyt adna a védőfalnak. És hasznos állatok, például gyíkok vagy csigák találnak menedéket a fal réseiben.

Készítsen talajkeveréket

Gyógynövényes csiga tervezési ötletek

vonzó gyógynövény csiga DIY ötletek

Készítsen talajkeveréket

Készítsen gyógynövényes csigát

Ezután a fennmaradó területet is kaviccsal kell kitölteni. A rétegnek körülbelül 50 centiméter vastagnak kell lennie a magban, és ez a vastagság fokozatosan csökken – a spirál végéig. Ennek eredményeként vonzó gyógynövényes csigát kap, amelynek belső pontja elérte a körülbelül 80 centiméteres magasságot. Semmilyen körülmények között ne használjon normál kerti talajt a spirál feltöltéséhez – a különféle gyógynövények szeretik a különböző típusú talajt, és meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyek megfelelnek az egyes növények igényeinek. Ezért a legjobb megoldás a homok, a komposzt és a talaj speciális keverékének használata. Például négy nedvességszintet hozhat létre. A felsőnek alkalmasnak kell lennie az aszályt kedvelő növények számára – a kerti talaj felét erre a célra csiszolják. A homok arányának folyamatosan csökkennie kell az alja felé – ehelyett több komposzt kerül a talajba. És a spirál végén olyan keveréket kell kapnia, amely csak talaj és komposzt.

Végső befejező munka

Építsd gyógynövényes csigát magad

Kerttervezési ötletek gyógynövény spirál

Gyógynövény spirál vonzó megjelenés

Gyógynövényes csiga gabionok

Építs gyógynövény csigát

Ha gyógynövényes csigát szeretne építeni, akkor jó ötlet egy kis, dekoratív tavacska létrehozása a spirál végén. Erre a célra használhat előregyártott tavat, amelyet egy megfelelően nagy lyukba helyeznek, vagy kirakhatja a tó bélését. És miután elültette a gyógynövényeket, a gyógynövényes csiga igazán fantasztikusan nézne ki!