DIY - csináld magad

Varázslatos növényi illatok védenek a szúnyogok ellen és kényeztetnek!

A legtöbbünk számára a szúnyogok és más rovarok egyszerűen bosszantóak. Néhány országban azonban valódit képviselnek Egészségre káros és még egy életre is. Még nálunk is vannak olyanok, amelyek komoly problémát jelentenek. Ilyenek például a kullancsok. Tudta, hogy a természet számos megoldást kínál ez ellen? Ezek egzotikus és őshonos növények, amelyek illatai segítenek a szúnyogok és más rovarok ellen. Ezt használhatod a kertben. Alternatív megoldásként használhatja illataikat illóolajok formájában.

A citromfű zölddel tölti be a kertet és véd a szúnyogok ellen

zotrongrass a kert kialakításához

Illatanyagok szúnyogok ellen – választékunk

Citromfű

Ez a növény akár 2 méter magasra is megnőhet. A gyönyörű sötétzöld szín tökéletesen illeszkedik a modern és klasszikus kerttervekhez. Csodálatos citrom illattal kényezteti érzékeit is. A szúnyogoknak ez egyáltalán nem tetszik, és távol maradnak.

Az igazi macskamenta vonzza a macskákat, és elriasztja a szúnyogokat

igazi macskamenta nagyszerű ötlet - modern

Igazi macskagyökér

A szúnyogok elleni szagok általában nagyon frissítőek és egzotikusak. Az igazi macskagyökér jó példa erre. Azonban nem csak elűzi a szúnyogokat, hanem sok macskát is vonz. Ha ez bármilyen okból nem kívánatos, válasszon másik illatot. Az igazi macskagyökeret virágcserépben is használnia kell, és otthon kell tartania. Mert képesek túl gyorsan terjedni a kertben. Ez a folyamat valamikor kieshet a kezéből.

A rozmaring jó ízű, és taszítja a szúnyogokat és más rovarokat

rozmaring nagyszerű ötletek - divatos

rozmaring

A rozmaring nem csak az egyik legkellemesebb és univerzális illat a szúnyogok ellen. Ez természetesen egy csodálatos fűszer is, amelyet szívesen használ otthon különféle ételekhez. A rozmaring nagyon jól nő beltéren és kültéren is.

A bazsalikomlevél gyönyörű aromákkal tölti meg a szobát

bazsalikom növény - divatos ötletek

bazsalikom

A bazsalikom egy másik nagyszerű fűszer, amelynek aromája elűzi a szúnyogokat. Tehát ültesse bőségesen az erkélyre, teraszra, vagy művelje ehető növényként a kertben.

A szúnyogok illata és a gyönyörű virágok gyakran kéz a kézben járnak

Pyrethrum modern illatok szúnyogok ellen

Pirethrum

Ezzel a növénysel messze nemcsak elűzi a szúnyogokat. Levéltetvek, kullancsok és még pókok is távol maradnak. Jól hangzik nem? Ha most nem tudja használni ezt a növényt, használjon szárított virágokat. Terjessze el azokat a zónákat, amelyeket meg akar tartani a kártevőktől.

A levendula illata nyugtató hatású, és segít a szúnyogok ellen

csodálatos levendula a szúnyogok ellen

levendula

A levendula illatával elűzi a szúnyogokat, és megnyugtatja a lelkét is. Ami az illóolaj rovarok elleni hatását illeti, néhány más aromával való kombinációk különösen hatékonyak.

A mentalevél elősegíti a rovarok kiűzését a kertből

mentaápoló növények szúnyogok ellen

menta

A menta az egyik leghatékonyabb szúnyogillat, amely még a trópusi országokban is hatásos lehet. Bebizonyosodott, hogy a belőlük kapott illóolajjal taszíthatja a maláriaszúnyogokat.

A szegfű élénk árnyalatokkal színesíti a kertet, és megvédi bőrünket a rovaroktól

különféle szegfű

Szegfűszeg

Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmet a szegfűszeg illatára. Ez a növény gyönyörű virágairól ismert, de elriaszthatja a szúnyogokat és más bosszantó rovarokat is.

Növények vagy illóolajok?

A valóságban az egyik nem zárja ki a másikat. Amikor lehetősége van rá, ügyeljen arra, hogy növényeket helyezzen maga köré. Mind a folyamat, mind a kerttervezés végeredménye előnyös a pszichénk számára. Ezeknek a nagyszerű növényeknek köszönhetően több időt tölthet a szabadban, mert védett a rovaroktól. Időközben azonban az illóolajok könnyebben használhatók. Ezenkívül egy kicsit könnyebben kombinálhatók. Természetesen az illóolajokat más aromaterápiákhoz is fel lehet használni.

Mindenesetre a rovarok elleni természetes gyógymódok barátságosabbak a környezetünkkel. Ez elűzi a kártevőket anélkül, hogy elpusztítaná őket. Kellemes nyarat kívánunk, csodálatos pillanatokkal a szabadban.