DIY, božićne dekoracije

Izrada pahuljica: ideje i upute za izvrsne zimske ukrase

Snowflakes tinker window picture prekrasan izgled

Izrada snježnih pahuljica omiljena je aktivnost mnogih ljudi u zimskoj sezoni, a to nije slučajno – pahuljice koje sami napravite izgledaju doista fascinantno i čine prekrasan ukras za Božić i Silverster. Postoji i toliko kreativnih zanatskih ideja koje možete isprobajte kako želite, a rukotvorine su zaista jednostavne jer obično radite s papirom. Ukrasite svoj dom svečanim pahuljama i dopustite ostalim članovima obitelji da sudjeluju u ručnim radovima – tako će zabava definitivno biti dvostruko veća! Nadamo se da će vas naše ideje inspirirati!

Izrada pahuljica – izvrsne ideje za originalne zimske i božićne ukrase

Snježne pahulje izvrsni su ukrasi za zimski Božić

Snježne pahulje stvaraju očaravajuće slike prozora

Pahuljice tinker vijenac ukras prozora Božić

Pahulje stvaraju impresivne ukrase za božićno drvce

Napravite pahuljice, izrežite papirnate uzorke

Pahuljice čine izvrsnu ideju vrpcom od jute

Napravite pahuljice za božićne ukrase na otvorenom

Tinker pahuljice zimski ukras dječja soba

Tinker pahuljice zimska dekoracija grana

Pahulje su vjerojatno najpoznatiji simbol zime i važan dio božićnih ukrasa. I kao što sam rekao, učiniti ovo sami vrlo je jednostavno, a rezultat može biti i više nego lijep – samo pogledajte naše fotografije i uvjerite se sami! Ovdje ćemo vam pokazati samo neke od brojnih zanatskih ideja za fascinantne pahulje koje se mogu pronaći na internetu i koje možete sami isprobati. Najjednostavniji način je zapravo napraviti pahulje od papira. Najjednostavnija tehnika za to je upotreba šablona koje se presavijaju na poseban način, a zatim izrezuju – dostupne su u većini obrtničkih trgovina ili besplatne na internetu. Ali možete raditi i bez predloška i izrezati uzorak u presavijenom papiru prema vašoj želji – upute za sliku koje ilustriraju takav postupak možete pronaći ispod fotografija u ovom postu. A koji drugi načini postoje da sami napravite impresivne pahulje? Čitajte dalje kako biste saznali odgovor!

Od papira napravite pahuljice

Pahulje stvaraju impresivne ideje

Od pahuljica napravite quilling

Pahulje stvaraju impresivne uzorke

Pahuljice izrađuju papir od čipke

Napravite božićni stol za trčanje od pahuljica

Pahuljice prave trake papira

Pahuljice čine papir prekrasnim

Napravite pahuljice za podmetače za čaše

Snježne pahuljice petljaju odlična DIY ideja Božić

Pahuljice za pahuljice s pahuljicama na slikama

Pahuljice od pahuljica sa pahuljicama Upute za sliku

Napravite DIY ideje za snježne pahuljice s papirom

Snowflakes tinker window picture prekrasan izgled

Napravite pahuljice, ukrasite svijeće

Pahuljice stvaraju ideje za oponašanje

Tinker pahulje kako ste

Napravite 3D pahulje od papira

Izvorna ideja je napraviti nježne pahulje od traka papira – to je zapravo takozvana umjetnost quillinga, koja je u posljednje vrijeme postala super popularna. Prilikom quillinga, jednostavno izrežite jednostavan papir na trake i zarolajte ih oko okruglog predmeta – npr. Olovke. Uz pomoć malo ljepila lako možete sastaviti figuru od razvaljanih traka papira. Ako vam se ideja sviđa, preporučujemo da je realizirate sa svojom djecom – zabava je zajamčeno dvostruko veća! Origami pahuljice možete presaviti iz papira ili stvoriti fascinantne 3D figure – ove ideje su malo teže i oduzimaju više vremena, ali definitivno se isplati truditi! Po želji možete koristiti papir u boji pri izradi ili slikati gotove pahulje kako bi izgledale još zanimljivije. Mogu se koristiti kao ukrasi za božićno drvce ili prozore, a možete čak i začiniti svečani stol za Božić ili Srebrnjak – pogledajte naše fotografije za inspirativnije ideje!

Izrada pahuljica – upute i savjeti

Napravite pahuljice izrađujući željezo na perlicama

Snježne pahuljice izrađuju glazbeni papir

Snježne pahuljice prave štapiće od sladoleda

Heklane pahulje

Od slanog tijesta napravite pahuljice

Napravite pahuljice, heklajte zimske ukrase

Pahuljice izrađuju ukrase za božićno drvce

Pahuljice možete napraviti ne samo od papira, već i od mnogih drugih materijala. Na primjer, mogli biste raditi s perlicama s peglom – super je jednostavno, pa je ideja prikladna i za malu djecu. Biseri su složeni u željenom obliku i neko vrijeme se glačaju po njima. Gotove figure možete upotrijebiti za ukrašavanje božićnog drvca ili od njih izraditi sjajne privjeske kao ukrase za darove (ovdje možete saznati više o izradi perlica sa željeznom perlom). Još jedna ideja koju možete smisliti s mališanima je napraviti pahuljice od slanog tijesta. Djecu će jednostavno fascinirati ideja da zamijese tijesto, igraju se s njim i pomoću rezača za kolačiće izrežu pahulje! Likovi se također mogu ukrasiti bojom nakon pečenja. Impresivne pahulje mogu se sašiti i od tkanine ili filca. Kreativan prijedlog, koji također možete odabrati, je da ovo kukičate! Heklane pahuljice izgledaju jednostavno preslatko, ali trebali biste savladati najvažnije osnovne tehnike heklanja – ako vam je to hobi, možete isprobati i ovu ideju!