dekoráció

Feldolgozott műanyag használata otthon

Műanyag otthoni nappali fa szekrény kanapéFeldolgozott műanyag használata otthon

Ez az anyag olcsó és különböző formákat ölthet. Előállítása azonban nagyon időigényes lehet.

A műanyag az egyik legveszélyesebb anyag a világon a környezetre nézve. Előállítása, összeállított feldolgozása és egyéb tényezők komoly problémát jelentenek, de mindennapos felhasználása nem kerülhető el teljesen.

Amit egy közönséges ember megtehet, használjon belőle minél többet odahaza.

Nagy kitartás

A műanyag újrafelhasználása számos előnnyel jár. Egyrészt nem szennyezné a környezetét, másrészt nagy kitartással használna otthonában lévő anyagot. Most tanulja meg, hogyan kerülheti el a műanyag feleslegét a területen.

Alap tudás

A műanyag gyártása nagyon összetett, sok más anyaghoz képest. Ez vonatkozik az újrafeldolgozásra is, amely önmagában nem környezetbarát.

A különböző műanyag termékek kémiai összetétele nagyon különbözik egymástól. Ezek különböző hőmérsékleten olvadnak. Éppen ezért a feldolgozás során viszonylag hasonló szerkezetű műanyag fajtákat kell összeraknia.

Ha a műanyag feldolgozása is ilyen nehéz, miért kellene befektetni ebbe az erőfeszítésbe? Ezt a kérdést néhány statisztikai adatokkal magyarázom. Ezt a Columbia Egyetem tanulmányából vettem.

Eszerint az USA -ban 2008 -ban 33,6 millió tonna műanyaghulladék keletkezett. Csak 6,5% -át újrafeldolgozták, és 7,7% -át használták fel újra égetéssel történő energiatermelésre.

Tehát több mint 28 millió tonna van valahol a környezetünkben.

A műanyag újrahasznosítása 66% -kal kevesebb energiát fogyaszt, és 250% -kal kevesebb szén -dioxidot termel.

Az alábbiakban látható a Tubtrugs műanyag zacskó, amely újrahasznosított műanyagból készült. Nagyon tartós és nagyon praktikus.

A képen látható öntözőrendszer is csak újrahasznosított műanyagból készült. Szépen körülhatárolja a sétányt is.

A műanyag újrafelhasználása számos előnnyel jár

Műanyag ültetése otthoni tájra

Előnyök:

A fával ellentétben a műanyag nem fog rothadni vagy penészedni. Nem igényel kémiai kezelést, és nem kell folyamatosan újrafesteni.

Az anyag nagy tartósságú és nagyon vonzónak tűnhet.

Ellenvetés:

A legjobb dolog az, ha megkérdezi a műanyag típusát. Újra felhasználható? Hol használják a legjobban?

Pontosan tudnia kell az újrafelhasználható anyagok százalékos arányát, ha keverék. Végül ellenőrizze, hogy pontosan hol állították elő az anyagokat.

Az anyag nagy tartósságú és nagyon vonzónak tűnhet

Műanyag az otthoni bejárati házban

Küldetés:

Az újrafeldolgozásra legmegfelelőbb műanyagtípust HDPE -nek (nagy sűrűségű polietilénnek) nevezik. A HDPE -t vízvezetékek és palackok gyártására használják. Ezekből az anyagokból szabadon habosított PVC, kerti bútorok és járdaszegélyek készülnek.

Műanyag otthoni gyerekház

Használhatja szeméttárolók és kosarak gyártására is kültéri használatra.

A polivinil -klorid (PVC) is újra felhasználható. Az eljárás sokkal környezetbarátabb, mint a tiszta PVC esetében. 46% -kal kevesebb energiát fektet be. Ezt gyakran használják talajban és adalékanyagként az építőanyagokban.

Nézze meg ezt a gyönyörű Piet Mondrian játszóházat! Azek panelei csak újrahasznosított PVC -ből készülnek.

A közönséges PVC szerkezete megegyezik a poliészterével

Műanyag narancssárga szőnyeg

Műanyagból készült szövetek

A közönséges PVC szerkezete megegyezik a poliészterével. Az újrafeldolgozás után tehát különféle anyagok állíthatók elő.

További fontos tulajdonságok a foltállóság és a színek könnyű felhordása

Műanyag otthon, mediterrán

A jelzett helyiség szőnyege ilyen módon jött létre. Az ilyen szövetek tulajdonságai nagyon hasonlóak ezekhez a nejlonokhoz. Az ilyen elemek lassan elhasználódnak és védenek a nedvességtől. További fontos tulajdonságok a foltállóság és a színek könnyű felhordása.

Ennek az ausztrál háznak a bejárati kapuja fölött lefelé néző felülete csak feldolgozott tejpalackokból és farostból áll.

Szeretne Ön is hozzájárulni életünk megmentéséhez az ilyen elemek használatával?

Műanyag otthoni eklektikus fürdőszoba kád piros

A Durat tervező nagyszerű londoni fürdőkádja 30% -ban ipari hulladékból készült. Svédországból és Finnországból érkeznek.

A műanyag bútorok modernnek tűnnek és változatosak

Műanyag otthoni óvodai ágy

Ön is szeretne segíteni életünk megmentésében az ilyen elemek használatával? Szórakoztató, mert a műanyag bútorok modernnek tűnnek és változatosak! Az egész házban használtam őket nagy tartósságuk miatt.

Natasha Barrault Design, Samuel H. Williamson Associates, TruexCullins Architecture + Interior Design, Barnes Vanze Architects, Inc, Susan Diana Harris Interior Design, Holly Marder, Beccy Smart Photography, Idiom Architecture

Durat