Dekoráció és ünnepségek

Híres műalkotások és történelmük

A művész egyik legmagasabb kitüntetése, hogy híres műalkotásoknak minősülő alkotásait mesterként tartják számon. A művészek olyan műalkotásokat szeretnének létrehozni, amelyek örökre emlékezetesek maradnak.

Szeretnénk többet mondani a híres műalkotásokról, olyan információkról, amelyeket valószínűleg nem tudtál:

híres műalkotások – Mona Lisa

híres műalkotások-Mona Lisa

Míg egyesek azt állítják, hogy Leonardo da Vinci leghíresebb festménye a művész önarcképe, magát a nőt álcázva, a kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egy nő portréja volt, aki egy neves firenzei család tagja volt, és egy gazdag selyemkereskedő, Lisa Gherardini. Leonardo apja állítólag nagyon jól ismerte Gherardini édesapját, és a képet ő rendelhette.

híres műalkotások – az utolsó vacsora

híres műalkotások-Az utolsó vacsora

Da Vinci másik leghíresebb műve, amely a milánói Santa Maria delle Grazie kolostorban látható, állítólag eredetileg Jézus lábait tartalmazza. 1652 -ben azonban, amikor egy ajtót építettek a refektóriumba, ahol a kép volt, a parasztok a falfestmény alsó közepébe vágtak, és pontosan levágták Jézus lábát..

híres műalkotások – csillagos éjszaka

híres műalkotások-A csillagos éjszaka

A Vincent van Gogh csillagos éjszakájában ábrázolt kisváros a dél-franciaországi Saint-Rémy-de-Provence. Van Gogh festette a művet, amikor beteg volt a Saint-Paul-de-Mausole-ban, a Saint-Rémy-i pszichiátriai kórházban. Manapság a kórháznak van egy szárnya, amelyet a festőről neveztek el.

híres műalkotások – Michelangelo Dávidja

híres műalkotások-Michelangelo Dávid

A márványlapot, amely végül 1504 -ben Michelangelo Dávid szobrává változott, 43 évvel korábban vágták le egy Agostino di Duccio nevű művész számára, aki Herkules szobrának tervezte. Di Duccio elhagyta szobrát, amelyet eredetileg egy firenzei székesegyházba akartak telepíteni, és a márvány 10 évig tétlenül feküdt, amíg egy másik szobrász, Antonio Rossellino úgy döntött, hogy vele dolgozik. Rossellino is otthagyta a munkáját, mert túl nehéznek találta a márvány faragását, és végül Michelangelo 1501 -ben kezdett el dolgozni szobrán..

Ádám teremtése

híres műalkotások-Ádám teremtése

Michelangelo festette a Sixtus -kápolna freskókkal díszített mennyezetét – beleértve a leghíresebb “Ádám teremtése” című panelt, amely bemutatja, hogyan adott Isten életet az első embernek, teljesen állva. A művész egy olyan állványsorozatot talált ki, amelyet kifejezetten a kápolna falainak rögzítéssel történő rögzítésére terveztek, hogy ő és asszisztensei elég közel dolgozhassanak és festhessenek a mennyezethez.

A Sikolyhíres műalkotások a sikoly

Technikailag öt különböző expresszionista verziója létezik Edvard Munch leghíresebb művének – a Sikolynak. Az első kettő 1893 -ból származik, és temperával és krétával készült kartonon, és megtekinthető az oslói Nemzeti Galériában és a Munch Múzeumban. A magántulajdonban lévő harmadik változat, amelyet pasztellel 1895 -ben hoztak létre, nemrég közel 120 millió dollárért kelt el aukción. Egy másik változat 1895 -ből egy fekete -fehér kőnyomat. A végső változatot Munch készítette 1910 -ben. Tette ezt a korábbi inkarnációk népszerűsége miatt, amelyek szintén a Munch Múzeumban találhatók, ami az utóbbi években címlapra került, mert 2004 -ben ellopták, majd 2006 -ban újra megtalálták..

Les Demoiselles d’Avignon

híres műalkotások

Picasso öt barcelonai prostituáltjának absztrakt ábrázolását erkölcstelennek tartották, amikor 1907 -ben debütált a művész stúdiójában. Picasso több mint 100 előzetes rajzot és tanulmányt készített, mielőtt elképzelését a vászonra helyezte. Továbbá a korábbi inkarnációkban a bal sarokban lévő alak egy férfi volt.

A gondolkodó

híres műalkotások A gondolkodó

Bár ma már tucatnyi öntvény található Auguste Rodin “A gondolkodó” című híres szobráról szerte a világon, meglehetősen ismeretlen eredete volt. Rodin eredetileg 1880 -ban készített egy 70 cm -es változatot, mint a “A pokol kapui” című nagyobb szobrászat központi alkotóeleme. A darabot Dante Inferno ihlette. Az átnevezett szobrot 1888 -ban kibővítették, majd kiállították, ahogy ma ismerjük.

A lány a gyöngy fülbevalóval

híres műalkotások-Lány gyöngy fülbevalóval

A Mona Lisa -hoz hasonlóan Johannes Vermeer Lány gyöngy fülbevalóval című témája erősen vitatott, de festményének legvalószínűbb modellje a lánya, Maria.

híres műalkotások- A tehenek

híres műalkotások- Az oroszlánok

híres műalkotások- „A futó lovak”

híres műalkotások-

híres műalkotások- „A pók”- London

híres műalkotás-

híres műalkotások- „Gorillák”

híres műalkotások- „fiú és madár”

híres műalkotások- „Kis hercegnő”

híres műalkotások- „Los Emigranates”

híres műalkotások- „Ember dolgozik”

híres műalkotások- „Pal Utcai Fiuk”

híres műalkotások- „A folyó emberei”

híres-műalkotások- „Lazac” szobor- Lengyelország

híres műalkotások- „teknős”

híres műalkotások-

híres műalkotások- „Square Sainctelette”

híres műalkotások- „The Kelpies”

híres műalkotások- John Plimmer „Az ember § a kutya” szobra

híres műalkotások- „A szabadság útja”- Vilnius, Litvánia

híres műalkotások- „Szomorú ember”- Budapest, Magyarország

híres műalkotások-Vasárnap délután a La Grande Jatte szigetén

híres műalkotások-amerikai gótika

Munkacím / Előadó: Őszi ritmus

híres műalkotások-Bal du moulin de la Galette

híres-műalkotások-híres műalkotások-Visionary Art Museum

híres műalkotások-Broadway Boogie Woogie

híres műalkotások-Cafe terasz éjszaka

híres műalkotások-póker

híres-műalkotások-Guernica

híres-műalkotások-nighthawks

híres műalkotások-Pioneer Plaza Cattle Drive-Texas

híres műalkotások-A virághordozó

híres műalkotások-A csók

híres műalkotások-The Night Watch

híres műalkotások-Az emlékezet fennmaradása

híres műalkotások-Az ember fia

híres műalkotások-Három zenész

híres műalkotások-tavirózsák