Dekoráció és ünnepségek, Halloween

Faragj tök arcot: tervezd meg saját eredeti jack-o-lámpásodat

Halloween tök faragása, motívum rajzolása rajta

Hamarosan itt az ősz és vele együtt az egyik legnépszerűbb ünnepség – Halloween! A sütőtök védelme a Halloween hagyománya, ezért ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet fantasztikus jack-o-lámpásokat. Ezzel díszítheti teraszát és lakását, és vidám és ünnepi hangulatot teremthet. Olvassa el cikkünket, hogy megtudja, hogyan faraghat tök arcot magának! A végén talál néhány klassz sablont is, amelyek ingyenesen kinyomtathatók. Reméljük tetszenek a javaslataink!

Tök arcfaragás – halloweeni hagyomány

Tök arc faragni, hogy kivájja a tököt

A Halloween tök kreatív ötleteket farag a gyerekekkel

Tök arc faragás nagy dekoráció Halloween terasz

Tök arcfaragás ötletek és javaslatok

Tök arc faragni, hogy nagy jack-o-lámpák magad

A Halloween-i jack lámpák ünnepi hangulatot varázsolnak minden házba! És ha már az indítékokról van szó Faragni a gonosz és vicces arcok valójában a legnépszerűbbek. A sütőtök arcát nem csak könnyű megtervezni, hanem igazán vonzónak és lenyűgözőnek is tűnik – csak nézze meg fotóinkat, és győződjön meg róla! Az alábbiakban részletes és rendkívül egyszerű bemutatót adunk a Halloween sütőtök faragásáról. Ebben segíthetnek a cikk végén található ingyenes sablonok. Hagyja, hogy gyermekei részt vegyenek a faragásban – a mulatság garantáltan kétszer akkora lesz. Sok sikert kívánunk, és reméljük, hogy a legszebb jack-lámpásokat készíted el Halloweenkor!

Sütőtök arc faragása – szükséges anyagok

Halloween tök faragása, motívum rajzolása rajta

Tök arcfaragás gyerekekkel

Tök arcfaragás díszíti a teraszt

Tök arc vicces pimasz nagyszerű ötletek

nagy jack-o'-lámpás dekoráció Halloween

Tök arc gonosz házi készítésű Halloween

A halloweeni sütőtök faragásának első lépése természetesen a szükséges anyagok megszerzése. Néhány kézműves boltban akár speciális készleteket is találhat a tökfaragáshoz, de ezek nem kötelezőek. A hagyományos faragott sütőtök helyett használhat Hokkaido tököt is. Ezek egy kicsit kisebbek, de a pépből finom sütőtöklevest főzhet, ami egyszerűen ideális az őszre. A sütőtökön kívül a következőkre is szüksége van:

– Különböző méretű kések

– tál és kanál

– csapok vagy hüvelykujj

– vastag tű

– esetleg sablon

A sablonok valójában nem kötelezőek. Ha Ön festő, közvetlenül a tökre rajzolhat. Ezt követően el kell távolítani a ceruzajeleket.

Annak érdekében, hogy ne sértse meg magát faragás közben, javasoljuk, hogy jól rögzítse a tököt, nehogy elcsússzon. Csak apró, szabályozott vágásokat végezzen, és legyen óvatos az ujjaival és a kezével. Ha a gyerekek ebben segítenek, nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket.

Sütőtöket faragni – távolítsa el a fedelet

Jack lámpások a gyerekekkel Halloweenet készítenek

Tök arcfaragás távolítsa el a fedelet

Tök arc gonosz eredeti megjelenés

Tök arc Cheshire Cat

Tök arc ijesztő megjelenés Halloween

A sütőtök faragásának első lépése a fedél eltávolítása. A lyuk különböző méretű és különböző alakú lehet. A cikk -cakk minta például nagyon érdekesnek tűnik. Végezze el a szükséges jelöléseket, és éles késsel távolítsa el a sütőtök fedelét.

Ürítse ki a sütőtököt

DIY jack-o-lámpások üreges a tök

Sütőtök arcfaragási utasítások

Tök arc félelmetes lámpásokat farag

A tök faragása Vegye le a fedelet és ürítse ki

Most ki kell üríteni a tököt. Először távolítsa el a magokat, majd – részben távolítsa el a pépet. Ügyeljen arra, hogy a tök falát ne karcolja túl vékonyan. A sütőtök típusától függően a pépből valami finomat lehet készíteni, a magokat pedig meg lehet pörkölni.

Vigye át a motívumot a tökre

Tök arc faragni, hogy vagy

Jack lámpások Halloweenre

Tök arc gonosz gyönyörű megjelenés

Ezután rajzolja fel a motívumot a sütőtökre, vagy rögzítse rá a sablont hüvelykujjjal vagy valamilyen ragasztószalaggal. Vastag tűvel (tűs tűk is használhatók) vágja ki a tököt. Az egyes szúrások közötti távolság nem lehet túl nagy. Ezután csap segítségével rögzítse a lyukakat, és távolítsa el a többi darabot. A sablonnak kéznél kell lennie, hogy összehasonlíthassa az eredménnyel. Végül meggyújthat egy teafényt vagy egy gyertyát, és a sütőtökbe helyezheti. Tegye vissza a fedelet – így megakadályozza, hogy minden gyúlékony anyag a tökbe essen. Kisgyermekek is megérinthették a nyílt lángot. A kész jack-o-lámpást átlátszó lakkal lehet lezárni, a belsejét pedig hajlakkal permetezni, hogy tartósabb legyen.

Tök arcfaragás – ingyenes sablonok

Halloween tök faragási sablon Drakula

Halloween tök faragási sablon Frankenstein

Jack-o-lantern faragási sablon Frankenstein menyasszonya

Sütőtök Halloween sablon boszorkány faragása

Faragási sablon Halloween tök macska

Sütőtök Halloween sablon szörnyeket farag

Faragás sablon koponya Halloween tök

Halloween tök faragás sablon koponya stilizált

Tök arc faragás sablon sziluettje nő

Faragási sablon Halloween tök sziluettje ember