Dekoracija i proslave, uradi sam

Kako napraviti narukvice od makramea: jednostavne upute

Macrame je tehnika vezanja koja je nastala na istoku. Tako da su tepisi, torbe, nakit, ali i zavjese te, uglavnom, takve stvari vezane čvorovima koje bi čovjek mogao koristiti u svakodnevnom životu. Makrame nakit posebno je prikladan za ljeto jer se lako nosi, a istovremeno je šaren i učinkovit. Ako vam se sviđa, dobrodošli ste da sami napravite takav nakit. U nastavku ćemo vam u jednostavnim koracima pokazati kako možete vezati narukvice od makramea. Zabavi se!

Izrada narukvica od makramea je jednostavnanarukvice su kreativne

narukvice se lako izrađuju

stvaranje narukvica

narukvice kravata plava

Kao što je već gore spomenuto, nakit od makramea posebno je prikladan za ljeto jer ljeti nosite što manje nakita. Mogućnost vezanja narukvica od makramea velika je prednost za ljetnih vrućina jer su izrađene od pamučne vrpce koja se ni pod kojim uvjetima ne trlja i lako se nosi. Tu su i narukvice od makramea u raznim bojama i kombinacijama. neka se nadahne!

Materijali za DIY narukvicu od makrameanarukvice lako vezati

ukrašene narukvice

narukvice se brzo vezuju

Sve što vam je potrebno za to je jeftino i dostupno u trgovinama, a to su – robusne niti od pamučne vrpce debljine 1 mm, povezujući dijelovi poput djeteline ili ukrasa (ovisno o vašem ukusu), male perlice ili kamenje za ukrašavanje i nabore kako bi čvorovi bili prekriveni.

Korak 1izrada narukvica diy

U umjetnosti makrame postoje dvije vrste niti, a to su radni i noseći konac. Radni niti su niti koje se koriste za izradu čvorova. Nosači nosača nose ove čvorove. Prvo započnite s navojem za nošenje veličine “M”. Uhvatite ga na pola i provucite kroz rupicu u spojnom dijelu. Stvorit će se rupa koju ćete morati povući s ostatkom, a zatim je zategnuti. Isto biste trebali učiniti s drugim navojem “M” s druge strane.

korak 2izrada narukvica diy

Zatim pričvrstite jednu stranu konca ljepljivom trakom, npr. Na stol.

korak 3izrada narukvica diy

Uzmite navoj veličine “L”. To je radna nit. Stavite ga u sredinu ispod izloženog navoja nosača.

Korak 4izrada narukvica diy

Zatim uzmite lijevi dio radnog konca, provucite ga ispod nosača i postavite na desni radni konac. Zatim desni radni navoj prenesite preko navoja nosača i postavite ga ispod lijevog radnog navoja. Zatim morate zategnuti čvor.

Koraci 5 i 6izrada narukvica diy

izrada narukvica diy

izrada narukvica diy

Korak 4. treba provesti obrnuto. Uzmite desni dio radnog konca i ponovite korak 4. Morate ponoviti korake 4 i 5 otprilike 17 puta na obje niti nosača. Veličina je tada dovoljna za zapešće odraslije žene.

Korak 7izrada narukvica diy

Radni navoji sada su mnogo kraći od nosivih. Stoga skupite radne niti i stavite ih u “zrna kuglice”. Izrežite izbočene radne niti tako da samo noseći navoji ostanu slobodni. Rezultat je lijep završetak.

Korak 8izrada narukvica diy

izrada narukvica diy

izrada narukvica diy

Uzmite dva kraja naramenica i oblikujte narukvicu. Dvije niti nosača sada bi trebale biti jedna do druge. Sada postavite posljednji konac veličine “S” u sredinu ispod četiri niti nosača i ponovite korake 4 i 5 tri puta.

Koraci 9 i 10izrada narukvica diy

Mogu se rezati oba kraja radnih niti. Da biste ih učvrstili, očetkajte krajeve prozirnim lakom za nokte. Sada možete rezati preostale niti nosača koliko god želite i ukrasiti ih biserima prema vašem ukusu.

Ostale inspirativne DIY narukvice narukvice lijepo vezati

narukvice čine šarenim

narukvice se drugačije vežu

upute za izradu narukvica

narukvice su u boji

narukvice se izrađuju diskretno

narukvice su jedinstvene

narukvice kravata ljubičasta

izradu bijelih narukvica

izrada narukvica diy

stvaranje narukvica

narukvice su inspirativne

čineći narukvice smiješnima

narukvice se lijepo vezuju

narukvice se brzo vezuju

izrada narukvica je jednostavna

narukvice se lako izrađuju

izrada narukvica je fascinantna

narukvice stvaraju ideje

narukvice su učinkovite

Ako ste kreativna osoba i pridajete veliku važnost nakitu, tada su DIY dragulji savršeni za vas! Možete slobodno pustiti svoju kreativnost i nositi individualne dragulje. DIY narukvice dolaze u svim oblicima i bojama, sa ili bez nakita, velikim ili malim. Odluka je u potpunosti na vama. Makrame narukvice bile su samo jedan prijedlog iz svijeta DIY narukvica. Uronite u svijet domaćih dragulja s našim fascinantnim primjerima i dajte svojoj odjeći novi sjaj!

Uštedjeti

Uštedjeti