Dekoracija i proslave, dizajn interijera

Afrički ukrasi: 30+ hladnih i egzotičnih ideja za vaš dom

Afrički ukras

Integrirajte egzotičnu atmosferu Afrike u svoj dom. Bilo da ste putovali u Afriku i dali se zavesti njezinom ljepotom ili se samo divite afričkom ukrasu, mogućnosti su beskrajne. Afrički stil uzbudljiv je i uklapa se bilo gdje, bilo da je vaš ukus moderan, tradicionalan, minimalistički ili eklektičan. Postoji toliko mnogo boja i tekstura u afričkim tkaninama, rezbarijama i umjetničkim djelima da se mogu lako uklopiti u vaš trenutni dizajn. Dekor je inspiriran prirodom, divljim životinjama, šarenim tkaninama i drvenim rezbarijama.

Afrički ukras: koje su karakteristične boje?

Prekrasan afrički ukras

Koristite zemljane boje u svom dizajnu sobe. Duboko crvena, zelena, narančasta, zlatna, smeđa i crna povezane su s afričkim ukrasom. Ne zaboravite koristiti boje koje vidite na zalascima sunca koji ostavljaju bez daha ili u širokom rasponu zelenila i smeđe boje duboke džungle. Prskanje zlata na vašim zidovima stvara topao i privlačan izgled.

Egzotične dekorativne tkanine i materijali

afrički deco dnevni boravak drveni namještaj

Dekorativne tkanine dodaju dubinu svakom stilu namještaja. Tekstil, otisci životinja, košare i prirodna vlakna mogu pomoći u stvaranju egzotične atmosfere u prostoriji. Ručno oslikani pamuk ili tkanine s tradicionalnim geometrijskim uzorcima, simbolima i podebljanim bojama mogu se koristiti za jastuke ili stolnjake. Umjetno krzno kao tepih ili kao deka na sofi ili stolici također bi bila dobra ideja. Prirodni materijali poput ratana i bambusa koriste se za košare, podove i akcente.

Afrički ukrasi: umjetnički i kućni dodaci

Afrički stil uređenja

Afrički ukrasi i umjetnost postaju fokus sobe opremljene u afričkom stilu. Kipovi plemenskih vođa s mnogo ukrasa, likovi životinja ili ratnici mogu se postaviti na police ili stolove, kao i dramatične slike ili fotografije na zidovima, okružene plemenskim maskama i oružjem. Šarene svijeće u držačima od kovanog željeza i ladicama od obojenog drva i bakrenih perlica mogu se postaviti na stolić u dnevnoj sobi. Neka ukrasi budu jednostavni i jasni kako bi ostavili najbolji dojam.

Prekrasne ideje za uređenje vašeg doma

sjajni tapeti afrički motivi

Dizajniranje vašeg životnog prostora sa safari temama zabavan je i jedinstven način da sobe izgledaju ugodno i ugodno. Afrički dekor može biti dinamičan, kreativan i prilično inspirativan. Boje mogu podsjećati na spaljenu zemlju, duboke zelene prašume, nježne, tužne ravnice savane, veličanstvene afričke zalaske sunca i ružičasto-ljubičaste izlaske, ludo preopterećene i pulsirajuće tržnice. Također možete integrirati grafičke koncepte u crno -bijelo.

Boja je vrlo važna za stvaranje osjećaja afričkog safarija. Zato je najbolje ukrasiti zemljanim tonovima. Akcentne boje poput hrđavo crvene, “izgorjele” narančaste i maslinasto zelene, s druge strane, upotpunjuju izgled i čine da soba izgleda prirodno i privlačno.

Odlučite se za prirodne materijale, osobito drvo. Odaberite zid bez vrata i prozora u sredini sobe. Za kraj, ne zaboravite dodavanjem plemenske umjetnosti kao naglaska. Pogledajte naše fotografije i inspirirajte se!

Marokanski i egipatski akcenti

Afrički ukrasni akcentni zid odlične maske

Etnički afrički stil podijeljen je u dvije klase: marokanski i egipatski.

Marokanski stil karakteriziraju značajke arapske kulture. Egipatski trend je u tom pogledu individualniji jer su interijeri jedinstveni.

Afrički stil u najširem smislu karakterizira sljedeće: topla atmosfera korištenjem žute, smeđe, crvene boje; blago ožbukani zidovi (moguće s nepravilnostima). Osim toga, uporaba samo prirodnog dekora vrlo je tipična. Nadalje, ručno izrađeni tekstil, kutni drveni namještaj čija površina zahtijeva grubu obradu također su među karakterističnim obilježjima afričkog stila. Obilje prirodnih materijala u ukrasu je tipično. U pravilu prevladava drvo. Životinjski uzorci izgledaju stvarno sjajno: žirafa, zebra, leopard, lav itd..

Mnogi tematski ukrasi koriste se u afričkom stilu. Mogu se pronaći u tekstilu, ukrasima i ukrasima. Trendi afrički ukras karakterizira i obilje simbolike, jer religija i tradicionalni kultovi zauzimaju posebno mjesto u afričkoj kulturi.

Tapacirani namještaj za dnevnu sobu uzorak zebre

moderan dnevni boravak Afrički naglasci neizravna rasvjeta

afričke dekoracije slike tepisi baciti jastuke

Ideje za egzotično opremanje dnevnog boravka

Dekoracije egzotične zavjese životinjskog uzorka drveni namještaj

Safari motivi dnevne sobe

Marokanske lampe drveni namještaj izvorni dnevni boravak

Ideje i nadahnuća afričkih ukrasa

Afričke dekoracije karakterističnih boja

Interijer dnevnog boravka u bež orijentalnim ukrasima

Dnevni boravak postavio je prekrasne afričke uzorke

afrička ukrasna palma ukrasni tepih

Slike dnevnog boravka sa leopardovim ispisom safari

Sjajne ideje za opremanje dnevnog boravka

Afričke dekoracije cool slike i pozadine

egzotični dekor maskira kipove

Opremite dnevni boravak marokanskim

Dnevni boravak postavio je prekrasan orijentalni kutak za opuštanje

Zid od bambusa u dnevnom boravku s afričkim naglaskom

egzotični ukrasi slike baciti jastuk ogledalo

Zidni dizajn u afričkom stilu žuta crvena narančasta

Afrički ukras za blagovaonicu od ratana

Orijentalni zasvođeni strop dnevne sobe

Kožni kauč u dnevnoj sobi slike životinja

Namještaj dnevne sobe impresivno afrički

moderan dnevni boravak Kisen tepih zebra uzorak

Marokanski trend dizajna

Afrički ukras prekrasan stolić za kavu

Afričke dekoracije sjajne ideje

Safari motivi spavaće sobe

Spavaća soba od prirodnih materijala drvo

Orijentalni namještaj za dnevni boravak

Dnevni boravak uspješno kombinira afričke boje

Egipatski ukrasi dnevna soba