Csináld magad

Légtisztító ötletek – A beltéri légtisztító készülékek kézikönyve

Légtisztító ötletek szőnyegvágás fehér folyosónLégtisztító ötletek: A beltéri légtisztító készülékek kézikönyve

Bemutatunk néhány légtisztító ötletet. Tudjon meg többet a rendkívül hatékony légszűrőrendszerekről. Melyikük okoz nagyobb légszennyezést?

Allergiában, asztmában szenved, vagy érzékeny a légszennyezésre??

Talán itt az ideje, hogy döntést hozzon egy légtisztító készülék vásárlásáról. Nehéz tudni, hol kezdje, különösen, ha ennyi ajánlat kínál különböző típusú szűrőrendszereket, és ahol az árkategória 70 és 700 euró között van. Vessen egy pillantást az otthoni légtisztító rendszerek gyors bemutatására, és megtudja, melyek azok, amelyek valóban megéri.

Miért érdemes légtisztítót használni?? A belső légszennyezés finom por (por, penész, állati szőr) és gáznemű szennyező anyagok (kipufogógáz, füst, vegyi gőzök) kombinációja. Ezek sokkal rosszabbak lehetnek, mint a külső tér szennyeződései, mivel nem oldhatók fel.

A légtisztító rendszer használata nagyon hasznos lehet asztmás vagy allergiás betegek számára. Más módszerekkel együtt távol tarthatja a kiömléseket és az allergéneket.

Légtisztító ötletek – Amit tudnia kell?

1. Kerülje a szőnyegezést

2. Rendszeresen törölje le a port

3. Tilos a dohányzás a házon belül

4. Használja a páraelszívót a tűzhely felett

5. Válasszon légtisztítót

Kerülje a szőnyegezést, válasszon kemény padlóburkolatokat és könnyen tisztítható szőnyegeket

Légtisztító ötletek lépcsőpad fehér

Ne csak tisztítsa meg a levegőt otthonában

A légtisztítók csodákra képesek a szennyezett levegőrészecskék eltávolításával; az igazi probléma az, hogy a por, állati szőr és hasonlók nem maradnak sokáig a levegőben. Az allergének leesnek, és beágyazódnak a szőnyegekbe és a kárpitozott bútorokba. A légtisztító hozzáadása egyszerűen nem elegendő. A kombinált megközelítés jobban csökkenti a beltéri légszennyezést és az allergéneket, mint bármely más módszer önmagában. Íme néhány stratégia, amelyet ki kell próbálni.

– Kerülje a szőnyegezést, bízzon a kemény padlóburkolatokban és a könnyen tisztítható szőnyegekben.

– Porszívózza fel és rendszeresen törölje le a port mikroszálas kendővel

– Tilos a dohányzás a házon belül és környékén.

– Ne a kandalló nélkül

– Használja a páraelszívót a tűzhely felett és a fürdőszobában

– Használja a “Vegye le a cipőjét” házirendet

Porszívózza és rendszeresen törölje le a port mikroszálas kendővel

Légtisztító ötletek nyugágyakra néző hálószoba

Hogyan működnek a légtisztítók

A piacon többféle légtisztító található. Azonban nem mindegyik különösen hatékony és megbízható. Fontos tudni, hogy mit vásárol, ezért kérjük, olvassa el a kisbetűket, mielőtt beszerezné a légtisztítót.

A lényeg az, hogy ismerjük a légtisztító működését. Valószínűleg a felsorolt ​​módszerek egyikével fog futni:

-Nagy hatékonyságú légszűrő (HEPA): Ez a leggyakoribb szűrő, de az egyik leghatékonyabb is

-Aktivált szén: Általában az aktív szenet HEPA -val vagy más szűrőkkel együtt használják. Az aktív szén vonz bizonyos vegyszereket, ezáltal kémiai kötéseket hoz létre, és ezáltal csökkenti a légszennyezést.

– Csíraölő UV sugárzás: Az ultraibolya UV fény vírusok, baktériumok és allergének, valamint bizonyos típusú penészgombák ellen is működik

-Az E-szűrő: Az E-szűrőn áthaladó részecskéket feltöltik, majd az ellenkezőleg töltött áramköri lapokra szorítják. Ezek az eszközök kis mennyiségű ózont termelnek, amely irritálja a tüdőt, és ezáltal önszennyezővé válnak. Ezért az ilyen eszközöket legjobb elkerülni.

Az ózongenerátorokat légtisztítóként forgalmazták, de önmagukban egyáltalán nem hatékonyak. Valójában ezek az eszközök hozzáadják az ózongázt, amely irritálja a tüdőt és veszélyes is lehet. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (röviden EPA) nem javasolja ózongenerátorok vásárlását.

Talán itt az ideje, hogy döntést hozzon egy légtisztító készülék vásárlásáról Légtisztító ötlet konyhasziget konyhai mosogató széklet függő lámpák

Légtisztító az egész házhoz vagy szobatisztító készülék

Ha van otthon klímaberendezése, akkor lehetősége van egy légtisztítót az egész házra közvetlenül a légcsatornákba telepíteni. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy minden levegő megtisztul, és nem kell terjedelmes berendezésekkel foglalkoznia. A csatornarendszerek telepítése költséges, és professzionális telepítést és karbantartást igényel.

A szobatisztító készülékek jó választás kis helyiségekhez, ezek közül több rendszer is használható nagyobb helyiségek levegőtisztítására. Hordozhatók és jó megoldás a bérlők számára, és 70 és 700 euró közöttiek.

Légtisztító az egész házhoz vagy szobatisztító készülék?

Légtisztító ötletek fa székasztal

Érdeklődjön a minősítési rendszerekről.

Levegővezeték -szűrők esetén a MERV értéket kell eldönteni. A MERV érték a minimális hatékonysági jelentési értéket jelenti, és jelzi, hogy a légtisztító milyen hatékonyan húzza ki a részecskéket a levegőből. A MERV minősítési rendszer 1 és 20 között van. A 7 -es fokozatú rendszer ugyanolyan hatékony, mint a HEPA -szűrő.

Szobatisztító berendezések vásárlásakor ügyeljen a legalább 250 egység CADR értékére (a tiszta levegő szállítási aránya); minél magasabb ez az érték, annál jobb. Ez egy önkéntes tanúsítási rendszer, ezért nem szerepel minden leírásban.

Az Energy Star címke jobb energiahatékonyságot jelez, de nem feltétlenül jobb hatékonyság. Legyen biztonságban, és ellenőrizze a MERV és CADR értékeket.

A választott termék

Az IQAir HealthPro légtisztító, többek között a kórházakban nagyon népszerű, az úgynevezett HyperHEPA szűrés az aktív szénnel kapcsolatban, amely biztosítja a levegőtisztítást. A készülék nem termel ózongázt, és nem minősül CADR szabványnak. Bár az ár magas, ha nagy teljesítményű szolgáltatókat keres, akkor ez az egyik.

A Blueair HEPA légtisztítója

Légtisztító ötletek eszközök

A választott termék

Egy másik nagyteljesítményű, nagyon egyszerű házú modell a Blueair HEPA légtisztító. A készülék magas CADR értéke 400 egység por és 450 egység pollen és füst. Energie-Star jelöléssel is rendelkezik, és nem termel ózongázt.

A Honeywell HEPA légtisztító

Légtisztító ötletek eszköz

A választott termék

Bár ez a Honeywell HEPA légtisztító nem olyan egyszerű és erőteljes, mint a fent bemutatott csúcsmodellek, nagyon kedvező árú, és jelentős 250 egység CADR értéket ér el torlódás, füst és pollen esetén.

Helyezze a készüléket a hálószobában lévő éjjeliszekrényre vagy az irodai asztalra

Légtisztító ötletberendezés

A választott termék

Annak ellenére, hogy az alacsony CADR érték mindössze 115 egység, hozzáadom a listához a Humanscale légtisztítót, mert a készüléket nem egész szobatisztítónak szánják, hanem csak egy bizonyos helyen helyezik el. Ehhez a munkához alacsony CADR -érték is elegendő. Az allergiában és asztmában szenvedőknek ajánlott a készüléket a hálószobában lévő éjjeliszekrényre vagy az irodában lévő íróasztalra helyezni. A készülék friss levegővel teli buborékokat hoz létre. Ezenkívül kicsi, meghaladja az Energy Star követelményeit, nem termel ózongázt, és újrahasznosítható szűrőkkel rendelkezik.

Tudasd velünk: Ön is használ légtisztítót, és ha igen, észrevette a különbséget? Hogyan találja meg ezeket a légtisztító ötleteket?

Albertsson Hansen Architecture, Ltd, Kara Weik, Robert Young Architects, Jessica Helgerson Interior Design, LASC Studio, FRONTGATE, Amazon, YLiving.com