Blagoslovljen bio

Zaštita od elektrosmoga: važni savjeti za smanjenje zračenja mobitela

Obično obraćamo pozornost samo na ono što naši osjetilni organi mogu opaziti. Isto vrijedi i za elektrosmog. Mi ne vidimo takozvana elektromagnetska polja koja se stvaraju oko nas u našem digitaliziranom svijetu zbog sve većeg broja komunikacijskih tehnologija. Stoga ovo ne doživljavamo kao neposrednu opasnost.

Nažalost, štetni učinci elektromagnetskog zračenja, osobito s mobitela, brojni su međunarodni istraživači već dokazali brojnim studijama. Mikrovalno zračenje, koje neprestano emitiraju naši mobiteli, WLAN i stupovi mobitela, pripada skupini opasnih tvari i procesa kao što su X-zrake i radioaktivnost, kao i azbest ili talidomid.

Prema nezavisnim znanstvenicima i medijima, čak su i državne granice za elektrosmog u Njemačkoj gotovo upitne. Pritisak lobističkih udruga prevelik je, a pohlepa za profitom operatera mobitela previsoka. Čak i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) priznaje da elektromagnetsko zračenje "moguće kancerogeno" može biti.

Opasni elektrosmog – stupovi mobitela vrebaju posvuda

elektrosmog opasni esmog proizvodi

Elektrosmog iz mobitela štetan je za naše zdravlje

Kronične glavobolje, vrtoglavica, stalni umor ili hormoni, problemi sa srcem i spavanjem, kao i poteškoće s koncentracijom, razdražljivost, neplodnost, ADHD u djece, pa čak i alergije i strahovi mogu biti posljedice nevidljivog elektrosmoga. Dakle, svi poremećaji imunološkog i živčanog sustava koji mogu dovesti do tumora mozga i raka. Konkretno, ovdje se sve više sumnja na visokofrekventno zračenje mobilnih komunikacija, jer upravo to uzrokuje najveći dio elektromagnetskog smoga. Nije ni čudo. S više od 260.000 stupova za mobitele i preko 100 milijuna mobitela, gotovo da nema regiona u ovoj zemlji koji su pošteđeni zračenja mobitela.

Vizualni prikaz elektrosmoga u gradu

elektrosmog proizvodi za zaštitu od esmoga

I da … wifi. Naravno da svi ovo želimo. S jedne strane ne bez valjanog razloga, jer pozivanje i surfanje nikada nisu bili tako laki kao s bežičnim tehnologijama. Nažalost, zaboravljamo da se radi i o jakom visokofrekventnom zračenju. WLAN odašiljač, kao i radio karticu u njemu, korisnik aktivira gotovo neprestano i stoga emitira pulsirajuće mikrovalne pećnice cijelo vrijeme. Naša četiri zida također su stalno izložena sveprisutnom elektrosmogu, da ne spominjemo radno mjesto u uredu.

Nevidljiv, a opet dosadan – elektrosmog

Elektrosmog u proizvodima za zaštitu ureda

Zaštita od elektrosmoga: proizvodi koji se isplati!

Na temelju kvalitativnih mjerenja elektrosmoga s visokokvalitetnim VF mjernim uređajem jasno možete vidjeti izloženost zračenju kod kuće ili u uredu. Tada ostaje samo djelovati. I kako? S ciljanom zaštitom od elektrosmoga. Neki to pokušavaju učiniti jednostavnom aluminijskom folijom. Na Internetu čak možete pronaći brojne upute kako to učiniti. Međutim, savjetujemo vam da to ne radite jer bi ovakva jeftina zaštita nažalost mogla imati neke nedostatke, poput pojačavanja elektromagnetskog zračenja u drugim dijelovima prostorije. Kako bi se izbjegli takvi nedostaci, vrijedi se obratiti stručnjacima poput građevinskih biologa ili elektrobiologa, kao i koristiti posebno izrađene proizvode poput ovih esmog-shop.com.

Što kažete na primjer na visokokvalitetni VF mjerni uređaj?

VF mjerni uređaj za elektrosmog

Zaštitna kutija za WLAN usmjerivač koja smanjuje visokofrekventno zračenje za najviše 90% ili zaštitna runa, tapete i zavjese vrlo su korisni i, prije svega, korisni za vaše zdravlje. Isto je s ostalim Esmog proizvodima, poput zaštitnih boja za fasade i zidove, aluminijskih okvira, mreža od nehrđajućeg čelika i zaštitnih prozorskih folija, posebne posteljine, vreća za spavanje i deka, kao i puno zaštitne odjeće za profesionalni život. Nadstrešnica za zaštitu od elektromagnetskog onečišćenja, naravno, također je vrijedna, pogotovo ako uzmete u obzir da gotovo trećinu života provodimo u krevetu.

Dodatni savjeti za smanjenje izloženosti zračenju:

  • Uvijek koristite telefon SAMO ako je prijem dobar
  • Nabavite mobitel s niskom SAR vrijednošću
  • Mobitel uvijek držite podalje od sebe – u torbi ili u automobilu
  • Ako je moguće, isključite WLAN barem navečer
  • Najbolje je noću prebaciti telefon u način rada u zrakoplovu

Zaključak:

Nevidljivo zračenje mobitela s mobitela, DECT telefona, stupova za mobitele, WLAN, Bluetooth itd. Nažalost nosi sa sobom brojne znanstveno dokazane zdravstvene rizike. Zaštita od takozvanog elektrosmoga također postaje sve važnije pitanje. Fiksni, kabelski & Co su definitivno već u naše vrijeme "stara škola" i definitivno nećemo, ili samo uz velike poteškoće, naše "bežična sloboda" ponovi opet. Nažalost, ovo možemo platiti nepoželjnim zdravstvenim oštećenjima.

Alternativne komunikacijske tehnologije sa svjetlom, kao što je VLC (Visible Light Communication) još su u vrtiću, a utočišta bez elektrosmoga teško je pronaći, osobito u gradovima. Još je važnije da sami poduzmemo neke važne mjere kako bismo se zaštitili od zračenja mobitela. Znati kako koristiti svoj mobitel i WiFi, kao i slijediti gore navedene savjete, dobar je početak.

Dobro se čuvajte i ostanite zdravi!

Stvorite zdravu klimu u uredu i kod kuće!

kućni ured elektrosmog esmog