Blagoslovljen bio

Što se smatra samoizlječenjem? Različite vrste metoda, uporaba, prigovori

Vjerujete li da svaka bolest počinje liječiti u glavi? Sve je više ljudi sada čvrsto uvjereno u to. Tradicionalna medicina više je puta potvrdila da je pozitivan stav od presudne važnosti kod ozbiljnih bolesti. Statistika i brojne znanstvene studije pokazuju pozitivne učinke meditacija, joge i zdravog odnosa prema životu. Postoji nekoliko metoda koje su postale popularne, ali postoje i neki bitni glavni principi samoizlječenja koji su uvijek na snazi. Ovim putem želimo vam skrenuti pozornost. Također bismo htjeli riješiti neke ozbiljne zamjerke.

Vjerujte u moći samoizlječenja našeg tijela?

Samoizlječenje - razne poznate metode

Samoizlječenje – što to uopće znači?

Aktiviranje vlastite obrane

Zapravo, svaka vrsta ozdravljenja mogla bi se smatrati vrstom samoizlječenja. Dokazano je da svaki lijek djeluje puno bolje ako se uvjerite u njegovu učinkovitost. Studije su već provele Placebo efekt dokazano u svim vrstama lijekova.

Prema tome, svaki lijek bio bi manje učinkovit bez pozitivnog stava. Vaša vlastita volja za zdravlje i život uvijek igra važnu ulogu.

Moći samoiscjeljivanja vode do iscjeljenja dubokim opuštanjem

Samoizlječenje - veliko drago kamenje - zen

Primjeri metoda samoiscjeljivanja

Metode samoliječenja u osnovi se mogu podijeliti u tri skupine. Prvi su psihološki pristupi, drugi se temelji na ezoteriji. Postoje i metode fizikalne terapije pomoću kojih se može aktivirati moć samoizlječenja.

Meditacija bi trebala izbjeći bolesti ili oslabiti njihove simptome

Liječenje energija samoiscjeljivanjem

Samoizlječenje kroz psihologiju i meditaciju

U ovom slučaju samoiscjeljenje znači osvijestiti određene psihološko-emocionalne odnose. Vjeruje se da svaki fiziološki proces odgovara vrsti emocije. Prema psiholozima, bolest često predstavlja nesvjestan poziv na pozornost na emocionalnoj razini, au drugim slučajevima dolazi iz prirodnog instinkta za izražavanje skrivenih negativnih emocija i njihovog uklanjanja. Stoga se tradicionalna meditacija i druge metode promatranja unutarnjeg emocionalnog svijeta uvijek smatraju procesima samoizlječenja. U tom smislu pokazalo se da čak i umjetnost ima terapeutske učinke na većinu nas. Zahvaljujući tome vizualiziramo svoj unutarnji svijet i puno ga bolje razumijemo. Uz sve ove pristupe želimo razumjeti i razriješiti emocije. Uostalom, težite dubokoj opuštenosti.

Postoje psihološke, ezoterične i fizičke metode liječenja

Samoizlječenje Rejki i Teta Liječenje

Ezoterične metode samoizlječenja

Ezoterične metode samoizlječenja vrlo su slične psihološkim. Često je granica između njih također relativno fluidna. Na primjer, meditacija se promatra i kao psihološki i kao ezoterijski pristup. U ezoteriji se pretpostavlja da se može promatrati energija osobe. Primjeri su Theta Healing ili Reiki metoda. Iscjelitelj vidi auru osobe i otkriva slabe točke koje su izvori fizičkih i emocionalnih problema.

Ponekad je dugi boravak u prirodi najbolja moguća metoda liječenja

Meditacija samoizlječenja i priroda

Fizičke metode samoiscjeljivanja u potrazi za srži problema

Glavni principi fizikalnih metoda

U međuvremenu su fizičke metode samoizlječenja vrlo raširene. Zbog bržih rezultata preferiraju ih druga dva u akutnim simptomima. Također, izazivaju više povjerenja jer ne zvuče tako apstraktno kao ezoterični i psihološki. Primjer za to je Bowen terapija, ali postoje i mnoge druge popularne metode. Uz sve to pretpostavlja se da u svakoj osobi postoji jedna glavna trauma, iz koje slijede sve ostale. Terapeuti razmatraju emocionalne i fizičke procese kao jedno te donose zaključke o međusobnim odnosima. Ovako pokušavate pronaći srž problema. Aktiviranjem moći samoiscjeljenja želi se riješiti glavna trauma.

Prema mnogim psiholozima, bolesti se uglavnom temelje na potisnutim emocijama

Različiti energetski centri imaju moć samoiscjeljivanja

Metode aktiviranja moći samoiscjeljivanja

Metode aktiviranja moći samoiscjeljenja u fizikalnim terapijama mogu biti različite. Vjerojatno su svi već probali masažu stopala. Na tabanima postoje različite refleksne zone koje odgovaraju procesima u različitim organima. Ali to je samo jedan od mnogih primjera. Slične refleksne zone razbacane su po cijelom tijelu i mogle bi se aktivirati laganom masažom. Druga alternativna metoda za promicanje sposobnosti samoiscjeljivanja je unos određenog bilja, zdravih začina i drugih prirodnih lijekova.

Refleksne zone raspoređene su po cijelom tijelu

Važne zone na rukama se samoliječe

Samoizlječenje ili tradicionalna medicina?

O tome se vode intenzivne rasprave i zato ne možemo dati jasan odgovor. Osim toga, slučaj svake osobe iznimno je individualan. Oni koji vjeruju u metode samoizlječenja, na ovaj ili onaj način spontano su u praksi iskusili učinke metoda samoiscjeljivanja. Međutim, za dugoročni uspjeh potrebno vam je dovoljno strpljenja i discipline. Nijedna metoda samopomoći nije učinkovita ako ste općenito nezdravi i ne pridržavate se je dovoljno dugo. Ponekad se kombinacijom tradicionalne medicine i samoizlječenja mogu postići optimalni rezultati. U tom se slučaju akutni simptomi mogu ublažiti poznatim medicinskim sredstvima. Kad se osjećate bolje, mogli biste prijeći na alternativne metode kako biste izbjegli povratak problema.

Masaže oslobađaju napetost i stoga su važne za samoizlječenje

Samoizlječenje - odlična masaža leđa

prigovor

Ako imate vrlo negativan, skeptičan stav prema metodama samoiscjeljivanja, ne morate nužno pribjegavati njima. Određeni skepticizam je zapravo zdrav. Trebali biste ga koristiti kako biste se zaštitili od šarlatana. Nažalost, jedno je sigurno: postoji previše lažnih stručnjaka za naturopatiju koji žele zaraditi novac od očaja teško bolesnih ljudi. Često ih je zaista teško razlikovati od pravih. Evo nekoliko važnih kriterija:

  • Poznajete puno zadovoljnih pacijenata;
  • Iscjelitelj će vas kompetentno savjetovati o raznim, uključujući tradicionalne medicinske metode liječenja bolesti;
  • Tražena financijska naknada ostaje u razumnim granicama;
  • Osjetit ćete poboljšanje odmah nakon prvog uzimanja prirodnih lijekova ili prvog pregleda kod terapeuta.

Iznad svega, željeli bismo detaljnije objasniti posljednju točku s našeg popisa! Često se može čuti da bi proces ozdravljenja prirodnim lijekovima trebao trajati duže. U načelu jest, ali treba odmah osjetiti jasno poboljšanje. Posebno u slučaju teških bolesti, inače biste trebali tražiti nešto drugo i ne čekati nepotrebno dugo na dobre rezultate.

Eterična ulja, začinsko bilje i začini također mogu imati ljekovita svojstva 

Ideje i trendovi u naturopatiji

Ljekovite krize

Prirodni lijekovi uvijek rezultiraju odvajanjem stresa i toksina iz tijela. U jednom trenutku ti bi procesi mogli biti jako intenzivni. Zatim se govori o takozvanim krizama ozdravljenja. To bi se moglo dogoditi danima nakon dogovora s terapeutom ili korištenja prirodnih lijekova. Simptomi se obično pogoršavaju na neko vrijeme ili osjećate mučninu, obilno se znojite ili morate često ići u kupaonicu. U slučaju iscjeliteljske krize, međutim, ti bi se simptomi trebali ponovno povući nakon najviše 24 sata. Ako to nije slučaj, morat ćete potražiti dodatni savjet ili otići liječniku.

Bowenova praksa i druge alternativne metode za aktiviranje moći samoiscjeljivanja postaju sve popularnije

Iscjeljujuća masaža načina života

Sami saznajte koja je metoda samoizlječenja najbolja za vas!

Metoda samoizlječenja posebno je učinkovita kada je za nas najpogodnija. Gotovo isključivo možete saznati isprobavanjem. Možda je vaš prijatelj jako zadovoljan terapeutom, ali ni sami ne postižete dobre rezultate. To je prirodno, jer je osobna povezanost s tim ljudima bitna za uspjeh. Osim toga, neke metode uvijek čine da se osjećate ugodnije od drugih. Slušajte svoju intuiciju i vjerujte svom tijelu. Njegova reakcija je najbolji način da vam kaže koji bi put bio pravi za vas.

Jedno je sigurno: svjestan život, smanjenje nepotrebnog stresa i zdrav stav prema sebi korisni su u svakoj teškoj životnoj situaciji!

Sve što potiče svijest i oslobađanje emocija također je zdravo za nas 

Sun Cvijeće Energetski centri Samoizlječivi

Samoiscjeljenje je otkrivanje srži svih zdravstvenih procesa!

samoiscjeljivanje raznim učinkovitim metodama