Blagoslovljen bio

Sok od kurkume – kako ga napraviti i za što je zdrav?

Dugogodišnji ljubitelji alternativne medicine zasigurno su već došli do sljedećeg zaključka: Super jednostavni prirodni lijekovi mogli bi promijeniti život na pozitivan način. Često se recepti s ovim lijekovima pokažu kao bolji lijek u usporedbi s precijenjenim konvencionalnim lijekovima. Jedan od takvih primjera je sok od kurkume! Ovo je prilično jednostavno za napraviti i može značajno poboljšati vaše zdravlje u relativno kratkom vremenu. U nastavku saznajte kako ga dovršiti i koje bi vam koristi mogle donijeti za vaše zdravlje!

S kurkumom možete napraviti izvrsne sokove i smoothie!

Zdrav sok od kurkume

Kurkuma – kraljica azijskih začina

Kurkuma potječe iz jugoistočne Azije i u svijetu je najpoznatija po indijskoj kuhinji. Osim toga, u Ayurvedi se već tisućama godina koristi i kao začin i kao ljekovita biljka. Nije ni čudo, jer sadrži više od 300 antioksidansa!

Najjači od njih izoliran je 1815. godine i dobio je naziv kurkumin. Tome dugujemo specifičnu žuto-narančastu boju začina. Kurkumin se koristi kao pojačivač okusa i boje. Kurkuma također sadrži vitamine E, C i K, kao i niz vitamina iz B skupine. Također opskrbljuje naše tijelo kalijem, magnezijem, željezom, manganom i puno vlakana. Uostalom, kurkuma sadrži mnogo polifenola koji uvelike pomažu pri mršavljenju.

Svojim gostima možete poslužiti i sok od kurkume!

Dijeta bogata vitaminima sok od kurkume

Kako sami pripremiti sok od kurkume kod kuće!

Sok od kurkume možete jednostavno pripremiti sami kod kuće. Ispod je naš jednostavan recept za to. Evo sastojaka koji su vam potrebni:

  • 1 žlica kurkume u prahu,
  • 1 komad đumbira (dug oko 5 cm),
  • 2 mrkve,
  • 2 limuna srednje veličine,
  • 1 krastavac,
  • Med (opcionalno).

Povrće i voće ogulite i narežite na male komadiće. Sve stavite u blender da se promiješa, a zatim dodajte preostale sastojke. Po želji, gotov sok od kurkume možete razrijediti kockicama leda ili vodom. Neki vole zasladiti sok medom.

Sok od kurkume možete konzumirati u bilo koje doba dana

Zdrava dijeta sa sokom od kurkume

Sok od kurkume kao lijek

Sok od kurkume možete upotrijebiti za opće poboljšanje imunološki sustav koristiti. Također se može koristiti za pozitivan utjecaj na simptome niza bolesti. Na to vam želimo skrenuti pozornost u sljedećih nekoliko redaka!

Upala zglobova, artritis

Sve vrste upala, uključujući i one u zglobovima, mogu se ublažiti konzumiranjem soka od kurkume. U nekim slučajevima možete spriječiti ili smanjiti oticanje.

Ukusni sok Kuruma može ojačati vaš imunološki sustav

Ideje za zdravlje soka od kurkume

Smanjuju rizik od raka

Razvoj raka uvelike je povezan sa slobodnim radikalima u našem tijelu. Naravno, budući da je sok od kurkume snažan antioksidans, uvelike će smanjiti rizik od takvih bolesti.

Zdravo srce

Redovitom konzumacijom soka od kurkume možete značajno smanjiti količinu triglicerida u tijelu. Također bi vam mogao pomoći da kontrolirate loš kolesterol. Opet su to dva najvažnija čimbenika u razvoju kroničnih srčanih problema.

Sok možete razrijediti vodom ili kockicama leda

Ideje za sokove od soka od kurkume

jetre

Kako biste imali zdravu jetru, funkcije bilirubina i bilijarne žlijezde moraju biti u ravnoteži, između ostalog. Sastojci u kurkumi jačaju te organe i procese povezane s njima.

Lijek protiv starenja

Slobodni radikali također su odgovorni za proces starenja. Ako redovito pijete sok od kurkume, uspješno ćete ga usporiti.

Sok od kurkume pojačava metabolizam

Sok od kurkume Ukusni recepti

Regulacija šećera u krvi

Sok od kurkume također pojačava metabolizam šećera u krvi. To može spriječiti dijabetes ili poboljšati zdravlje ljudi koji su već bolesni.

Birajte samo najbolje sastojke!

Dobra hrana bitna je za zdravlje. Naravno, za sok od kurkume trebate birati samo najkvalitetnije proizvode. Na taj način postižete i najbolji mogući ljekoviti učinak. Osim toga, mora se težiti planu prehrane koji je općenito što uravnoteženiji i zdraviji.

Ostanite u vrhunskoj formi!

Ostanite zdravi zimi i tijekom cijele godine uz sok od kurkume!

Postavljanje stola - odličan sok od kurkume