Blagoslovljen bio

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte i spriječite ih u budućnosti

Svaki dan koristimo ruke i želimo da budu stalni odraz nas – jakih i zdravih. No, lomljivi nokti mogu biti važan pokazatelj stanja našeg zdravlja. Dobra vijest je da možete promijeniti način života i navike u bilo kojem trenutku kako biste ponovno ojačali lomljive nokte i spriječili ih u budućnosti. Evo nekoliko mogućih uzroka vaših lomljivih noktiju i savjeti koje možete upotrijebiti za jačanje svojih slabih noktiju.

Uz ove savjete definitivno ćete se brzo riješiti lomljivih noktiju

Ojačajte slabe i lomljive nokte opet rukom prekrasnom crvenom manikurom

Slabi i lomljivi nokti i najčešći uzroci za njih

Previše vlage: Da, previše vlage vrlo dobro može biti razlog za slabe i lomljive nokte. Kada su naša koža i nokti izloženi vodi, nabubre i kasnije se opet sužavaju dok se suše. S vremenom to otežava prirodno zadržavanje vode u noktima i oni postaju lomljivi.

Naravno, kontakt s vodom ne može se u potpunosti izbjeći. Naš savjet: Prilikom pranja posuđa uvijek koristite gumene rukavice. Oni vas također štite od štetnih tvari u većini sredstava za čišćenje. Uvijek nanesite losione s vitaminom E, alfa-hidroksi kiselinama ili lanolinom nakon tuširanja.

Prilikom obavljanja kućanskih poslova koristite gumene rukavice i zaštitite kožu i nokte

Ojačajte slabe i lomljive nokte samo perite posuđe rukavicama

Premalo vlage: Druga krajnost može biti jednako štetna za vaše nokte. Proizvodi poput dezinficijensa za ruke ili laka za nokte sadrže alkohol koji dezinficira, ali se i izuzetno isušuje te dovodi do lomljenja noktiju i ispucale kože. Umjesto toga, koristite proizvode bez acetona s uljima koja ponovno hidratiziraju nokte i operite ruke vodom i prirodnim sapunom.

Lagano uklonite lak s odgovarajućih sredstava

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte. Lak za nokte samo s odstranjivačem laka za nokte bez acetona

Osim alkohola, mnogi dezinficijensi za ruke sadrže triklosan, koji bakterije čini otpornima na antibiotike i tako slabi vaš imunitet

Ojačajte slabe i lomljive nokte. Sredstva za dezinfekciju ruku nisu tako učinkovita kao što mislite

Trauma noktiju: Nepravilna upotreba noktiju kao alata može vrlo brzo dovesti do lomljenja noktiju. Uzrok može biti često tipkanje, otvaranje limenki za piće, sviranje na čupanim instrumentima ili skidanje naljepnica. Umjesto toga, izbjegavajte naviku žvakanja (više o tome možete pročitati ovdje), koristite vrhove prstiju za vrijeme tipkanja i koristite posebne alate za druge zadatke.

Tapkajte vrhovima prstiju, a ne noktima

Ojačajte slabe i lomljive nokte tipkanjem i pisanjem manikure

Većina gudačkih instrumenata zahtijeva pravilno sviranje kratkih noktiju

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte. Svirajte na instrumentu za čupanje harfe bez manikure

Krhki nokti kao dokaz loše prehrane

Stanje vaše kože i noktiju može puno reći o tome što bi moglo biti loše u vašem tijelu. Na primjer, lomljivi nokti mogu biti povezani s bolešću štitnjače. S druge strane, žućkasta nijansa vjerojatno je posljedica gljivične infekcije. Ako imate takvu sumnju, posjet specijalistu bio bi dobra ideja.

Premalo pazite na prehranu: Hrana bogata željezom i biotinom poput goveđe jetre, kikirikija, jaja, pšeničnih mekinja itd. osobito su korisni za zdravlje vaših noktiju. Radije nemojte koristiti vitaminske tablete jer ćete tako iz prehrane ostaviti dodatne potrebne vitamine, elemente u tragovima i sekundarne tvari.

Jedite više hrane bogate željezom i biotinom

Slabi i lomljivi nokti ponovno jačaju hranu bogatu biotinom

Slabi i lomljivi nokti ponovno jačaju željezo u raznim namirnicama

Pijenje dovoljno vode svaki dan je naravno apsolutno neophodno za funkcioniranje cijelog tijela. Uostalom, naša se tijela u prosjeku sastoje od 50-80 posto vode. Stručnjaci stoga preporučuju pijenje između 30 i 40 ml po kilogramu tjelesne težine dnevno kako bi uvijek ostali dobro hidrirani.

pij puno vode

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte, pijte dovoljno vode i imajte lijepe nokte

Kako loša manikura može uzrokovati lomljive nokte

Pogrešno turpijte nokte: Neispravno podnošenje također može uzrokovati teške ozljede noktiju i pokvariti vam cijelu manikuru. Nikada ne turpijte nokte naprijed -natrag kao što biste to učinili pilom. Također, lagano idite na strane noktiju, koji su obično slabiji. Neke vrste manikura također ostavljaju namjerno oštre kutove (npr. Kutne, balerinke, štikle itd.) Koje se lako mogu zaglaviti na odjeći i slomiti. Umjesto toga, turpijte samo u jednom smjeru i odaberite oblike noktiju poput squoval, okruglog, ovalnog ili bademastog.

Narežite nokte nježno i u pravom smjeru

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte. Nabodite nokte u pravom smjeru

Odaberite oblike noktiju bez oštrih kutova

 Slabi i lomljivi nokti jačaju različite oblike noktiju

Lak za nokte uklonite prekasno: Svi gelovi, akrilni nokti i lakovi za nokte (temeljni premaz i završni premaz, uključujući) Sadrže sastojke za sušenje koji isisavaju vlagu iz ploče nokta i oslabljuju je. Stručnjaci preporučuju uklanjanje laka za nokte nakon otprilike tjedan dana, a zatim nokte ostaviti tjedan dana bez laka. To daje nokatnoj ploči priliku da se oporavi od toksina prije podvrgavanja sljedećoj mani.

Akrilni nokti mogu sakriti nedostatke, ali mogu naštetiti vašim prirodnim noktima

Ojačajte slabe i lomljive nokte. Akrilni nokti imaju samo nekoliko dana

Naučite voljeti svoje prirodne nokte

Slabi i lomljivi nokti prirodno jačaju ženske ruke. Lijepi nokti jačaju

Izrežite zanoktice: Zanoktica, područje kože pri dnu i oko nokta, bitan je štitnik koji štiti vaše nokte. Ako ih odrežete, ostavit ćete nokte bez obrane i malu ranu koja se može zaraziti. Stoga, umjesto da odrežete zanokticu, očistite je guračem zanoktice i ostavite je neoštećenom. Također, prije spavanja uvijek nanesite nekoliko kapi ulja za zanoktice.

Ostavite kutikule na miru

Ojačajte slabe i lomljive nokte. Nemojte rezati zanoktice

Koristite ulja za prirodnu zaštitu noktiju

Ponovno učvrstite slabe i lomljive nokte i spriječite buduću uporabu ulja za zanoktice svakodnevno prije odlaska u krevet

Ovako je lako izbjeći one male svakodnevne greške koje inače uzrokuju slabe i lomljive nokte. Pravilnom manikurom, konzumacijom hrane bogate hranjivim tvarima i upotrebom proizvoda bez toksina na pravom ste putu za povratak zdravih i čvrstih noktiju.

Slabi i lomljivi nokti jačaju elegantne ruke prirodnim zdravim noktima