Blagoslovljen bio

Ovako biste trebali ojačati vlastiti imunološki sustav tijekom izolacije

Krajem ljeta prošle godine smatralo se da je najgore s koronavirusom nekako prošlo. Nažalost, ponovno smo u najstrožem karanteni početkom 2021. Da biste se zaštitili, potreban vam je jak imunitet. U normalnim okolnostima preporučalo bi se puno vježbe i svježeg zraka. U vrijeme zaključavanja Corone, to funkcionira samo s poteškoćama. Toliko se toga može učiniti. Već smo podijelili mnoge osnovne savjete za dobrobit i dobro zdravlje tijekom zaključavanja u raznim člancima. Veze do ovoga pronaći ćete u ovom članku. U nastavku donosimo sažetak kako možete jednostavno ojačati vlastiti imunološki sustav.

Snažan imunološki sustav možete postići raznolikom sezonskom prehranom

Ukusno sezonsko povrće jača imunološki sustav

Visokokvalitetna prehrana automatski će ojačati vaš imunološki sustav

Brojna znanstvena istraživanja, kao i osobno praktično iskustvo mnogih ljudi pokazuju da dobro zdravlje počinje visokokvalitetnom hranom. Prije svega, vrijeme kod kuće trebali biste iskoristiti da sami pripremite što više jela.

Birajte visokokvalitetnu hranu i sezonsko povrće. Zbog nedostatka tjelovježbe trebali biste smanjiti količinu ugljikohidrata ili konzumirati više proizvoda od cjelovitih žitarica. To se može učiniti, primjerice, jednom od varijanti prehrane s krastavcima koja je nedavno postala popularna.

Veganska hrana poput ovog ukusnog sendviča obično je puna zdravih sastojaka 

Ideje za veganske recepte jačaju imunološki sustav

Razmazite se ukusnim i zdravim receptima

Držimo se još malo prave prehrane. Budući da će to vjerojatno biti najveći izazov za mnoge ljude tijekom pandemije. Umjesto da pokušate jesti manje, isprobajte recepte koji su niskokalorični i bogati zdravim sastojcima. Veganski deserti i ukusne salate s različitim, ponekad čak i egzotičnim sastojcima izvrsno su dio takvog plana prehrane. Zahvaljujući izvrsnom okusu, oni su i svojevrsni vrhunac u vašem jelovniku. Osim toga, na vašem dnevnom rasporedu trebale bi biti izvrsne ideje za recepte s lokalnim sezonskim povrćem i zdravom hranom. U velikoj mjeri to ovisi o raznolikoj konzumaciji zdravih sastojaka!

Eksperimentirajte s novim receptima koristeći zdravu, sezonsku hranu

Savjeti za zdravu prehranu za jačanje imunološkog sustava

Bilje za imunološki sustav

Postoji niz zdravih biljaka koje mogu posebno ojačati vaš imunološki sustav. Možete pronaći najvažnije od njih u ovom članku. Na temelju toga mogli biste postati kreativni i isprobati različite čajeve ili jela s njim. Ne podcjenjujte moć bilja i začina. Međutim, trebate izbjegavati moguće predoziranje. Koliko biste trebali uzeti, može se vidjeti na pakiranju. Ako ih berete svježe i sušite sami, morat ćete ponovno dobiti savjet stručnjaka o ispravnoj dozi. Postoje dvije glavne strategije korištenja bilja. U prvom slučaju, mogli biste uzeti odgovarajuću dozu tijekom dužeg vremenskog razdoblja – obično oko 30 dana. Nakon sedmodnevne pauze, mogli biste prijeći na sljedeći.

Joga je apsolutni pobjednik što se tiče kombiniranja fizičkih i psihičkih dobrobiti

Aktivirajte se - ojačajte vlastiti imunološki sustav

Sport ili joga za tijelo i dušu

Sport nije važan samo zbog fizičke forme. Ona strukturira naš dan i povećava naše samopouzdanje. Odmjerenim redovitim vježbanjem možete se brzo riješiti lošeg raspoloženja. Joga je u tom smislu apsolutni čudotvorni lijek. S ovim i s pilatesom naši se hormoni posebno brzo dovode u ravnotežu. Čak i ako ne radite previše naporne vježbe, vaša će težina biti pod kontrolom. Mišićno tkivo jača se na dubokoj razini. To će povećati vašu izdržljivost, trajno tonizirati tijelo i, naravno, ojačati vaš imunološki sustav.

Pokazalo se da joga i pilates jačaju vaš imunološki sustav

Ojačajte imunološki sustav - izvrsne vježbe joge

Pravilno prozračite stan i napunite ga sjajnim aromama

Jedan od najboljih prijatelja našeg imunološkog sustava je svježi zrak. Budući da nam je kretanje na svježem zraku trenutno ograničeno, trebali bismo barem pravilno prozračiti naš stan. Ne samo da je ovo zdravo, već poboljšava i vaše raspoloženje. Osim toga, trebali biste se potruditi dodati lijepe arome u svoj dom. To možete postići mirisnim svijećama ili štapićima s prirodnim eteričnim uljima. Isprobajte različite okuse i eksperimentirajte najbolje za sebe i svoju obitelj. Pozitivno razmišljanje i unutarnja udobnost koju time postižete ojačat će vaš imunološki sustav, između ostalog.

Redovito provjetravajte svoj dom

Ojačajte imunološki sustav - prozračite prozor

Dajte prioritet pozitivnim navikama

Što je s vašim novogodišnjim odlukama? Jeste li zaista na putu da jednu ili drugu lošu naviku zamijenite boljom? Posebno treba izbjegavati alkohol, cigarete, nezdravu hranu i slatkiše. S jedne strane, postoji veliki rizik tijekom izolacije da brzo prerastu u ovisnost. Oni također dugoročno utječu na naše raspoloženje. U trenutku konzumacije brzo raste jer trenutno postoji snažno odbacivanje takozvanih hormona sreće. No, redovitim unosom takvih sredstava opća razina serotonina, dopamina, adrenalina i toradrenalina u našem tijelu se trajno smanjuje. Kao rezultat toga, razvijate stanja poput depresije i izgarate, a oni također slabe naš imunološki sustav.

Sve što osvježava zrak i ispunjava ga prekrasnim aromama dobro je za vaš imunološki sustav 

Osvježite zrak i ojačajte imunološki sustav

Ostanite dobro raspoloženi što je dulje moguće!

Zdrava prehrana, vježbanje i poboljšanje vlastitih navika – sve je to usmjereno na pozitivizam. Također pokušajte ne gledati na kritične situacije previše pesimistično i dramatično u svakodnevnom životu. Dobro raspoloženje i unutarnja ravnoteža dokazano jačaju imunološki sustav. Kao što vidite, optimalan rad na emocionalnoj dobrobiti ide ruku pod ruku s dobrom fizičkom formom. Ne biste se trebali previše truditi niti biti previše lijeni. Iskoristite duži boravak kod kuće kako biste saznali što je zaista dobro za vas. Također je veća vjerojatnost da ćete ostati zdravi.

Domaća aromaterapija ima veliki doprinos vašoj dobrobiti

Aromatična ulja - jačaju vlastiti imunološki sustav

Jačajte imunološki sustav - izvrsni mirisi - izvrsne ideje

Učinite sve što možete da biste ostali dobro raspoloženi 

Ojačajte imunološki sustav - radite od kuće

Ne dobivate na težini od ukusnih veganskih slatkiša napravljenih od vrijednih proizvoda

Jačajte imunološki sustav - ukusni bomboni

Jačanje imunološkog sustava - ideje za veganske kolače

Priprema jela prema zanimljivim receptima – čini život zdravijim i zabavnijim

Ojačati imunološki sustav i imati zdrav stav prema životu

Pizza i tijesto - jačaju imunološki sustav