Blagoslovljen bio

Kupujte zdravo i jeftino: 7 stručnih savjeta za vaš proračun i vaše zdravlje

Mnogi ljudi smatraju da se može kupiti zdravo ili jeftino. U kombinaciji, oboje bi navodno prošlo loše. Zapravo, visokokvalitetna hrana često je mnogo skuplja. Stižu super jeftine ponude iz ogromnih supermarketa Bio-Manje je vjerojatno da će se naći trgovine i tržišta s regionalnim proizvodima. Međutim, s pravim savjetima, znanjem i dobrom organizacijom moglo se kupovati prilično jeftino i zdravo u isto vrijeme. Na ovaj način sebi i svojoj obitelji možete priuštiti zdraviji način života. Međutim, za to se morate dobro pripremiti. Pokušavamo vam pojednostaviti zdrav jeftin način života sa sljedećih 7 savjeta.

Morate biti posebno oprezni pri odabiru mesnih proizvoda

jeftini mesni avokado i drugi

1. Promijenite svoje navike kako biste mogli kupovati zdravo i jeftino

Kvalitetna hrana bogatija je zdravim sastojcima i brže nas zasićuje. Dakle, kad jedete ovo, u osnovi su vam potrebne manje porcije. Zvuči jednostavno i logično, ali nije tako jednostavno u praksi. Ako ste navikli na veće obroke, prvo morate promijeniti vlastiti mentalni stav.

Vježbajte pažljivo jelo (više o tome ovdje)! Probajte, među ostalim, male delicije koje su malo skuplje, ali ukusnije. Jamstvo s ovim bolje funkcionira. Ovo bi bio prikladan prvi korak prema potpunoj promjeni vaših navika.

Ukusna salata ima bolji okus uz kvalitetnu hranu

jeftin kupovni slanutak - izvrsna dijeta

2. Napravite mjesečni popis najpopularnijih stavki

Koje proizvode zapravo jedete većinu vremena kod kuće? Napravite popis i budite vrlo iskreni u vezi s tim! Nema potrebe pretvarati se da vam nedostaje slatkiša ako niste. Pokušajte uvrstiti njegovu realnu količinu na svoj mjesečni popis. Odvojite nekoliko dana za ovaj korak da ništa ne zaboravite!

Ako je moguće, kuhajte kod kuće s pomno odabranim namirnicama

jeftina kupovina Pripremite vlastitu hranu

3. Analizirajte i poboljšajte popis

Ako već imate popis za kupnju koji odgovara vašem trenutnom načinu života, trebali biste poraditi na tome malo dublje. Ne biste trebali kupovati samo jeftinije, već i imati više raznolikosti i prehrane. Jer i to je zdravije. Jedete li puno bijelog kruha, tjestenine i krumpira? Možda biste ove proizvode mogli zamijeniti drugim, zdravijima koji stvaraju sitost između njih? Heljda, tjestenina od raznih proizvoda, quinoa, hrana od cjelovitih žitarica samo su neki od primjera koji se lako pripremaju, a vrlo su zdravi. Sada možete napraviti specifična istraživanja u kojima možete nabaviti takva punila po najpovoljnijim cijenama.

Kvalitetna hrana daje nam više energije i snage

izvrsne ukusne salate jeftina kupovina

4. Kuhajte i pecite sami uz pomoć dobrih kućanskih aparata

Možda imamo manje vremena za kuhanje i pečenje, ali na tržištu postoji i veliki izbor kuhinjskih aparata. To olakšava pripremu raznih namirnica poput kruha, kolača i drugih recepata. U mnogim slučajevima, ako želite kupovati jeftino, ovo je najbolje mjesto za početak. Uz aparat za pečenje kruha često možete sami napraviti pravi integralni kruh. Također preporučujemo da s uobičajenih pređete na veganske slatkiše. Uz odgovarajuće recepte i kuhinjske aparate, oni se također mogu lako pripremiti kod kuće.

Kvalitetna hrana obično nas brže zasiti

jeftina kupovina - izvrsna ukusna kava

5. Napravite kartu zdravih trgovina mješovitom robom

Krenite na nekoliko putovanja otkrivanjem kroz svoj grad ili regiju kako biste pronašli visokokvalitetne proizvode! Mogućnosti kupnje možete potražiti i na Internetu. To ne moraju nužno biti organske trgovine! Posjetite razne poljoprivredne tržnice i trgovine s dobro odabranim, po mogućnosti regionalnim i organskim proizvodima. Usporedite kvalitetu i cijene. Izvucite nove ideje iz njihovih ponuda. Prvo kupite male količine dobre kvalitete svoje omiljene i uglavnom konzumirane hrane. Odaberite nekoliko mjesta gdje nastavljate kupovati.

S vremenom ćete i tu i tamo gotovo sigurno ostvariti popuste. Na kraju dana primijetite da jedva da imate razloga posjetiti velike supermarkete. Ovo je pozitivno ne samo zbog kvalitete hrane. Veliki supermarketi nude ponude i popuste, ali i mnoga nepotrebna iskušenja. Uštedjeni novac obično se troši na stvari koje vam zapravo ne trebaju i koje inače ne biste kupili. Zaključak je da trošite koliko i u malim trgovinama, ali plaćate veće količine lošije kvalitete.

Kupovina zdravog i jeftinog nije jednostavna, ali unVaše zdravlje je vrijedno truda!

Ideje za ribe jeftina kupovina

6. Napravite realan proračun na mjesečnoj i dnevnoj bazi

Zatim planirajte realan proračun na mjesečnoj i dnevnoj bazi. Odredite koliko si možete priuštiti da svaki mjesec potrošite na namirnice. Tada biste mogli planirati i dnevni proračun. Ovo bi trebalo biti malo veće za vikend ili za dane posvećene kupovini. U osnovi jedemo više nego što moramo. Također smo skloni baciti mnogo hrane. Dnevni proračun čini kupovinu svjesnijom. Vi postavljate prioritete i zaista dobivate hranu koja nam je potrebna u ovom trenutku.

Konzumiranje zdrave hrane dugoročno se isplati!

kuhati kod kuće jeftina kupovina

7. Postavite realna očekivanja!

Uostalom, morate promijeniti način pristupa životu kako biste naučili kupovati zdravo i jeftino. Istina je i obrnuto. Dakle, to je velika promjena u vašem načinu života i potrebno je vrijeme. Postavite realne ciljeve i ne odustajte. Oprostite sebi manje i veće relapse – oni su samo nešto normalno. Svaki mali napredak smatra se velikim postignućem. Također donosi veće zdravlje i unutarnje zadovoljstvo, što vas opet motivira za daljnji napredak.

Ostanite disciplinirani i nadahnuti! Želimo vam puno uspjeha!

Kupujte jeftine kvalitetne proizvode za veganske slatkiše!

Kupujte jeftine deserte s čokoladom

“Manje je više” glavni je princip jeftine zdrave prehrane 

jeftina kupovina - ideje za ukusne deserte