Blagoslovljen bio

Korisne informacije o zaštiti od krpelja koje bi trebao znati svaki ljubitelj pasa

Uskoro započinjemo ljeto. Dani nisu ni oblačni ni kišni ni nepodnošljivo vrući. Za vlasnike pasa ovo je savršeno vrijeme za duge šetnje po parku ili u obližnjoj šumi. Postoji jedan problem s ovim koji ne možemo zanemariti. Ovo je vrijeme također savršeno za krpelje, buhe, komarce, uši i druge nametnike koji su najugodniji na toplim, sjenovitim mjestima s visokom vlagom. Iako se većina javnih parkova i travnjaka godišnje liječi od ovih sićušnih stvorenja, vlasnici pasa i dalje ih često mogu pronaći u krznu svog voljenog ljubimca. U najboljem slučaju, dosadni štetnici se pronađu i uklone u roku od nekoliko minuta do sati od kontakta. Nažalost, ponekad prođu dani prije nego što ih otkrijemo. Naš pas tada obično daje signal tako da se intenzivno češe. Kada posjetiti veterinara i još malo na tu temu Krpelji kod pasa Više o mobilnom veterinaru felmo možete saznati u današnjem članku.

Informacije o zaštiti od krpelja koje bi trebao znati svaki ljubitelj pasa jazavčar im se nalazi

Zaštita od krpelja i zašto je toliko važna

Krpelji, buhe, komarci, uši i drugi nametnici nisu samo dosadni, a njihovi ugrizi nisu samo bolni. Također su prijenosnici mnogih opasnih bolesti koje mogu utjecati na vašeg psa, kao i na vas i na ljude oko vas. U Europi su borelioza, TBE (rani ljetni meningoencefalitis), anaplazmoza, erlihioza, babesioza i paraliza krpelja jedna od najčešćih zaraznih bolesti koje su posljedica uboda krpelja. Pravovremenim i pravilnim liječenjem antibioticima imunološki sustav vašeg četveronožnog prijatelja može se brzo nositi s tim. Problem je u tome što su mnoge od ovih bolesti često dugo asimptomatske i stoga se zanemaruju. Međutim, oni mogu iznenada dovesti do brojnih komplikacija. Zbog toga je zaštita od krpelja toliko važna za zdravlje vašeg i vašeg psa.

Informacije o zaštiti od krpelja koje bi trebao znati svaki ljubitelj pasa krpelj na cvijetu

Ispravno uklonite i zbrinite umetnute krpelje

Što se tiče uklanjanja umetnutih krpelja, postoji mnogo kontradiktornih, zastarjelih ili jednostavno netočnih informacija koje mogu lako pogoršati situaciju. Općenito, u slučaju ugriza krpelja, najbolje je odmah se obratiti najbližem veterinaru. Međutim, ako to trenutno nije moguće i morate se sami pobrinuti za krpelja, trebat će vam sljedeće:

  • gumene rukavice
  • Pinceta za krpelje
  • antiseptik za pse, bez alkohola
  • Vate
  • medicinski alkohol (> 40%)
  • Izborno: Pomoćnik ili njuška

Najprije navucite gumene rukavice, dezinficirajte pincetu, pripremite malu posudu s alkoholom, vatu natopite antiseptikom. Smirite psa ili zamolite nekoga da ga zadrži. Također možete svom ljubimcu dati njegovu omiljenu igračku ili žvakati kako bi se mogli odvratiti od neugodnih manipulacija. Brnjica se preporučuje ako pas ugrize bolnog krpelja ili je reaktivan.

Informacije o zaštiti od krpelja koje bi trebao znati svaki ljubitelj pasa Kako pravilno ukloniti krpelje

Uhvatite krpelja za glavu tik iznad kože, a zatim ga polako izvucite okomito dok ga ravnomerno povlačite. Tijelo krpelja nikada se ne smije drobiti ili podmazivati ​​lakom za nokte, uljem, alkoholom, benzinom itd. Jedina posljedica toga je da stresni parazit prazni svoj zaraženi želučani sadržaj u ranu.

Bacite uklonjenog krpelja u alkohol kako biste ga ubili. Kad ovo umre, možete ga odnijeti veterinaru u mali spremnik i poslati u laboratorij na analizu. Na taj način možete rano saznati je li parazit bio prijenosnik bolesti i pravovremeno poduzeti mjere.

Na kraju, samo dezinficirajte mjesto ugriza antiseptikom i promatrajte 7-14 dana radi bilo kakvog crvenila, upale ili nelagode bilo koje vrste.

Informacije o zaštiti od krpelja koje bi svaki ljubitelj pasa trebao znati o krpeljima na cvijetu

Najbolja zaštita od krpelja za vašeg psa

Prije nego nastavimo, važno je znati da je tvrdnja da su krpelji, buhe i mnogi drugi štetnici aktivni samo po toplom vremenu nažalost samo mit. Sićušna stvorenja smrzavaju se tek kad temperatura padne ispod 7 stupnjeva u nekoliko uzastopnih dana. Čak i kad je vani hladno, temperatura kod kuće, gdje naši ljubimci provode većinu vremena, sobna je temperatura. Stoga se zaštita od krpelja mora uzeti u obzir tijekom cijele godine.

S tim u vezi, nažalost, nemoguće je imenovati niti jedno savršeno sredstvo protiv krpelja. Bilo da se radi o kemiji, prirodnom proizvodu ili nečem između, svi oni imaju različite učinke i nuspojave kod različitih pasa, ali i u različitim stambenim područjima. Također se mora uzeti u obzir žive li u vašoj kući psi različitih veličina, mačke ili drugi kućni ljubimci. Najbolje je konzultirati se s lokalnim i provjerenim veterinarom. Na ovaj način možete obaviti test alergije na svom psu i na taj način pronaći točno najbolje sredstvo protiv krpelja.

Zaštita od krpelja apsolutna je potreba za četveronožne prijatelje, a time i za ljude. Ovo je jedini način da se opasne bolesti drže podalje.

Informacije o zaštiti od krpelja koje bi svaki ljubitelj pasa trebao poznavati schäferhund ljudi i životinja na terenu