Blagoslovljen bio

Šećerna dinja – ukusno gašenje žeđi i zdrava ljetna hrana

S nestrpljenjem čekamo ljeto, a danas bismo htjeli pobliže pogledati još jedno ljetno voće: šećernu dinju. Oni koji vole jesti slatke stvari, ali se i dalje oslanjaju na zdravu prehranu, pogodiće šećerne dinje. Ljeti ovo nisu samo veliki utaživači žeđi u vrućim danima, već sadrže i brojne zdrave hranjive tvari. Pogledajmo koje su to i koje su prednosti jedenja šećerne dinje!

 Šećerna dinja – zaista zdrava i tako ukusna!

Šećerna dinja ukusno ljetno voće zdrava hrana

Što znate o šećernoj dinji?

Botanički izraz za šećernu dinju je Cucumis melo. Ovdje je važno objasniti je li dinja voće ili povrće. Zajedno s krastavcem i bundevom, pripada obitelji tikvica. Drugim riječima, s botaničkog stajališta dinja je povrće. Čak i tako, obično se uzima za voće.

Dakle, šećerna dinja je bliže povezana s krastavcem nego s lubenicom. Iako oba sredstva za gašenje žeđi izgledaju slično, zapravo imaju i drugih razlika. U slučaju lubenice, sjemenke se skupljaju u sredini pulpe, dok se u slučaju lubenice mogu pronaći posvuda u pulpi. Koža i pulpa šećerne dinje također su mekše od lubenica.

Velike količine fruktoze čine okus dinje posebno slatkim

Konzumiranje dinje sa šećerom koje su zdravstvene koristi

Tri glavne vrste šećerne dinje

Šećerna dinja uključuje nekoliko vrsta dinje. Razlikuju se po veličini, izgledu i okusu. Dinja medenjaka, dinja dinja i dinja neto, koja se naziva i dinja Galia, najpoznatije su.

Dinja od medljike

Dinja medena rosa glatka je dinja od šećera. Žutog je i ovalnog oblika. Ljuska je odavno prošarana. Ovo je velika raznolikost dinje. Ima bjelkastu pulpu i vrlo je slatkog okusa. Dinje od rosa idealne su za predjelo u kombinaciji sa šunkom.

Neto dinja

Ova vrsta dinje ima zelenu, žutu ili svijetlosmeđu površinu na kojoj se nalaze površine poput mreže. U većini slučajeva pulpa je narančasta. Dinja Galia, koja je vrsta neto dinje, ima zelenkastu boju. Izvrsnog su okusa kao deserti.

Dinja dinja

Ova vrsta dinje može izgledati vrlo raznoliko. Ljuska može biti glatka ili nepravilna s bradavičastim uzvišenjima. Okus također može biti različit: od slatkog do neutralnog. Popularan je sastojak u raznim jelima jer mu je pulpa malo čvršća.

Šećerne dinje izvrstan su način da se rashladite u vrućim ljetnim danima

Jedite šećernu dinju zašto vrijedi znati

Šećerne dinje – ljetno voće puno važnih sastojaka

Lubenice su bogate vodom. Kao što naziv govori, sadrže i relativne puno fruktoze. Od nizak sadržaj masti a brojni vitamini koje sadrži čine ih zdravom prehranom ljeti.

Šećerne dinje također su bogate Provitamin A. U osebujnom plodu su također Vitamin C, vitamini B, biotin i Folna kiselina sadržavati. kalij i kalcija su drugi važni nutrijenti u slatkom voću.

Za razliku od mnogih drugih biljaka, dinja medenjaka nije osobito bogata vlaknima. Iako su dobre za probavu, kod nekih ljudi mogu uzrokovati nelagodu. Dakle, ako imate osjetljiv želudac, lako biste mogli jesti šećernu dinju.

Šećerne dinje su dobre za kožu

Šećerna dinja zdrava prehrana vrijedna poznavanja

Još savjeta o šećernim dinjama

  • Potpuno zrele dinje možete prepoznati po tome što na kraju stabljike mirišu slatko.
  • Šećerne dinje nije poželjno držati u hladnjaku. Najbolje ih je čuvati na sobnoj temperaturi. Ako ih želite poslužiti hladne, stavite ih u hladnjak oko 2 sata prije.
  • Šećerne dinje obično se jedu čiste. Jednako su izvrsnog okusa u voćnim salatama i desertima. S njim se mogu pripremiti i ukusni preljevi za kolače i smoothie.

Šećerne dinje izvrstan su izbor za svakoga tko želi zadržati svoju figuru

upozorenja o zdravstvenim prednostima šećerne dinje dobro je znati

Šećerne dinje uzgajaju se u gotovo svim tropskim i suptropskim zemljama

Šećerna dinja ukusno zdravo svježe ljetno voće

Ova namirnica popularan je osvježavajući međuobrok

Šećerna dinja svježa žeđ gaši ljetne plodove

Šećerne dinje koriste se i kao sastojak voćnih salata

Šećerna dinja ukusna ljetna hrana utaživači svježe žeđi

Zrna šećerne dinje lako se izribaju

Šećerna dinja jesti zdravi ostati zdravi savjeti

Oni se lako mogu ukloniti žlicom ako prepolovite šećernu dinju

Jedite dinju šećera zanimljive činjenice vrijedne poznavanja zdravog načina života

Šećerna dinja kao opći pojam za mnoge vrste dinja

Boja pulpe šećerne dinje različitih sorti

Poznato je 500 različitih vrsta dinje

Šećerna dinja zdrava hrana ljeto savjeti za zdrav život

Ljetni savjeti o zdravoj hrani od šećerne dinje

Šećer dinja zdrava hrana ljeto jesti voće

Zdravstveni učinci šećerne dinje zdravo ljeto