Blagoslovljen bio

Ashram India: Ove ašrame u Indiji definitivno vrijedi posjetiti

Ako ste umorni od svog užurbanog i stresnog života i želite uživati ​​u jednostavnom načinu života, zašto ne biste odvojili vrijeme za posjet ašramu u Indiji. Kako vam se čini ideja da provedete nekoliko dana ili tjedana u ašramu??

Ašrami u Indiji imaju sve što vam je potrebno: od dobrog smještaja do zdrave hrane do pomlađujućih sati meditacije i joge. Mnogi od ašrama nude besplatan boravak jer se temelje na donacijama hodočasnika i poklonika.

Sat joge u indijskom ašramu

yoga ašram india klasa joge pranayama

Daleko od vreve i užurbanosti života u velikim gradovima, ovi su ašrami ujedno i najbolja utočišta za jogu u Indiji. Oni su savršeno mjesto za provesti neko mirno vrijeme i uživati ​​u putovanju prema sebi.

Gotovo svi ašrami u Indiji nalaze se u blizini svetih mjesta. Hodočasnici i poklonici ovdje vole ostati dulje.

Na ovim mjestima nastanjeni su i doživotno štovani sveci. Kao i u školama i drugim obrazovnim ustanovama, poučavaju se i ašramima. Najbolji joga ašrami u Indiji imaju razne sesije o jogi, duhovnoj glazbi, uključujući bhajane i pjevanje (vjerske narodne pjesme), klasični ples, vjerska predavanja i meditaciju. Sve se sesije provode pod vodstvom majstora.

Pronađite svog gurua u ašramu u Indiji

joga vedanta sivananda ašram Indija

Kad govorimo o određenim destinacijama za putovanje u Indiji, na vrhu su popisa Mysore, Rishikesh, Haridwar, Chennai, Trivandrum i Bangalore s velikim brojem ašrama. Dajmo kratki opis ašrama u Indiji.

Rijeka Ganges sveta je za hinduiste

Ashram India Rishikesh Yoga centar

Ašrami u Indiji

Jedno od najsvetijih odredišta za putovanje u Indiji je sjevernoindijski grad Rishikesh, koji se nalazi u podnožju Himalaje. Grad je još uvijek poznat kao “svjetska prijestolnica joge” i polazna je točka za tisuće hodočasnika i turista. Svake godine ljudi iz svih dijelova Indije i svijeta dolaze ovamo posjetiti razne svete hramove i Ašrame za posjet, koji se nalaze u Rishikeshu.

Parmarth Niketan Ashram India

Parmarth Niketan Ashram India Rishikesh

San Povlačenje

Parmarth Niketan Ashram India Rishikesh Yoga

Parmarth Niketan jedan je od najvećih ašrama u Rishikeshu i također vrhunski centar za jogu u Indiji. Budući da se Ašram nalazi na obali svete rijeke Ganga, mirna i pojednostavljena struktura Ašrama privlači brojne poklonike i hodočasnike. Drugi ašram je to Sivananda Ašram, koji je također centar za jogu koji se uglavnom fokusira na pet učenja – opuštanje, meditaciju, držanje, disanje i prehranu. Drugi važni ašrami u Rishikeshu su Phool Chatti Ashram i Joga Niketan Ashram.

Yoga Niketan Ashram India

Joga Niketan Ashram India Rishikesh

Sat joge u Sivananda Ashram Indiji 

sat sivananda ašram india jogeyoga vedanta sivananda ashram india sat joge

Pranayama ili vježbe disanja važan su dio joge

yoga vedanta sivananda ashram india klasa joge pranayama

Phool Chatti Ashram

Phool Chatti Ashram India Rishikesh HimalayaPhool Chatti Ashram India Rishikesh

Ganges teče kroz Rishikesh

Phool Chatti Ashram India Rishikesh Ganga

Haridwar je još jedno sveto odredište za putovanja i važan hodočasnički grad u Indiji, koji je udaljen samo 15 milja od Rishikesha. Od Ašram Prem Nagar  jedan je od najpopularnijih ašrama u Haridwaru. Mir i čistoća mjesta svojim posjetiteljima nude najbolje uvjete za crpljenje unutarnje snage i mira. Ašram ima sobu za satsang i zasebnu sobu za meditaciju. Shanti Kunj Ashram također se nalazi u Haridwaru i najbolje je utočište za one koji se ozbiljno bave meditacijom, sadhnom i mantrama.

Prem Nagar Ashram India

Prem Nagar Ashram India

Shanti Kunj Ashram u Haridwaru

Shanti Kunj Ashram Haridwar

Kad govorimo o Bangaloreu, važnom gradu u južnoj Indiji, to je Sai Baba Ašram najvažniji. Ovo je glavni ašram za Sathya Sai Babu. Ašram je također duhovno središte za hodočasnike iz različitih dijelova svijeta. Smještaj koji se ovdje nudi jednostavan je i inspirativan.

Sai Baba Ashram u Bangaloreu, Indija

Sai Baba Ashram India Bangalore

U Chennaiju je Šri Aurobindo Ašram pristupačan boravak u Pondicherryju i ima obrazovni centar. Ašram je dobio ime po Šri Aurobindu koji je bio veliki filozof, duhovni vodič, pjesnik i jogin. Od Šri Ramamna Ašram u Tiruvannamalaiju, južno od Chennaija, privlači sljedbenike Sri Ramane Maharshija.

 Šri Aurobindo Ašram

pondicherry sri aurobindo ašram Indija

Sri Ramamna Ashram južno od Chennaija

Sri Ramamna Ashram ulaz u Indiju

Neki od drugih ašrama u Indiji su to Bihar škola joge (Munger, Bihar), to Integrirani institut za jogu i Isha Yoga centar (Coimbatore), Sivananda joga i Sivananda Kutir (Uttarkashi) i Osho povlačenje za meditaciju kao Ramamani Iyengar Yoga Institute (Puna).

Osho meditacijsko povlačenje

Osho Meditation Retreat Ashram India

Iyengar Yoga Institute u Puni

Ramamani Iyengar Yoga Institute Puna Ashram India

Ako tražite mirnu i opuštenu atmosferu, onda su ašrami u Indiji vaša najbolja opcija.

Započni najvažnije putovanje u svom životu – ovo sebi!

Yoga Niketan Ashram India Rishikesh meditacija na otvorenom