Blagoslovljen bio

10 učinkovitih kućnih lijekova za zubobolju

Bol nakon liječenja kanala korijena

Svatko je od nas već ranije imao zubobolju i iz vlastitog iskustva možda znate da to može biti sivo. U ovom ćemo vam članku ponuditi 10 učinkovitih kućnih lijekova za zubobolju koji vam mogu olakšati prije posjeta stomatologu. Nadamo se da će vam naši savjeti i prijedlozi pomoći!

Koji su glavni razlozi zubobolje?

Upala desni bol

što pomaže protiv gingivitisa

Zubobolja protiv bolova

što pomaže protiv zubobolje

Domaći lijekovi za zubobolju

Zubobolja često počinje kao neugodna osjetljivost na toplu i hladnu hranu i piće koja se vremenom pogoršava. Za to postoji mnogo razloga – ne mora nužno biti karijes. Drugi uzroci zubobolje uključuju ozljede uslijed udarca ili pada, osjetljive zube, parodontalnu bolest (upala desni), infekciju sinusa, gubitak zuba, mrtve živce ili čak upalu uha. Međutim, bol i drugi simptomi poput lupanja, povlačenja i pritiska gotovo su uvijek znakovi upale, stoga ne biste trebali odgađati posjet zubaru predugo. No, često se bol javlja vikendom ili jednostavno nemate slobodnog vremena te morate do tada pričekati 1-2 dana. Pa što učiniti Lijekovi protiv bolova iz ljekarne često nisu učinkovito rješenje, pa u ovom članku otkrivamo koji su kućni lijekovi za zubobolju koji uvijek imaju učinak. nastavi čitati!

Učinkoviti kućni lijekovi za zubobolju – oblozi s ledom

Zubobolja nakon liječenja kanala korijena

Domaći lijekovi za upalu korijena

kućni lijekovi za sladoled od zubobolje

Zubobolja s prehladom

Ako imate jaku zubobolju, sladoled je jednostavno nezamjenjiv. Pokušajte staviti omot leda na obraz da ohladite usta ili sisati kocku leda. Pomicanje rashlađene vode u ustima također može imati blagotvoran učinak. Hlađenjem područja ograničava se protok krvi i na taj način se ublažava bol.

Prirodni kućni lijek za zubobolju – biljni čaj

Uklonite zubobolju

Zubobolja noću

Volite li piti čaj? U ljekarni ili ljekarni možete kupiti poseban čaj za zubobolju. Sastoji se od tri dijela paprene metvice, pet dijelova valerijane, četiri dijela gospine trave i matičnjaka te jednog dijela quendela. Tri čajne žličice prelijte kipućom vodom i pričekajte 3-4 minute da čaj završi. Šalica ili dvije ublažit će zubobolju.

Domaći lijek za zubobolju – klinčić

Zubobolja kućni lijekovi klinčići

Hladna zubobolja

Kućni lijekovi za zubobolju klinčići

Zubobolja što pomaže

Drugi način da se riješite zubobolje je žvakanje klinčića. Klinčići su zapravo vrlo učinkoviti i mogu se kupiti u bilo kojem supermarketu ili drogeriji. Druga je varijanta koristiti tekućinu za ispiranje usta s uljem klinčića ili je kupiti u ljekarni. Pažljivo nanesite malo ulja klinčića na zahvaćeno područje. Sve prirodno i super učinkovito!

kamilica

Zubobolja što učiniti

Domaći lijekovi za upalu desni

Kamilica je također prirodni kućni lijek koji možete koristiti za zubobolju. Popijte šalicu toplog čaja od kamilice ili ga isperite. Također pomaže pri stavljanju vrećice mlakog čaja na bolno područje. Ova je metoda osobito učinkovita kod djece.

Ispiranje usta s visokim postotkom alkohola

ne uzimajte lijekove protiv bolova zbog zubobolje

što učiniti s zuboboljom

Budući da zubobolju obično uzrokuju različite vrste upala, može pomoći ispiranje usta s visokim postotkom alkohola. Alkohol će ubiti bakterije i ublažiti bol brzo i trajno. Međutim, ova se varijanta ne može koristiti s djecom.

Jaka fiziološka otopina

Domaći lijekovi za zubobolju

Sredstva protiv gingivitisa

Liječenje jakom slanom otopinom također je vrlo učinkovito za zubobolju. Zagrijte vodu u loncu i pokušajte u njoj otopiti što više kuhinjske soli. Stavite ovu otopinu u usta i pričekajte oko 2-3 minute – dok se bol ne smiri. Međutim, ova je ideja prilično neprikladna za djecu jer postoji opasnost od gutanja.

Čaj od žalfije

Lijekovi protiv zubobolje

Zubobolja pomaže pri žvakanju

Ispiranje usta čajem od kadulje također može brzo ublažiti bol. Kadulja ima antibakterijsko djelovanje, a pomaže i kod grlobolje i boli u cijelim ustima. Nakon što isperete usta čajem od kadulje, siva zubobolja će se definitivno povući! Također pomaže pri žvakanju svježih listova kadulje ili stavljanju na bolno mjesto.

ružmarin

Domaći lijekovi protiv bolova u desnima

jaka zubobolja

što pomaže kod zubobolje

Ružmarin je jedno od biljaka koje može učiniti čuda za zubobolju. Pokušajte žvakati osušeno lišće ružmarina ili skuhati čaj od njih. Učinak je zajamčen!

Komprimirati s lukom

Domaći lijekovi za zubobolju

Što učiniti ako vas boli zub

Posljednja metoda pokušaja zubobolje je usitniti luk, staviti komadiće u krpu i pritisnuti ih uz obraz. Želimo vam puno uspjeha!