Belsőépítészet

A Wabi Sabi filozófiája a modern belsőépítészetben

A Wabi Sabi legegyszerűbb és legnépszerűbb magyarázata magában foglalja a szépség tökéletlenségben való felfedezését. Mint a természetben, minden megváltozik, romlik és összeomlik. Azonban éppen ezeknek a folyamatoknak köszönhetően bukkannak fel gyönyörű tájak, egyedi jelleggel. Hogyan fordítja le ezt az életfilozófiát a belsőépítészetre? Ezt néhány példával próbáljuk megmagyarázni és szemléltetni. Nem szabad konkrét és egyértelmű válaszokra számítani. Mert ilyenek nincsenek. Inkább meg kell találnia a saját útját és egy bizonyos megközelítést a témához.

Ezt a nappalit a Wabi Sabi alakítja ki gyakorlatilag a tervezés minden szintjén

széles nappali wabi sabi

Semmi sem tökéletes

A Wabi Sabi a nyugati attitűd ellenirányzatának tekinthető, amely mindent tökéletesnek és tökéletesnek akar látni. Gyakorlatilag nincs ilyen állapot a természetben. Az állandóság és a változások teszik különlegessé karakterét. Ezt a felfogást különböző szimbólumok és műtárgyak erősen hangsúlyozhatják.

Az első bemutatott szobában ezt a stratégiát követte az absztrakt műalkotások használata.

Az ilyen antik kerámia tárgyak a Wabi Sabi stílus szimbólumaihoz tartoznak

sötétszürke dekoráció wabi sabi

Kerámia tipikus Wabi Sabi stílusban

Az eljárástól függően bármilyen dekoráció képviselheti a Wabi Sabi stílust. De vannak bizonyos típusú japán stílusú kerámiák, amelyek az ilyen típusú filozófiát vagy létesítményt szimbolizálják. Érdemes elmenni egy szaküzletbe, és ott találni valami megfelelőt. Használhatja saját belső kialakításának finomítására. Ilyen Kerámia tárgyak lásd a szöveg fölötti képet.

A modern belső terekben nosztalgikus színekben, például szürke színben valósíthat meg dekorációs ötleteket

sötétszürke belső wabi sabi

Wabi Sabi és minimalizmus

A Minamlism és a Wabi Sabi összehasonlítása nagyon hasznos, ha mindkét stílust jól akarja megérteni. A feleslegesről való lemondás mindkét esetben jelen van, de minden esetben másképp objektiválódik. A minimalizmusban jobb néhány, de tökéletes élő ötletet használni. A tökéletesség és az elszigeteltség viszont nem jelenik meg a Wabi Sabiban, inkább a mulandóságot hangsúlyozzák. Itt nemcsak a sok bútor és dekoráció felesleges, hanem az erőfeszítések is, hogy minden tökéletes legyen. Ennek ellenére a minimalizmus és a Wabi Sabi kombinálható. Íme egy megoldás: a tökéletlen tárgyaknak műalkotásoknak kell kinézniük, és így megfelelnek mindkét belsőépítészeti stílus követelményeinek.

A zöld növények tipikus dekorációs ötletek ehhez a berendezési és dekorációs stílushoz

sötét design wabi sabi

A tipikus színpaletta

Amint megbékélés következik be a mulandósággal, Wabi Sabiról beszélhetünk. Tehát az értelmezései nagyon különbözőek, talán végtelenül sok. Néhány antik bútordarab, amelyek látható hátrányokat mutatnak, lehetőség lenne. Durva fal kialakítás látható hibákkal. De legalább ragaszkodnia kell a tipikus színpalettához. Melankolikus színeket tartalmaz, mint a barna és a szürke. Ezek lehetnek világosak vagy sötétek, de az általános aurának kissé nosztalgikusnak és melankolikusnak kell lennie. A zöld többnyire természetes növények formájában kerül bevezetésre. Nem ritka, hogy különböző zöld textíliákat is használnak.

A szürke az egyik legjellemzőbb szín 

szürke fal design wabi sabi

Faltervezés és dekoráció

A fal kialakítása és a dekoráció két szint, amelyen a Wabi Sabi filozófia bevezethető az eklektikus belsőépítészetben. A képeken látható példák közül több zökkenőmentes modern megjelenésű. A fal kialakítása és a dekoráció nosztalgikus, Wabi Sabi megjelenést mutat a tipikus színekben. Ez csodálatos eklektikus belső teret teremt.

A Wabi Sabi Deko különféle modern fogalmakba foglalja magát

márványszem fal wabi sabi

Egyedi kialakítás

Tehát egy dolog biztos: az, hogy egyedi Wabi Sabi dizájnunk lehet. Az ilyen stílusú berendezési ötletek teljesen uralhatják a szobát. Ezenkívül azonban lehetséges lenne néhány ilyen dekorációs ötlet használata az eklektikus fogalmakon belül. Amint tiszteletben tartja a gördülékenység és a tökéletlenség elvét, mint a természet részét, valamint a többi tárgyalt irányelvet, megvalósíthatja saját elképzeléseit is.

Mint itt láthatjuk, ez a keleti stílus az ünnepi dekorációkhoz is alkalmazkodik

nagyszerű létesítmény wabi sabi

Mint sok más keleti stílus esetében, itt is nagy figyelmet fordítunk a részletekre

nagy fából készült asztal wabi sabi

Itt eklektikus stílusa van, amely vintage elemeket is tartalmaz

viharvert padló wabi sabi

szüreti berendezésű wabi sabi

wabi sabi dekoráció szövetből

Az ősszel modern fémes színek könnyen kombinálhatók a Wabi Sabi elemekkel 

wabi sabi díszpárna

wabi sabi deco szőnyeg szürke

wabi sabi szürke háttér fal

Itt az ember újra felfedezte a természet átalakulási képességét az étkező dekorációjában

wabi sabi zöld részletek

wabi sabi könnyű anyagok

wabi sabi érdekes háttérképek

Ebben az összefüggésben a vintage kiegészítők is nagyon megfelelőek lennének

wabi sabi kávéskanna dekoráció

wabi sabi természet dekorációs ötletek

wabi sabi semleges belső tér

A befejezetlen, durva karakterű természetes bútorok jól illeszkednek a Wabi Sabi -hoz

wabi sabi nagy fa asztalok

wabi sabi fal bézs színben