Belsőépítészet, hálószoba

Feng Shui hálószoba berendezése – praktikus tippek

A Feng Shui egy Kínából származó életfilozófia. Alapszabályai a magasabb életminőségre irányulnak, amelyet a környezetünkkel harmóniában lehet elérni. Manapság a Feng Shui -t úgy értjük, mint a lakóterek harmonikus berendezésének művészetét, amely segíthet abban, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb légkört teremtsünk saját négy falunkban. A Feng Shui hálószoba garantálja a pihenést és a jólétet, és ebben a cikkben gyakorlati tippeket és hasznos tippeket talál a tervezéshez. Engedd, hogy ez inspiráljon!

Tervezzen Feng Shui hálószobát

Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba kék

A hálószoba kialakítása a Feng Shui szerint

Az ágy helyzete a Feng Shui szerint

érdekes hálószoba feng shui

Az ágy helyzete a Feng Shui szerint

Feng Shui stílusú hálószoba

Hálószoba fa díszítéssel

Feng Shui hálószoba belseje

modern Feng Shui hálószoba

A hálószoba a Feng Shui legfontosabb helyisége, és ez nem véletlen – pihenésre használják, ott erőt gyűjtünk a fárasztó munkanap vagy az aktív szabadidő után, hogy ismét produktívak legyünk. Ezért különösen fontos, hogy ez a szoba mentes legyen minden zavaró és káros hatástól. Annak érdekében, hogy a hálószobát a Feng Shui segítségével újratervezze, biztosan nincs szüksége egzotikus segédeszközökre, például ázsiai kiegészítőkre. Csak a változtatásra való hajlandóság kell. Valószínűleg nem tudja azonnal végrehajtani az összes tippet – például a hálószoba helyét nehéz megváltoztatni. De próbálja megtalálni a lehető legjobb megoldásokat lehetőségei keretein belül – a Feng Shui alkalmazása kompromisszumkészséget is jelent. A cikkben található tippek általános jellegűek, és nem helyettesíthetik az egyéni tanácsokat. Ezért, ha valóban érdekli a Feng Shui, kérjen szakértő segítségét.

A szoba elhelyezkedése is fontos

kreatív tervezési ötletek Feng Shui hálószoba

Hálószoba tetőablakkal

sárga ékezetes feng shui hálószoba

Az ágy helyzete Feng Shui hálószoba

lágy falszínek a hálószobában a Feng Shui szerint

Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba világos falszín

kreatív ötletek hálószoba tervezés szerint Feng Shui

Feng Shui hálószoba szürke színben

belsőépítészeti hálószobatervezés a Feng Shui szerint

A legjobb, ha a hálószobája a ház hátsó részében található – csendes környék, kevés aktivitással az elülső szobákhoz képest. Ha reggeli ember vagy, válassz egy szobát keleten. Ezzel szemben egy nyugatra néző szoba ideális az esti emberek számára. Határozottan kerülje a dél felé néző szobákat – ott nem fog igazán pihenni. Fontos, hogy elegendő napfény legyen a szobában, de az ágyat ne világítsa meg közvetlenül a nap, mert ez problémákat okozhat elalváskor. A kert felé való tájolás is ajánlott, mivel a Feng Shui szerint a virágok jó energiát adnak, ami a lakosokat egészségessé és sikeressé teszi. A Feng Shui hálószobának, mint minden más helyiségnek, „hátsó ajtóval” kell rendelkeznie a rossz energia miatt – ezt a funkciót egy ablak is átveheti.

Helyezze el megfelelően az ágyat

Feng Shui hálószoba fehér színben

masszív fából készült ágy

modern Feng Shui hálószoba

Fend Shui stílusú hálószoba

Feng shui hálószoba kialakítás

kreatív hálószobatervezés a Feng Shui szerint

Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba modern dizájnnal

elegáns hálószoba a Feng Shui szerint

Az ágy helyzete különösen fontos a Feng Shui hálószoba számára. Nem szabad az ajtóval szemben lenni, mert egészségügyi problémákat okozhat. A legjobb helyzet az, ha a fejét az ajtó felé fordítja, és a lábát távol tartja tőle. Ami szintén ajánlott, az az ablaktól legalább másfél méter távolság – különben az ágyon fekvő személyt kívülről érkező káros hatások érik. Kerülni kell az aljzatokból, kapcsolókból és kábelekből származó elektromágneses sugárzást is – ezeknek legalább egy méterre kell lenniük a testtől. Ha lehetséges, maga az ágy nem tartalmazhat fém elemeket – a tömör fából készült ágy a legjobb megoldás a Feng Shui hálószobához.

Bútorok a Feng Shui szabályai szerint

Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba eredeti dizájnnal

Feng Shui ágy helyzete

Feng Shui hálószoba rózsaszínben

Feng Shui hálószoba világos árnyalatokkal

Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba

érdekes feng shui hálószoba

eredeti hálószoba a Feng Shui szerint

Feng Shui hálószoba

lágy falszínek Feng Shui hálószoba

Feng Shui hálószoba

A Feng Shui hálószoba berendezésének a lehető legegyszerűbbnek kell lennie – minél kevesebb a bútor, annál jobb. Érdemes elkerülni az éles széleket és sarkokat is, és ha vannak ilyenek a hálószobában, tartsa távol az ágyat tőlük, amennyire csak lehetséges. Az is fontos, hogy a hálószobában csak lágy falszíneket használjon, mivel ezek elősegítik a kikapcsolódást a lenyűgöző árnyalatokhoz képest. A nyugalom oázisaként a Feng Shui hálószobának vastag függönyökkel kell rendelkeznie, amelyek jól elsötétíthetik a szobát. A nagy beltéri növények gyönyörűek, de a Feng Shui szabályai szerint nem tartoznak a hálószobába.