Belsőépítészet, bútorok

Felhőkön aludni – melyik a megfelelő ágy számomra?

Tippek az ágyvásárláshoz

Sokan nem tudnak megfelelően aludni éjszaka, és másnap reggel nem érzik magukat kipihentnek. A probléma nem mindig az alvászavar. Gyakran ez egyszerűen azért van, mert az ágy nem optimális. A megfelelő ágy megtalálása gyakran nehezebb, mint gondolná. Itt elolvashatja, mire kell figyelni ágyvásárláskor.

A méret számít – keresse meg a megfelelő méreteket

Tippek az ágyvásárláshoz - a méret számít

Az ágy méretének kiválasztásakor az első kérdés az, hogy később hányan fognak aludni benne. Ha van partnere, nem valószínű, hogy egyszemélyes ágyat választ, mert kevés dolog akadályozza a jó éjszakai alvást, mint a helyhiány a matracon. Ha nem biztos abban, hogy melyik méret felel meg Önnek, itt található a különböző szélességek és hosszúságok áttekintése:

Egyszemélyes ágy (szélesség: 80cm, 90cm, 100cm; hossz: 200cm)
 • egy személy számára alkalmas
 • helytakarékos
Komfort egyszemélyes ágy (szélesség: 120 cm, 140 cm; hossz: 200 cm)
 • sok hely egy személy számára
 • ideiglenesen kettőnek is alkalmas
 • azonban két személy hosszú távú használatra 160 cm széles
 • Folyamatos léces keret, ezért erős rugóssággal rendelkezik
Kétszemélyes ágy (szélesség: 160cm, 180cm, 200cm; hossz: 200cm)
 • két embernek tökéletes
 • két külön léc keret miatt a partnert nem zavarja a mozgás
 • Folyamatos vagy két egyszemélyes matrac lehetséges
Extra hosszúság (210 cm, 220 cm)
 • 180 cm magasságtól ajánlott
 • több hely még nagy párnával vagy nagyon nyugtalan alvással is
Rövid hosszúság (190 cm)
 • kis embereknek
 • helyet takarít meg a kis hálószobákban

Alapvetően minél nagyobb a matrac, annál kényelmesebb aludni. Ha Ön azok közé tartozik, akik sokat mozognak éjszaka, akkor feltétlenül ügyeljen arra, hogy tágas legyen az alvóhely. Ellenkező esetben feszes és kényelmetlen lesz az Ön és esetleg partnere számára.

Ha megtalálta a megfelelő méretet, akkor azt is meg kell gondolnia, hogyan kell elkészíteni a matracot. Akár kemény, akár inkább puha – itt mindenkinek más a preferenciája.

A szem veled alszik

Ágyvásárlás Tippek a választáshoz - a szem veled alszik

Még akkor is, ha az alvás minősége természetesen elsősorban az ágy és a matrac méretétől és összetételétől függ, a megjelenés biztosítja a tökéletes befejezést a sikeres hálószobához. A különböző minták széles választéka megtalálható a jól felszerelt bútorüzletekben vagy az online áruházakban, mint pl xxxlshop.de. A modellek köre nagy, például népszerűek:

A baldachinos ágy

Baldachinos ágy - tippek az ágy megvásárlásához

Ha romantikus vagy, akkor ezt az ágyat választhatod. Úgy érzi, mintha lebegne felettetek az ég, amikor alszik, ez lehetséges ezzel az ággyal. A szövetpanelekre vagy előtetőkre azonban nem mindig van szükség, addig ez a modell gyakran csak a kerettel együtt található meg. A romantikus hangulat befejezéséhez az ágyat számos párnával és szép ágytakaróval láthatja el.

A futon ágy

Futon ágy

Ez a „földhöz közeli” modell különösen népszerű a puristák körében. Annak érdekében, hogy a hálószoba ne úgy nézzen ki, mint egy hálóterem, ajánlatos alszerkezetet használni. A közvetlenül a padlón lévõ keret védi a matracot, a párnákat, és egyben szigetel a hideg és a nedvesség ellen. Garantálja a légáramlást is, ami fontos a penészgátlás megelőzéséhez. Tehát még mindig csak kissé van a padló felett, de védje a hátát és a matracot.

A fából készült ágy

Vásárlás egy ágy - fa ágy

Ez a modell különösen alkalmas a természet szerelmeseinek. Ha hiszel a Feng Shui -ban, kiváló anyag ágyakhoz, mert a fa békét és melegséget sugároz, és a fémmel ellentétben nem akadályozza az energiacsatornákat. Ne felejtse el a kezeletlen fafajtákat megfelelően impregnálni, és ne feledje, hogy a fa minimálisan “él” és vetemedik, ezért néhány év múlva recsegni tud.

A tároló ágy

Tároló ágy - több tárolóhely a hálószobában

Ez a modell a kis szobák vagy azok számára, akik szeretik a rendet. Az ágy alatti fiókokban gyorsan és egyszerűen tárolhat olyan dolgokat, amelyek egyébként útban lennének. Ezenkívül ezeket az ágyakat gyakran kissé megemelik a fiókok, ami megkönnyíti a reggeli felkelést.