balkon

Balkon za zaštitu od sunca bez bušenja: pametne i praktične ideje

Balkonski suncobran za zaštitu od sunca

Volite li puno vremena provoditi na balkonu, osobito u vrućim ljetnim mjesecima? Možda ste iz vlastitog iskustva vidjeli koliko je važna zaštita od sunca. Također radi i kao zaslon za privatnost, a štiti i balkonske biljke kako ne biste bili na jakom suncu. No, što se može učiniti ako živite u unajmljenom stanu i ne smijete bušiti rupe u zidovima kako biste pričvrstili zaštitu od sunca? U ovom ćemo vam članku pokazati neke sjajne načine za balkone za zaštitu od sunca bez bušenja koji vam mogu biti od pomoći. Zabavite se dok čitate!

Balkon za zaštitu od sunca bez bušenja: što morate uzeti u obzir?

ugodan balkon za sjedenje

Balkon za sunčanje sa suncobranom

Suncobranske balkonske ploče od suncobrana

Balkonske zavjese za zaštitu od sunca

Zavjese za zaštitu od sunca

Balkonski suncobran za zaštitu od sunca

Balkon za zaštitu od sunca bez bušenja

prirodni zaslon za privatnost rustikalno drvo

Drvene letvice od sunca i terasa za zaštitu privatnosti

Moderni balkon s krovom Zeirgräser

Posebno u velikim gradovima privatnost i balkoni za zaštitu od sunca jednostavno su neophodni. No, tu je i najveći udio zajedničkih stanova, koji su znatno veći od stanova u kojima žive vlasnici. Čak i ako posjedujete svoj dom, morate slijediti mnoga pravila. Ugradnja zaštite od sunca predstavlja promjenu fasade, a osim zakonske regulative, još morate dobiti dozvolu od najmodavca, uprave nekretnine ili udruge vlasnika. Stoga, nakon što ste odabrali vrstu zaštite od sunca, preporučujemo da se prije kupnje upoznate sa svim relevantnim pravilima i ograničenjima i počnete je instalirati. Mnogo je lakše dobiti dozvolu za privatnost i zaštitu od sunca koja se može instalirati bez bušenja – posebno u slučaju iznajmljivanja stanova. Osim tipa, važna je i orijentacija zaštite od sunca – sprijeda, sa strane, gore, dolje itd..

Orijentacija se određuje ovisno o položaju balkona. Promatrajte koliko sati dnevno i iz kojeg smjera je vaš balkon izložen suncu. Zaštita od sunca ljeti je neophodna, posebno za južni i zapadni balkon. Ako je vaš balkon okrenut prema istoku ili sjeveru, možda ćete se moći zaštititi od zraka suncobranom. U nastavku možete saznati koje vrste zaštite od sunca možete pričvrstiti na fasadu bez bušenja. Možda ćete među njima pronaći i pravi izbor za svoj dom!

Ekološki prihvatljiv balkon za zaštitu od sunca bez bušenja – biljke

Biljke za penjanje balkona za zaštitu od sunca

Saksije za cvijeće balkonske ograde biljne posude betonske

Balkonske biljke drvo ukrasno

Penjanje balkonskih biljaka

Balkonske biljke ugodan ambijent

Zaštita privatnosti balkonskih biljaka

Balkonske ograde za biljke

Biljke bambusa na balkonu

Balkon za zaštitu od sunca bez suncobrana za bušenje

Produživač balkona s cvjetnim kutijama odlična ideja

Balkon za zaštitu od sunca bez bušenja okomitog vrta

Biljke suncobrana

Sadilica balkonskih ograda

Biljke su prekrasna i ekološki prihvatljiva ideja za zaštitu privatnosti na balkonima! Možete ih popraviti ili u loncima na podu balkona, ili u kutiji za cvijeće na parapetu ili na ogradi. Najbolje je da odaberete biljke koje vole sunce i koje rastu visoko, tako da tvore prekrasan zeleni zid između vas i svijeta. Biljke penjačice su u tom pogledu dobar izbor, no trebali biste ih redovito oblikovati i rezati kako se ne bi pričvrstile za fasadu i nekontrolirano rasle. Biljke stvaraju lijepu, vrlo ugodnu atmosferu na balkonu, ali glavni nedostatak je što zahtijeva održavanje.

Bambusovi otirači, ploče i paravani

Tenda za balkonske prostirke za zaštitu od sunca

Prednosti balkonskih prostirki za zaštitu od sunca

Bambusovi otirači balkon privatnost i zaštita od sunca

Balmb prostirka za zaštitu od sunca

Zaslon za balkonske pregrade

Balkon za zaštitu od sunca paravent

Druga varijanta za balkone za zaštitu od sunca bez bušenja je prekrivanje duljine tkanine (na primjer tkanine za tende). Također je moguće pričvrstiti prostirke od bambusa, pa čak i ploče na unutarnju stranu balkonske ograde. To vam daje vizualnu prepreku sprijeda, dolje, sa strane, pa čak i gore, što vas također može zaštititi od znatiželjnih pogleda. Za bočnu privatnost i zaštitu od sunca balkona su Zasloni posebno dobro prilagođen. To su pokretni zidovi koji stoje na kotačićima ili postoljima i mogu se jednostavno postaviti prema potrebi.

Dužine omota od tkanine i plastične folije

Plastična folija za balkone za zaštitu od sunca

Balkon za zaštitu od sunca bez bušenja Balkonska obloga

I za kraj, ali ne i najmanje važno – u specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći plastičnu foliju i ploče od tkanine opremljene ušicama. To im omogućuje vrlo jednostavno pričvršćivanje na fasadu – uzicama ili kabelskim vezicama. Ali trebate barem dva mjesta na koja ih možete vezati, a također moraju biti stabilni kako bi zaštita od sunca mogla izdržati i najjači vjetar. Što se tiče plastičnih folija i okvira od tkanine, također možete birati između različitih boja, motiva i dizajna – modeli su posebno raznoliki.