Balkon, vrt, kuća i vrt

Komad Japana za vaš dom – vrste bonsaija i upute za njegu

Na što pomislite kad čujete za japansku kulturu? Ne zamišljate li velike i divne zen vrtove? Kad biste mogli imati samo komadić ovih fascinantnih japanskih vrtova kod kuće, uživali biste u uzbudljivoj egzotičnosti i vanzemaljskoj eleganciji u vlastitom domu. Ali to je naravno moguće! Unesite prirodu u svoj dom s različitim vrstama bonsaija. Umjetnost bonsaija nije samo rezervirana za profesionalce. S našim uputama za njegu upoznat ćete ove male, mistične biljke i uspješno održavati zdravlje bonsaija.

Odakle potječu vrste bonsaija?

Dizajn vrsta bonsaija

BONSAI je drevna umjetnost stvaranja i uzgoja minijaturiziranog drveća. Obično su bonsai dizajnirani na takav način da prenose prirodne oblike. Vrste bonsaija variraju od mirnog do kaskadnog rasta. Uobičajena zabluda je da su biljke od kojih je napravljen bonsai genetski smanjene. Da, nije tako! Drveće bonsaija uzgaja se kao normalna biljka kao i sve druge, ali posebno “uvježbano” tehnikama kako bi ih održalo malim. Bonsai unosi udobnost, toplinu i eleganciju u vaš dom. No postoje važne stvari koje morate uzeti u obzir kako biste umjetnost bonsaija zadržali u svom domu dulje.

Pružite svom bonsaiju brigu i pažnju

Njega vrsta bonsaija

Bonsai drveće su biljke kao i sve druge, ali budući da imaju malo zemlje, potrebno je uzeti u obzir nekoliko stvari. Prvo se informirajte o specifičnim vrstama bonsaija kako biste zadovoljili njihove posebne potrebe za njegom. Najvažniji aspekti koje treba uzeti u obzir su navodnjavanje, gnojidba i odabir pravog mjesta. Zemlja nikada ne mora biti potpuno osušena, uvijek bi se trebala osjećati barem malo vlažno. Cvjetnjak bonsaija trebao bi biti približno 2/3 do 3/4 širok i 1/2 dubok. Za lokaciju morate ponovno poznavati vrstu bonsaija. Sva stabla bonsaija trebaju svjetlo i svjež zrak. Obratite pozornost na promjenu potreba vašeg stabla ovisno o godišnjem dobu. Ljeto je sezona rasta, a zima razdoblje mirovanja.

Vodič za vrste: Svaka vrsta drveća ima posebne potrebe

Vrt vrsta bonsaija

Znate li da bilo koje drvo možete pretvoriti u drvo bonsai? Tajna je u redovitom obrezivanju jer deblo raste u širinu, stvara lijepu krunu, a stablo ostaje malo. Vrsta bonsai igra veliku ulogu u održavanju, a također može utjecati na zdravlje stabla. Za vas smo pripremili vodič u kojem ćemo pobliže pogledati vrste bonsaija koje se često osmišljavaju. neka se nadahne!

Kineski brijest simbolizira snagu

Bonsai vrsta kineski brijest

Kineski brijest (Ulmus parvifolia) dolazi iz jugoistočne Azije, a posebno je rasprostranjen u Kini. Ovaj bonsai lako dobiva vrlo male listove, što ga čini idealnim za bonsai. Brijest simbolizira snagu i može donijeti magiju i čaroliju u vaš stan, jer je ova biljka prebivalište vilenjaka u bajkama. Kineski brijest najpopularnija je vrsta brijesta kao bonsai, iako i drugi brijestovi dobro funkcioniraju. Zimi može stajati vani u blagoj klimi. Hladnjača koja prezimljuje na 0 – 10 ° C idealna je za biljku.

Ficus Bonsai privlači svačiju pažnju

Bonsai vrsta Ficus

Drvo Ficus Bonsai ugodno je oku sa sjajnim, duboko zelenim lišćem. Njega je ugodna i nekomplicirana. Ova vrsta bonsaija dobro se slaže s sobnom biljkom. Što je svjetlije mjesto za fikus, to su njegovi listovi brojniji. Bonsai stoga voli toplu sezonu provoditi na otvorenom, pod uvjetom da temperature ne moraju biti ispod 15 ° C.

Zelkowe unosi japansku kulturu u vaš dom

Bonsai vrsta japanski zelkowe

Ako želite komad jedinstvenog japanskog vrta, uzmite japanski Zelkowe. Ova biljka također pripada obitelji brijestova. Jednostavno je opilio lišće, za razliku od kineskog brijesta. Japanski zelkowe je vanjski bonsai. Nudi se i kao sobna biljka, ali biljci dajte više pažnje i zaštite tijekom zime. Ovoj vrsti treba puno svjetla, ali ne i puno sunca.

Azalea za više boje i raspoloženja u vašem domu

Bonsai vrsta azalea

Ako želite unijeti živopisnije boje i raspoloženje u svoj dom, azalea je za vas. Azaleja je posebno popularna po spektakularnom cvijeću koje se otvara u svibnju – lipnju i može biti različitih boja, oblika, veličina i uzoraka.

Bonsai vrsta Azalea

Vodič za vrste vrsta bonsai

Bonsai vrsta Acer palmatum

Bonsai vrsta Acer palmatum

Bonsai vrsta Afrika

Javor vrste Bonsai

Vodič za vrste bonsaija

Njega vrsta bonsaija

Drveće vrste bonsai

Bonsai vrsta Boking

Bonsai vrsta kineskih lingustera

Nastanak vrste bonsaija

Dizajn vrsta bonsaija

Bonsai vrsta Eurya

Bonsai vrsta Hokidachi

Bonsai vrsta Japan

Bonsai vrsta japanski bor

Bonsai vrsta Juniper

Bonsai vrste male Bonsai vrsta lipa

Bonsai vrsta Mugo

Bonsai vrsta narančasta

Upute za njegu vrsta bonsaija

Njega vrsta bonsaija

Bonsai vrsta rododendron

Bonsai vrsta crvena

Bonsai vrsta Sageteria

Bonsai vrsta Sageterie

Modne vrste bonsaija

Bonsai vrsta Ulmus Parvifolia

Biljke vrste bonsai