Babaszoba

A babaszoba berendezése – mi a fontos?

Ha gyermek érkezik, a szülők nemcsak boldogok és jó várakozással, hanem a gyerekszoba berendezésével is törődniük kell. Végül is a kicsinek kellene emberi boldogság, hogy szép otthona van, amelyben gyermekkora éveit töltheti. De mi a fontos a gyerekszobában? Melyik bútor alkalmas, és költség kérdése, hogy a szobát először egy csecsemő, majd egy kisgyermek számára kell berendezni? Ebben a cikkben néhány pontot tárgyalunk.

a babaszoba berendezése Bútorozási tippek kiságy

Hogyan néz ki a megfelelő babaszoba? Mindenkinek magának kell megválaszolnia ezt a kérdést – vannak azonban bizonyos elvek.

A megfelelő szoba kiválasztása

Ez a kérdés különösen a több szobás házakban merül fel. Az apartmanokban általában van egy harmadik szoba, amelyet a szülők korábban tanulmányként, elvonulóként vagy nagyméretű szekrényként használtak. A vendégszobák gyakran ideális gyerekszobák is. A kiválasztott helyiségnek azonban mindig meg kell felelnie néhány közös pontnak:

  • könnyű – Természetesen lámpákat szerelnek az óvodába. De a gyermekszobának nagy ablakkal kell rendelkeznie, amelyen keresztül elegendő nappali fény esik. Ez nem csak a baba számára fontos, kisgyermekkorban egyszerűen élvezetesebb, ha a nap beesik az ablakon.
  • hangerő – a gyerekszoba, amely közvetlenül egy forgalmas utcában található, nem mindig megfelelő. Különösen a csecsemőknek és a kisgyermekeknek lehet problémája az alvással az utcai zajban.
  • Redőny – jó, ha a gyerekszobát teljesen elsötétíthetjük. Ez különösen igaz, ha utcai lámpák vannak a szoba előtt. A fényszennyezés gyakran megakadályozza a gyermekek alvását.
  • elhelyezkedés – bent van a lakásban a megfelelő a babaszobához fontos, különösen akkor, ha a baba a kezdetektől fogva a saját szobájában alszik. Jó, ha a gyerekszoba a hálószoba közvetlen közelében van. A szülők sokkal jobban vigyázhatnak a gyermekre, mint ha a szoba a lakás másik végén van.
  • méret – Igaz, különösen a bérelt lakások szülei ritkán befolyásolják ezt. A gyermekszobának azonban legalább tíz négyzetméternek kell lennie. Ellenkező esetben túl szoros lesz, és a gyermek később aligha tud majd játszani a bútorok között. Ezenkívül sok bútorkészletet nehéz elhelyezni a nagyon kicsi gyermekszobákban.

bútor baba szoba kialakítva babaszoba

Mely elemek döntő fontosságúak?

Ezen a ponton a leendő szülőknek fontos kérdést kell feltenniük maguknak: először teljesen be akarják-e bútorozni a szobát egy csecsemő számára, majd később új bútorokat vásárolni, vagy a bútorok nagy része kísérje el az utódokat néhány évig? Végtére is, teljesen lehetséges a kezdetektől a csecsemőktől az iskolásokig terjedő életkor:

  • ruhásszekrény – a szekrényt nem kell kicserélni, legalábbis az általános iskola végéig, ha nem sérült. Fontos gondoskodni arról, hogy a szekrény kellően nagy legyen ahhoz, hogy először minden babaruha beférjen, majd a kisgyermekek és iskolás gyermekek ruhái. Tipp: Ha azt tervezi, hogy tovább tartja a szekrényt, válasszon olyan modellt, amelyből az idősebb gyermek önállóan ki tudja húzni a ruhákat.
  • polcok – A polcok egyszerűen praktikusak az újszülöttek szülei számára. Itt a takarók, pelenkák, ápolószerek és még sok más kényelmesen és szépen tárolható. Ha a gyermek túl van a változó koron, a polcokon rengeteg tárolóhely található a játékok és a gyermek kincsei számára. Tipp: Ha olyan polcokra támaszkodik, amelyek kellően nagy rekeszekkel rendelkeznek a tárolódobozokhoz, azonnal megakadályozhatja a rendetlenséget.
  • íróasztal – Természetesen az asztal nem fontos a baba vagy a nagyon kisgyermek számára. A szülők számára azonban hasznos lehet. Használhatja kisebb munkákhoz, ha a baba alszik, és általában problémái vannak az egyedül alvással. Óvodától kezdve az íróasztal rendkívül fontos. Hol máshol festenének képeket a fiatalok, vagy készíthetnék kis műalkotásaikat?

Az öltözőasztalok és kiságyak az egyetlen bútordarab, amelyet valójában csak csecsemőknek szánnak. Az ilyen bútorokat később nehéz újrahasznosítani, és a csecsemőknek nem szabad aludniuk egy kisgyermekek és általános iskolás gyermekek számára készült ágyban. A bútorok termesztése a bútorok cseréjének alternatívája. Ahogy a neve is sugallja, a bútordarabokat utólag is fel lehet szerelni, hogy gyakorlatilag “felnőjenek” a gyerekkel. Ha például a bútorokról van szó, nem okoz gondot, ha az egykori babaágyat kiságyba alakítjuk. A rudak könnyen eltávolíthatók és kis hozzáértéssel csodálatos kisgyermekágy hozható létre. Ha ezt nem szeretné, a Baráti Körtől megkérdezheti a kiságyakat és a pelenkázó asztalokat. A bútorokat boldogan adják át használtan, vagy adják át barátaiknak.

babaszoba dekoráció

Tippek és belsőépítészeti ötletek

Lehet, hogy a baba nem sokat törődik a szoba berendezésével vagy kialakításával. Amint azonban a gyermek nagyobb lesz, minden bizonnyal figyelni fog a kialakításra, és akár saját falszíneket is szeretne. A szülőknek természetesen maguknak kell eldönteniük, hogy megfelelnek -e a kívánságoknak. Aki a szülés előtt felfedheti a gyermek nemét, az legalább szabadon választhatja a falszíneket. A szoba méretétől és fényviszonyaitól függően a rózsaszínt és a kéket mindenképpen világosnak kell választani, hogy a szoba ne tűnjön túl sötétnek.

A szülők azonban sok tervezési ötletet könnyen megvalósíthatnak, kis erőfeszítéssel. Egy fal később csodálatosan átdolgozható fotótapétával a gyermek kívánsága szerint, a fal tetoválásai lehetőséget kínálnak arra, hogy sok munka nélkül válaszoljanak a kicsik legkedvesebb hőseire..

Amiből egyáltalán nem hiányozhat, az egy gyönyörű szőnyeg – különösen akkor, ha egyébként laminátumot helyeznek a szobába. A játszószőnyegek csodálatos tervezési ötleteket kínálnak, és lehetővé teszik a gyermek számára, hogy jól játsszon. A népszerű játszószőnyegek utcákkal, házakkal és zöldfelületekkel, mint lenyomatok, kis fénypontok a lányok és a fiúk számára. Még az oldalon is tanulnak.

bebybett babaszoba berendezési tippek

A kicsiknek jól kell érezniük magukat a babaszobában.

Következtetés – a beállítás nem olyan nehéz

A gyermekszoba kialakításakor az egyetlen bonyolult dolog a saját ízlésének megvalósítása és annak eldöntése, hogy melyik bútordarab megfelelő. Annak ellenére, hogy minden izgalom a szülés előtt minden szülőt érint, az óvoda egy hétvége után készen állhat, és készen áll a kis boldogságra. De mindig figyelni kell a bútorok minőségére és a biztonságra. A lekerekített sarkok elengedhetetlenek a gyermekek számára – és a szülők elkerülik a zúzódásokat, ha a széleket érik.

babaszoba dekoráció babaszoba felállítása