Autók, barkácsolás

Építsen autóbeállót – hasznos tippek az építkezéshez és a tervezéshez

Építsen modern kocsibeállót fából

Garázs nélküli házban él? Akkor biztosan tudja a problémát: télen legalább 20 percre van szüksége a hó eltakarításához az autóból, nyáron pedig szaunává válik a járműve, mert ki van téve az erős napsugaraknak. Egyetlen megoldása van, mégpedig kocsibeálló építése! Ezt saját kezűleg megtenni nehéz, de nem lehetetlen, és ebben a bejegyzésben néhány építési és tervezési tippet adunk, amelyek minden bizonnyal nagy segítségére lesznek. Olvasson tovább, hogy megtanulja, hogyan építsen saját kocsibeállóját! Sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

Építsen gépkocsibeállót: milyen előnyei vannak?

Hasznos tippek építsenek maguknak egy autóbeállót

Építsen autóbeállót polikarbonát többrétegű lemezekből

A Carport maga épít három autót

Autóház építsen magának modern üvegtetőt

A gépkocsibeálló saját építése, mint már említettük, nagy feladat, de ennek előnyei nyilvánvalóak – ha az autó kint van, ki lenne téve az időjárási körülményeknek – eső, hó, jégeső, erős UV -sugárzás, Lengyelország stb. ., egész évben elhagyják. Ezenkívül a garázs építése sokkal drágább a kocsibeállókhoz képest, amelyek szintén jobb légáramlást tesznek lehetővé, és sikeresen integrálhatók szinte bármilyen környezetbe. Még több pénzt takaríthat meg, ha saját maga épít egy autóbeállót – ez lehet az új hétvégi projektje, amelyet családjával együtt megvalósíthat! Természetesen a gondos tervezés az első fontos lépés ebben, és az alábbiakban mindent megtudhat.

Építse meg a kocsibeállót: Építési engedély szükséges?

Autóház saját maga készítsen hullámos alumínium lemezeket

Autóállomás maga építsen stabil alépítményt

Autóház építsen magának fatetőt

A kocsibeálló építésekor az első fontos kérdés az, hogy szükség van -e tervezési engedélyre. Ez valójában a szövetségi államok dolga – például Hessenben is építhet engedély nélkül, de csak akkor, ha a gépkocsi beálló nem nagyobb 50 m2 -nél, míg Türingiában 40 m2 -es és legfeljebb 3 m magas nem kell engedély. Emiatt érdemes többet megtudni a felelős építésügyi hatóságtól, és ha engedélyre van szüksége, készítse el a szükséges dokumentumokat. Most, hogy foglalkozott a bürokratikus ügyekkel, a tervezésnek szentelheti magát. A legjobb dolog abban, hogy saját maga épít egy kocsibeállót, hogy megtervezheti azt személyes preferenciái szerint, így tökéletesen összehangolható a ház homlokzatával. A tervezés nem túl bonyolult feladat – vázlatok és építési projektek találhatók a neten, amelyeket modellként használhat. A legfontosabb valójában az, hogy a tetőt támasztó oszlopokat a lehető legszilárdabban helyezze a talajba (például betonnal), hogy ellenálljon minden viharnak. Ha a kocsibeálló ingatag lesz, és károsít más épületeket vagy harmadik feleket, akkor Ön felelős érte.

Építse meg a kocsibeállót – alépítmény és tető

Carport maga építeni üveg tető két autó

Carport maga épít nyeregtetőt két autó

Carport maga építeni két autó fa tető

Ami az anyagok kiválasztását illeti – általában a kocsibeálló alszerkezete fából vagy fémből (főleg alumíniumból), a tető pedig átlátszó panelekből áll. Döntse el a ház homlokzatához leginkább illő változatot. Nem szabad elfelejteni, hogy a fa rendszeres festést igényel, és a fémszerkezetet – alkalmi tisztítás speciális korróziógátló szerekkel. Egy alumínium kocsibeállítást speciális porbevonatok segítségével is színezhetnek. A tető minősége szintén meghatározó szerepet játszik az egész konstrukcióban. Mint mondtam, lehet panelekből, de sok más anyagból is – PVC, üveg, fa, alumínium. A polikarbonátból készült dupla fallapok valójában különösen minőségiek. Ezek a könnyű ikerfalú lemezek ütés- és törésbiztosak, UV-állóak, és nagyszerű alternatívát jelentenek a modern üvegtetővel szemben. Ha a modern megjelenés fontos az Ön számára, kísérletezhet a tetőformával-kerek tető, oromfal tető, csíptető vagy zöldtető (a ház homlokzatától függően) igazán elegánsnak tűnik! Nagyon fontos, hogy a tető jó vízelvezető rendszerrel rendelkezzen, és elegendő ereszcsatorna, lejtő és lefolyó legyen felszerelve. A kocsibeálló szabadon állhat, vagy a ház falának támaszkodhat. A Baubeaver.de webhely is kínál egyet részletes építési utasításokat aki segíthet neked.