Arhitektura, kuće iz snova

Kontejnerska kuća – dom iz snova?

inovativne životne ideje

U prošlosti su se kontejneri koristili samo za učinkovit prijevoz velikih količina robe, kao privremeni smještaj u hitnim slučajevima i radovi na obnovi ili kao smještaj na velikim gradilištima. Danas se kontejneri koriste i u drugu svrhu – u području moderne arhitekture. U posljednje vrijeme, osobito u SAD-u, takozvana kontejnerska kuća etablirala se kao funkcionalna i jeftina alternativa konvencionalnim stanovima. U ovom ćete članku pronaći spektakularne primjere, kao i detaljne informacije o ovoj modernoj i originalnoj životnoj mogućnosti.

Kontejnerska kuća kao jeftina i moderna opcija stanovanja

Ideje za dizajn kontejnerskih kuća

veličanstvena kontejnerska kuća u šumi

velika kontejnerska kuća inovativne ideje za život

Interijer kontejnerske kuće

originalna kontejnerska kuća

moderna kontejnerska kuća

kreativne životne ideje kontejnerska kuća

crvena kontejnerska kuća

neobična kontejnerska kuća

originalna kontejnerska kuća na dva kata

Kontejnerska kuća može se sastojati od jednog ili više stambenih kontejnera. No to ne znači da bi se vlasnici trebali odreći udobnosti. Svaki takav stan opremljen je kupaonicom, sanitarnim čvorom i kuhinjom, sobe su prostrane i funkcionalno podijeljene, postoji dobra toplinska izolacija. Najbolje u tome je što su ove kuće mnogo jeftinije u usporedbi s konvencionalnim stanovima od drveta ili betona. U SAD -u se kontejnerske kuće uglavnom koriste kao otmjene vile, gdje se vikendom možete opustiti usred prirode. No, pogodni su i za stalno stanovanje ako želite nešto neobično ili jednostavno nemate dovoljno novca za kupnju vlastite kuće.

Pronađite savršenu kombinaciju funkcionalnosti i stila

kontejnerska kuća kao dom iz snova

Kontejnerski stan u Orangeu

Opremanje kontejnerske kuće

kreativne ideje za dizajn kuća kontejner

Kontejnerska kuća originalnog dizajna

Kontejnerska kuća kao vila za odmor

moderan interijer kontejnerski stan

Dizajn dnevnog boravka kontejnerske kuće

originalna fasadna kontejnerska kuća

ekološki prihvatljive ideje za život kontejnerska kuća

Danas su sve talentiraniji arhitekti inspirirani kontejnerskim kućama jer nude elegantna, elegantna i pristupačna rješenja namještaja. To također potiče mnoge ljude da pogledaju ove ekstravagantne stanove, pa čak i odluče živjeti u jednom. Ako ste ljubitelj moderne arhitekture, možda ste već pronašli kuću svojih snova! Fasada kontejnerskih kuća izgleda originalno, ali interijer s industrijskim dodirom savršeno bi nadopunio ovaj izgled. Pronalaženje idealne kombinacije funkcionalnosti i stila mnogo je lakše nego što izgleda jer je ova vrsta stana iznimno fleksibilna.

Ekološki prihvatljiv život

moderne kontejnerske kuće inovativne dizajnerske ideje

Kontejnerska kućica u bijeloj boji

Kontejnerska kuća modernog dizajna

inovativne životne ideje

Opremanje kontejnerske kuće

moderna unutarnja kontejnerska kuća

Kao što je već rečeno, kontejnerska kuća nije nemoguće skupo. Troškovi variraju ovisno o željenoj veličini kuće i vrsti kontejnera – za kontejner dugačak oko 12 metara obično se ne plaća više od 3000 eura. Za njegovu pretvorbu trebate između 7.500 i 10.000 eura. Ako ste se već odlučili za kontejnersku kuću, bolje je ne birati nove, već donesene kontejnere. Uzrok nije samo u tome što su novi kontejneri skuplji. Stan napravljen od starih kontejnera također je ekološki prihvatljiv jer pronalaze novu, smislenu primjenu. Osim toga, sada postoje takvi spremnici koji zadovoljavaju energetski standard pasivne kuće.

Potrebna izmjena

Shema kontejnerska kuća

prekrasan kontejnerski stan u bijeloj boji

Kontejnerski stan originalnog dizajna

izvorna kontejnerska kuća

Kontejneri se uglavnom koriste za prijevoz robe i uglavnom su izrađeni od čelika, otpornog na koroziju, koji je opremljen posebnim zaštitnim lakom i eventualno lakom u boji. Da biste bili prikladni za život, potrebna vam je dobra izolacija i višestruko zastakljivanje. Samo na taj način možete postići ugodnu temperaturu u unutrašnjosti i održavati je konstantnom. To svakako morate uzeti u obzir prilikom prenamjene kontejnera kako biste uživali u optimalnim životnim uvjetima u vašoj novoj kontejnerskoj kući.

Gdje se može smjestiti kontejnerska kuća??

Kontejnerska kuća za dizajn interijera

Kontejnerska kuća za spavaću sobu

Unutarnji kontejnerski stan

Kontejnerski stan kao vila za odmor

velika kontejnerska kuća inovativne ideje za život

Međutim, kontejneri se ne smiju postavljati posvuda – postoje različite odredbe u građevinskom pravu koje morate znati unaprijed prije nego što počnete „graditi“ svoju kontejnersku kuću iz snova. Najbolje je otići u građevinski odjel svoje zajednice i raspitati se. Razlikuje se hoće li se spremnik koristiti dulje vrijeme ili samo određeno vrijeme. Kad je u pitanju stalna kontejnerska kuća, njezina veličina igra odlučujuću ulogu.

Elegantna alternativa konvencionalnom stanu

veliki kontejnerski stan u crvenoj boji

moderna kontejnerska kuća

Kontejner ravnog modernog dizajna

inovativne životne ideje

Kontejnerska kućica u plavoj boji

Možda ste već uvjereni da kontejnerska kuća može izgledati zaista elegantno i šareno. Kontejneri se mogu slagati jedan na drugi po želji, što vam daje jedinstvenu priliku da sami sudjelujete u planiranju kuće iz snova. Ne možete odrediti samo dizajn kuće, već i položaj vrata i prozora – ovisno o vašim osobnim preferencijama. Pustite mašti na volju!