arhitektura

Y House

Проектиран от базираната в Ню Йорк фирма Silver+Ong, Y House е новият дом на семейство от Сингапур. Включващ промишлени елементи на декора, покрив с триъгълна форма и изчистен интериор, резиденцията е нищо друго освен проветриво, светло и удобно.

Въпреки необработените бетонни стени, интериорът е топъл и радостен. Всекидневната на открито е свързана с терасата, създавайки усещането, че са едно цяло. Харесва ми съпоставянето на стилове: традиционен (отразен във формата на покрива) и съвременен (стъклената стена и довършителните работи). И двете определят къщата и работят отлично заедно.

Изгледът на улицата е малко по -малко „прозрачен“ от задната част на къщата, като прозорците са покрити с капаци за допълнително усещане за уединение. На приземния етаж се помещават кухнята, трапезарията, кабинет и социална зона, докато на втория етаж се помещава по -просторен хол и стаите на децата. Спалнята се намира на последния етаж и разполага със собствена частна тераса, предлагаща безпрепятствена гледка към хълма и околностите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разгледайте уебсайта