arhitektura

Къща Aboobaker

Проектиран от Nico van der Meulen Architects, House Aboobaker се намира в Лимпопо, тропическия район на Козирога, където топлината е прекомерна, особено през летните месеци, и изисква специализирано третиране, за да се осигури промяна. Краткото беше да се трансформира външният вид на съществуващата визуално непривлекателна тухлена къща с лидери със сводести покриви, малки прозорци в нещо зашеметяващо и модерно.

Размерът на щанда е 1132 кв.м., а съществуващата едноетажна къща е била общо 343 кв.м. Допълнителни 151 кв.м са добавени и вътрешните промени са големи.

Широко се използва стомана в различни форми и голям обхват на отварящи се стъкла и двойни обеми, за да се позволи възможно най -много естествена светлина, със слънчев контрол, за да проникне слънце в къщата само през зимата, както и лек, добре изолирана конструкция, която се охлажда бързо вечер, като по този начин подобрява усещането за пространство, като същевременно създава естествено охлаждане чрез използването на водни елементи и басейна.

Вернер „отвори“ съществуващите дневни, създаде двойни пространства и в рамките на това пространство проектира великолепно и отличително стълбище, което се превърна в основна характеристика в дома, подчертано от специализирано дизайнерско осветление.

За да даде възможност на стълбището да „плава“ Нико измисли решение на заровен 6 кубичен метър бетонен блок, в който стълбището беше закотвено, премахвайки 4 -те стоманени колони, които инженерът настоя да постави под него.

От решаващо значение беше да има отворено усещане за всекидневните, които биха могли да се отворят за пълноценно използване на вътрешен/външен живот, неразделна част от водните характеристики и професионално озеленена градина в съответствие с местните метеорологични условия. За тази цел сгъваемите врати без рамки бяха широко използвани, което позволи на къщата да се превърне във веранда, когато е необходимо.

Изцяло отделното спално крило на къщата беше отворено, за да включва огромни пространства от стъкло и е достъпно чрез съществуващ мост над съществуващия плувен басейн, който имаше стъклени тухли, което го прави много горещо, така че беше отворен чрез монтиране на стъклени плъзгащи се врати от двете страни за създаване на кръстосана вентилация през цялото време и затворени в стоманени хоризонтални щори за контрол на слънцето.

Цялостният дизайн на екстериора е повлиян от Рик Джой от Аризона в САЩ, който е специализиран в къщи, които включват използването на естествено ръждясали и запечатани кортенови стоманени облицовки, жалузи и основните конструктивни елементи за създаване на сграда у дома в зона с умерен климат.

Първоначално клиентът искаше само предната част на къщата, която включваше входното антре, жилищните и развлекателните зони, но при представянето на концепцията беше толкова изненадан, че решението за включване на крилото на спалнята и пътеката беше взето, създавайки цялостна цялостна реконструкция на „уморена“ къща до модерен, лек и ефирен, лесен за живеене дом с жилищни пространства, увити около искрящ басейн.

Архитектите в отдела за интериорен дизайн на къщата, M Square Lifestyle Design, ръководен от Phia van der Meulen, отговаря за интериорния дизайн.

Phia има магистърска степен по архитектура и близо десет години опит в Nico van der Meulen Architects и разбира цялостния холистичен подход между архитектурата и интериора и е назначен от клиентите да проектира всички довършителни работи, които включват осветление, тела и обков, облицовки , както и уточняване на мебелите, които са предимно Molteni, произхождащи от M Square Lifestyle Necessities.

Използването на външни жалузи повлия на дизайна на хоризонталните линии на жлебовете на стената от мазилка с двоен обем в трапезарията, за да създаде интерес и характер към иначе скучна стена, която беше допълнително подсилена от ниски хоризонтални первази с вградена камина и избрани произведения на изкуството. Цветовете на боята са подбрани внимателно, за да се допълват взаимно, както и ръждясалата кортен стомана, която добавя творчески интерес.

Стълбището, водещо до първия етаж, беше допълнително подобрено от висящите висящи светлини Floss, водещи окото вертикално към тавана с двоен обем, създавайки цялостна и приятна интегрирана зона.

Вътрешният двор/зоната на плувния басейн е капсулиран от дървена хоризонтално решетъчна стена, която се увива до долната страна на тавана, красиво осветена и умишлено се отразява обратно в черния боядисан басейн с дървена настилка, която създава илюзия за затваряне на това пространство.

Разгледайте уебсайта