Architektura

Szoffice

Zaprojektowany przez Platform 5 Architects, Shoffice znajduje się na tyłach domu szeregowego z lat 50. w St John’s Wood w Londynie i ma fascynującą fasadę.

Shoffice (szopa + biuro) to pawilon ogrodowy, w którym znajduje się małe biuro wraz z miejscem do przechowywania w ogrodzie, znajdujące się na tyłach domu szeregowego z lat 50. w St John’s Wood. przestrzeń ogrodowa.

Przeszklona przestrzeń biurowa wtulona w eliptyczną powłokę z ekstrudowanego drewna, przypominającą wióry drewniane, tworzy niewielki taras na trawniku. Wnętrze jest wyłożone dębem i wyposażone w biurko na wsporniku oraz schowek. Dwa okna dachowe – jedno przeszklone nad biurkiem, drugie otwarte na niebo na zewnątrz biura doświetlają przestrzeń do pracy.

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz stronę internetową