architectuur

Midvale Binnenplaatshuis

Bruns Architecture heeft de renovatie van het Midvale Courtyard House in Madison, Wisconsin ontworpen, waarbij het introverte karakter van een binnenplaats in evenwicht wordt gebracht met de gedurfde persoonlijkheid van een extraverte persoon, terwijl tegelijkertijd privacykwesties worden beheerd..

Gelegen aan een drukke boulevard in de hoofdstad van de staat, was het 1685 sf halve eeuw oude ranchhuis beperkt en onuitnodigend, waardoor de ruimtes donker en losgekoppeld van de site waren. De renovatie en 840 sf toevoeging van Midvale Courtyard House voegt een goede ingang, verhoogde master suite en overdekte parkeerplaats toe, maar doorboort en rekt ook de vaste vormen om verbinding te maken tussen binnen- en buitenruimtes.

Het huis ligt terug op zijn perceel en wordt gebufferd van het drukke straatverkeer. Maar de aangrenzende buren zijn dicht bij elkaar geplaatst, wat het idee uitdaagt om het interieur te openen voor licht en uitzicht. Door een reeks privé-buitenkamers te creëren, reiken de binnenruimtes visueel buiten hun oorspronkelijke grenzen. Als gevolg hiervan wordt het plan een verzameling onafhankelijke vleugels, elk met een verhoogde focus op hun unieke programmatische vereisten. Hogere plafondhoogtes worden gecreëerd in de openbare woonvleugel door de nieuwe tweede verdieping boven de oorspronkelijke plafondhoogte aan te brengen, waardoor het licht dieper in het hoofdniveau kan doordringen.

Iemands ervaring wordt gechoreografeerd door een opeenvolging van privébinnenplaatsen en binnenzones. Een reeks sitemuren met verschillende niveaus van ondoorzichtigheid organiseren paden, verbinden de buitenkamers en bieden toegang door het hele plan. Samengesteld met een eigen binnenplaats, heroriënteert de nieuwe ingang en verticale circulatiecomponent de gevel van het huis terwijl de nieuwe motorbaan wordt geïntegreerd in de hoofdstructuur. De geometrie van de nieuwe ingang is geëxtrudeerd in de hoofdvorm om de keuken op de eerste verdieping en het hoofdbad op de tweede verdieping te organiseren. Op het hoogste niveau verandert de houten vloer in het plafondoppervlak. En in het hoofdbad vouwt een exotisch houten lint zich op en over zichzelf en definieert een spa-achtige natte zone. De nieuwe mastersuite, die boven de naburige huizen zit, heeft een eigen terras op de binnenplaats. Een gedeeltelijk hoge privacymuur creëert intimiteit terwijl de aangrenzende daken worden gemaskeerd, waardoor alleen uitzicht op de volwassen boomtoppen daarbuiten overblijft.

De omhulling van het gebouw wordt opgewaardeerd met nieuwe isolatie en dakconstructies. Energiezuinige mechanische systemen vervangen verouderde infrastructuur. De nieuwe geïsoleerde, low-e glazen fenestratie verlicht op natuurlijke wijze binnenruimtes, en alle aanvullende verlichting is geüpgraded met energiezuinige armaturen en lampen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer inspiratie