architectuur

Laurel Way

Проектиран от Whipple Russell Architects, Laurel Way в иновативен проект, разположен в Бевърли Хилс, Калифорния. Една естетическа идея, движеща създаването на Laurel Way, беше, че всяка стая или пространство трябва да бъде кутия за бижута, индивидуално замислено, точно функционално и драматично сетивно преживяване със собствена дълбочина на архитектурата.

В центъра на композицията са много от характерните елементи на Марк Уипъл, един от които е използването на текстура; гладка до груб камък, богати дървени панели срещу стъкло и отразяваща стъкло вода. Непосредственото преживяване при влизане в къщата е присъщата й безтегловност – усещането, че стените изглеждат като плаващи като панели и винаги сте свързани с открито. Това се постига с придържане към прецизна симетрия на гредите, опорните панели, плочките и видимите линии, а също така, че стените не отговарят на таваните-оставя се половин инчова междина, която помага за постигане на ефекта.

Тези елементи възпроизвеждат хоризонталите и вертикалите на къщата, докато движението и извивките идват от трите нива на зеленина и два водни канала, които обграждат къщата, придавайки й вид на остров, плаващ на фона на синьото калифорнийско небе. Подобният на ров воден съраунд е нещо повече от успешно художествено вдъхновение; добавя усещането за защитна граница, без да пречи по никакъв начин на гледките. Той също така предлага иновативна водна функция, видима от интериора, като същевременно добавя изключително драматична динамика към целия дизайн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разгледайте уебсайта